Τηλεόραση|01.06.2020 11:14

Μα?ριος Αθανασι?ου: Η ανατροπή στη σειρά «Ερωτας μετά» και η Βάσω Λασκαράκη

Άκης Φωτόπουλος

Ο πρωταγωνιστής της σειράς του Alpha «Ερωτας μετά» Μάριος Αθανασίου μιλά για τον ρόλο του, τις εξελίξεις που έρχονται, τον έρωτα και την προδοσία, αναφέρεται στο διαφαινόμενο επόμενο βήμα της Βάσως Λασκαράκη στην TV και μας αποκαλύπτει τα τηλεοπτικά του σχέδια. 

Πώς ζείτε τη μέχρι τώρα εμπειρία από το «Ερωτας μετά…»;

Είναι μια δουλειά που είχα ανάγκη, μια και ήθελα να κάνω κάτι δραματικό. Είναι μια δουλειά που έχει γίνει με πολλή προσοχή και αγάπη και βασίζεται σε μια πολύ καλή ομάδα ανθρώπων. Και είμαι πολύ χαρούμενος για το αποτέλεσμα. Είναι μεταξύ των καλύτερων συνεργασιών που έχω κάνει μέχρι σήμερα.

Στον ρόλο σας υπήρχε κάτι που να σας δυσκόλεψε ή ίσως και να σας φόβισε λιγάκι;

Η δυσκολία ήταν ότι είχα να κάνω με έναν δραματικό ρόλο. Το ζύγισα πριν το κάνω, δεν ήμουν σίγουρος. Απαιτεί μια άλλη προσέγγιση ένα δραματικό σίριαλ απ’ ό,τι μια κωμωδία. Ευτυχώς είναι πάρα πολύ καλά γραμμένοι οι ρόλοι και οι διάλογοι.

Τι θαυμάζετε στον ήρωα που υποδύεστε;

Την πίστη του και την επιμονή του στο να γίνουν τα πράγματα όπως θέλει. Εχει μια δική του ηθική τάξη, την οποία ακολουθεί, και μια διάθεση προστασίας για τους άλλους. Αυτά τα στοιχεία του μου αρέσουν.

Σας έχει «διδάξει» κάτι ο Χρήστος;

Αυτό που εκτίμησα όχι τόσο ως διδαχή είναι ο τρόπος που αντιμετωπίζει τις ακραίες καταστάσεις.

Σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις στο στόρι της σειράς θα βρεθούμε μπροστά σε νέες ανατροπές στη συνέχεια;

Εδώ που έχουμε φτάσει έχουμε τη μεγαλύτερη και τελευταία ανατροπή που θα γίνει στη σειρά. Δηλαδή την εμφάνιση της Αννας. Το τι θα συμβεί δεν θα σας το πω. Απλώς είναι ανατροπή, γιατί ο καθένας μπορεί να έχει φανταστεί ένα δικό του φινάλε σε αυτή την ιστορία. Τώρα λοιπόν, αφού εμφανιστεί η Αννα ή αφού λυθεί το μυστήριο, κατά ένα μέρος θα πρέπει όλοι οι χαρακτήρες να τοποθετηθούν σε σχέση με αυτό. Και θα δούμε τι θα συμβεί με την επανεμφάνισή της.

Γιατί ο Λεγάτος κρατά φυλακισμένη την Αννα;

Δεν είναι ένα φτηνό έγκλημα ή μια μικρή βία. Δεν είναι απλώς ένα κακοποιό στοιχείο ή ένας άνθρωπος που βρίσκεται στον υπόκοσμο και το κάνει αυτό για να πάρει λεφτά. Δεν είναι αυτό. Είναι μια υπόθεση του παρελθόντος που του δίνει ένα ισχυρό κίνητρο για να προβαίνει σε κάτι τέτοιο και μάλλον απ’ ό,τι φαίνεται και καταλαβαίνω έχει και συναισθηματικούς λόγους.

