Τηλεόραση|18.05.2020 07:18

Γιώργος Παπαπαύλου: Ο κόσμος στο δρόμο μου λέει ότι παίζω ωραία τον κακό στο «Έρωτας μετά»

Άκης Φωτόπουλος

Ο Γιώργος Παπαπαύλου, απαντά πως θα ήθελε να τελειώσει η σειρά και αποκαλύπτει μια στιγμή αμηχανίας με θαυμάστρια του!

Πως βιώσατε την ιδιότυπη αυτή εποχή του κορονοιού και το Μένουμε στο Σπίτι;

Το διάστημα αυτό της καραντίνας το βρήκα ως μια πολύ μεγάλη ευκαιρία για να ξεκουραστώ, να διαβάσω βιβλία. Είδα ταινίες, είδα σειρές. Επικοινώνησα με ανθρώπους που είχα καιρό να ακούσω τη φωνή τους λόγω των επαγγελματικών μου υποχρεώσεων. Γενικά ηρέμησα.

Η επιλογή για το ρόλο του Ηλία στο «Έρωτας μετά» πως έγινε;

Τελείως ξαφνικά. Κτύπησε το τηλέφωνο μου και ήταν ο Στέφανος Μπλάτσος ο σκηνοθέτης της σειράς ο οποίος και μου ζήτησε να με δει για ένα ρόλο όπως κι έγινε. Πέρασα από δοκιμαστικό και τα πράγματα πήραν το δρόμο τους. Η συνεργασία αυτή ήρθε σε μια στιγμή που δεν προσανατολιζόμουν προς τη τηλεόραση, επειδή κάνω πολύ θέατρο και με έχει απορροφήσει. Ωστόσο η συμμετοχή μου στο Έρωτας μετά είναι για μένα ότι καλύτερο. Την απολαμβάνω πολύ αυτή τη δουλειά.

Στον ρόλο σας σαν «Ηλίας», τι ήταν αυτό που σας δυσκόλεψε ή ίσως και να σας φόβισε λιγάκι;

Υποδύομαι έναν κακό χαρακτήρα. Βέβαια εμένα αυτοί οι ήρωες μ’ αρέσουν πολύ. Ωστόσο αυτό που με φόβιζε ήταν μην βγεί αντιπαθής  ο ήρωας που υποδύομαι και δούλεψα ερμηνευτικά ώστε να το κάνω πιο ανθρώπινο. Αυτό λίγο στην αρχή με δυσκόλεψε.

Έχετε κοινά στοιχεία με τον ήρωα που υποδύεστε;

Ο Ηλίας φανερώνει και μια άλλη ευαισθησία ως άνθρωπος  την οποία έχω κι εγώ. Επίσης πολλές φορές ο Ηλίας «γαυγίζει αλλά δεν δαγκώνει». Αυτό το έχω κι εγώ.

Γιατί ο Λεγάτος κρατά φυλακισμένη την Άννα;

Είναι κάτι που ειλικρινά δεν το γνωρίζω κι εγώ. Παίρνουμε τα σενάρια στα χέρια μας κάθε εβδομάδα οπότε κι εμείς έχουμε την ίδια αγωνία με το κοινό.

Τι παρελθόν υπήρχε στη ζωή του Κωνσταντίνου και του Ηλία, που τους συνδέει με όσα τραγικά συνέβησαν στη ζωή των ηρώων;

Ο Ηλίας μεγάλωσε χωρίς γονείς στην οικογένεια του Κωνσταντίνου. Ένιωθε μονίμως παραμελημένος. Ένα παιδί που μεγαλώνει κατ’ αυτό το τρόπο μπορεί να αρχίσει να βλέπει ανταγωνιστικά ανθρώπους του περιβάλλοντος του. Στη προκειμένη περίπτωση ο Ηλίας θέλει να γίνει Κωνσταντίνος.

O Hλίας θα παντρευτεί τη Κατερίνα; Θα γίνει γάμος;

Μέχρι τώρα αυτό που ξέρουμε είναι ότι πάνε για γάμο. Η Κατερίνα κάνει πρόταση γάμου στον Ηλία…

Τι έχουμε να δούμε ακόμη στη συνέχεια της σειράς;

Πολλές εκπλήξεις και πολλές ανατροπές. Με βάση τα σενάρια των δύο καινούριων επεισοδίων που έχω στα χέρια μου έχει γίνει πολύ ωραία δουλειά από τους σεναριογράφους για όλους τους ήρωες. Γιατί συνεχώς θα ανατρέπονται τα δεδομένα των θεατών μας ως προς το κάθε ήρωα.