Τι θα γίνει με τα παιδιά σας στη σειρά;

Τα παιδιά μου θα είναι πάντα παιδιά μου, ό,τι και να γίνει. Ακόμη και στην περίπτωση του μικρού παιδιού που αποδεικνύεται ότι δεν είναι βιολογικό μου παιδί. Και για το παιδί που έχει η Αννα, το οποίο δεν το γνώριζα καν, και εδώ ο Χρήστος το αντιμετωπίζει με πάρα πολλή αγάπη και θέλει να το εντάξει μέσα στην όλη οικογένεια για να γνωρίσει τα αδέλφια του. Ο Χρήστος θέλει να κρατήσει όλα τα παιδιά κοντά του. Βέβαια στο τέλος δεν θα γίνει ακριβώς αυτό.

Μήπως πίσω από όλα όσα συμβαίνουν στη σειρά κρύβεστε εσείς;

Δεν μπορώ να σας πω ακριβώς εάν είμαι εγώ ή όχι. Νομίζω δεν θα έχουμε τέτοιου είδους ανατροπή.

T

Τα ζευγάρια θα παραμείνουν χιαστί μέχρι το τέλος;

Κοιτάξτε, είναι λίγο οριακές οι καταστάσεις για να μπορούν να μείνουν τα ζευγάρια έως το τέλος. Είναι λίγο δύσκολο αυτό. Ούτε ο καθένας μόνος του θα είναι, ούτε βέβαια θα είναι χιαστί τα ζευγάρια και θα τρώνε σε ένα τραπέζι σαν να μην έχει συμβεί τίποτα.

Πώς θα θέλατε να τελειώσει το «Ερωτας μετά»;

Θα ήθελα σίγουρα η σειρά να έχει happy end για να μπορούν τα ζευγάρια να είναι αυτό που λέτε εσείς χιαστί, αλλά χωριστά βέβαια ώστε να μπορούν να βρουν πραγματικά τον εαυτό τους και να ζήσουν με τον έρωτα μετά, όπως είναι και ο τίτλος της σειράς. Επειτα από όλο αυτό που έχει συμβεί να ξαναβρούν τον έρωτα.

Σας έχει τύχει να γνωρίσετε ζευγάρια με χιαστί σχέσεις;

Εχει τύχη να το συναντήσω, αλλά είναι μια επίπονη και δύσκολη διαδικασία στη ζωή των ανθρώπων. Είναι καλό να μην μπλέκουν. Δεν το λέω τόσο πολύ βιωματικά, γιατί δεν το γνωρίζω αυτό βιωματικά. Αυτό το χιαστί το περίεργο που μπορεί να σου δώσει εσένα μια απαγορευμένη επιθυμία ή να σε ιντριγκάρει λίγο περισσότερο είναι πρόσκαιρο και τα αποτελέσματά του και οι ζημιές του είναι πολύ μεγαλύτερες μετά. Καλό είναι να μπορείς να διαχειρίζεσαι τα πάθη σου και ίσως να τα κοστολογείς λιγάκι αν μπορείς. Το θολωμένο μυαλό δεν βοηθάει ποτέ.

Ο ρόλος του Χρήστου αγγίζει τους τηλεθεατές; Τι σας λένε στον δρόμο;

Ο κόσμος έχει αγαπήσει πάρα πολύ τη σειρά και έχει ταυτιστεί με όλους τους ήρωες. Τον Χρήστο τον συμπονούν λίγο περισσότερο, γιατί φαίνεται στη σειρά ότι είναι θύμα, οπότε αυτό κινεί περισσότερο το λαϊκό αίσθημα. Για την Αννα με ρωτούν πάρα πολύ συχνά. Ολοι περιμένουν τι θα γίνει άμα γυρίσει η Αννα. Αλλοι πάλι με συμβουλεύουν για το τι πρέπει να κάνω με τον Κωνσταντίνο, ενώ άλλοι πάλι με προτρέπουν να τα τινάξω όλα στον αέρα και να σηκωθώ να φύγω. Ολοι προσπαθούν να μου πουν κάτι με έναν τρόπο.