Ο ρόλος του Ηλία αγγίζει τους τηλεθεατές; Τι σας λένε στο δρόμο;

Ναι τους αγγίζει και το έχω εισπράξει αυτό. Παρά το ότι υποδύομαι τον κακό της υπόθεσης εντούτοις δεν έχει έρθει ένας που να μου πει κάτι … Όλοι μου λένε είσαι ο κακός αλλά τον κάνεις πολύ ωραία. Και είναι πολύ ωραίο να περπατάς στο δρόμο, να σε χαιρετάνε να σου λένε μπράβο για τη δουλειά σου και να σου λένε πόσο τους αρέσεις.

Αν μπορείτε να δείτε το «Έρωτας μετά» σαν απλός τηλεθεατής , τι είναι αυτό που σας εντυπωσιάζει;

Η πολύ καλή σκηνοθεσία και οι ερμηνείες των ηθοποιών.

Η συνεργασία σας με τους συμπρωταγωνιστές σας πως είναι;

Θα σας το πω με κάθε ειλικρίνεια. Καταπληκτική με όλους. Δεν μου έχει ξανατύχει σχεδόν ούτε στο θέατρο αυτό. Δεν υπήρξε ούτε μια στιγμή έντασης, ούτε ανταγωνισμός. Ο ένας να βοηθήσει τον άλλο. Πηγαίνω με χαρά σε αυτή τη δουλειά. Σας το λέω μέσα από την ψυχή μου.

Πως θα θέλατε να τελειώσει το «Έρωτας μετά»;

Θα ήθελα να τελειώσει με ένα τρόπο που κανείς τηλεθεατής δεν το είχε σκεφτεί. Δεν με νοιάζει να έχει happy end. Θα ήθελα να έχει κάτι ανατρεπτικό και κάτι πολύ έξυπνο.

Μετά τη σειρά αυτή τι θα θέλατε να κάνετε τηλεοπτικά;

Θα ήθελα να κάνω μια ωραία κωμωδία.

Είστε από τους ανθρώπους που αφήνουν την προσωπική τους ζωή σε δεύτερη μοίρα;

Δεν θέλω να έχω μια καλή επαγγελματική ζωή και μια ατροφική προσωπική ζωή γιατί δεν είναι αυτή η ουσία της ζωής μας. Χρειάζεσαι μια συντροφικότητα, χρειάζεσαι ανθρώπους γύρω σου να μπορείς να επικοινωνείς. Είναι πολύ καλό να δουλεύεις, να βγάζεις χρήματα, να αισθάνεσαι δημιουργικός αλλά όταν η ζυγαριά γέρνει εκεί αρχίζουν να υπάρχουν δυσλειτουργίες και στη ψυχολογία σου οπότε κυνηγάω την ισορροπία σε αυτά τα δύο.

Ποια είναι η σχέση σας με τις θαυμάστριες;

Είναι πρωτόγνωρο αυτό που μου συμβαίνει τώρα αλλά από την άλλη είναι πολύ αναζωογονητικό. Αισθάνομαι πολύ όμορφα όταν κάποιος μου εκφράζει το θαυμασμό του.

Έχετε να μου διηγηθείτε κάποιο χαρακτηριστικό περιστατικό με θαυμάστρια σας που να σας προξένησε εντύπωση;

Ναι μια φορά που ήμουνα στο κέντρο που τραγουδούσε η Άννα Βίσση ήρθε μια κοπέλα εκεί που καθόμουν. Ήταν πολύ αναψοκοκκινισμένη και μου έλεγε πως δεν το πιστεύει… ότι νιώθει πως θα λιποθυμήσει. Ήταν τόσο ξαφνικό όλο αυτό για μένα που μ’ έπιασε νευρικό γέλιο γιατί δεν ήξερα πώς να το αντιμετωπίσω. Δεν ήξερα τι να πω εκείνη την ώρα. Κατάλαβα βέβαια στη συνέχεια ότι ήθελε να μου εκφράσει το θαυμασμό της, οπότε το είδα με πολύ συμπάθεια όλο αυτό.

AlphaΓιώργος ΠαπαπαύλουΈρωτας μετά