Η προδοσία είναι εύκολη για έναν άνδρα;

Η προδοσία δεν είναι εύκολη για κανέναν. Είναι πάρα πολύ δύσκολη και δεν νομίζω ότι έχει να κάνει με το αν είσαι άνδρας ή γυναίκα. Εχει να κάνει με το στάδιο ωριμότητας ενός ανθρώπου και με το πώς αντιμετωπίζει τα πράγματα. Είναι αλλιώς η προδοσία στα 20, αλλιώς στα 40 και αλλιώς στα 60. Λένε ότι δεν την αντέχει ο άνδρας την προδοσία και... Αμα η αντίληψή μας και η ωριμότητά μας δεν μας κάνει να δεχτούμε μια προδοσία και να εξελιχθούμε παραπέρα, δεν υπάρχει λόγος να ζούμε τότε. Δεν εννοώ να το αποδεχθείς και να συνεχίσεις να πορεύεσαι με αυτό, για να είμαστε ξεκάθαροι. Μπορείς να χωρίσεις και να σηκωθείς να φύγεις. Και να συνεχίσεις την υπόλοιπη ζωή σου κάνοντας άλλα ωραία πράγματα. Αυτό εννοώ. Δεν μπορώ να καταλάβω, δηλαδή, γιατί για μια προδοσία, ας πούμε, πρέπει να φτάσεις στα άκρα.

Πώς είναι η μέχρι τώρα συνεργασία σας με τη Βάσω Λασκαράκη και την Εμιλυ Κολιανδρή;

Είναι μια ευτυχής συνεργασία. Πρώτη φορά δουλεύω με τις δύο αυτές συναδέλφους. Είναι δύο εκ διαμέτρου αντίθετοι άνθρωποι, πολύ οργανωμένοι, συγκροτημένοι και με φοβερό επαγγελματισμό.

Η κυρία Λασκαράκη σας είπε ότι θα αναλάβει την παρουσίαση μιας εκπομπής -από τη νέα σεζόν- στον Alpha;

Οχι, δεν γνωρίζω κάτι σχετικό.

T

Πιστεύετε ότι η Βάσω Λασκαράκη θα ήταν καλή και ως παρουσιάστρια μιας τηλεοπτικής εκπομπής; Θα της ταίριαζε κάτι τέτοιο;

Η Βάσω είναι ένας πάρα πολύ θετικός άνθρωπος, με πολύ καλή ενέργεια και μεταδοτικότητα. Νομίζω ότι θα της πήγαινε πάρα πολύ να το κάνει αυτό. Εχει δηλαδή και την επαφή με τον κόσμο αλλά και τη δυνατότητα να προσεγγίζει διάφορα θέματα και ανθρώπους από διάφορα επίπεδα και δεν είναι ποτέ ούτε κακότροπη, ούτε εριστική, οπότε θεωρώ ότι έχει αυτήν τη δυνατότητα να είναι πάρα πολύ καλή σε αυτό τον τομέα της παρουσίασης.

Εκτός από ηθοποιός είστε και κάτοχος μιας επιχείρησης κομμωτηρίου. Πώς προέκυψε αυτή η ενασχόληση;

Είναι μια οικογενειακή επιχείρηση, την οποία έχω αναλάβει για συναισθηματικούς λόγους. Ηταν της μητέρας μου πριν από κάποια χρόνια και πλέον ανήκει σε μένα.

Να υποθέσω ότι γνωρίζετε και την τέχνη της κομμωτικής;

Δυστυχώς όχι. Είχα πάει σε μια σχολή, αλλά ποτέ δεν ήμουν καλός και δεν το προχώρησα.

Δηλαδή κατά το διάστημα της καραντίνας δεν επιχειρήσατε να κουρευτείτε μόνος σας;

Αυτό είναι εύκολο. Μόνος μου κουρεύτηκα.

Ασχολείστε και με τα κοινά...

Το τελευταίο χρόνο υπάρχει και η ενασχόλησή μου με την πολιτική. Με το Περιφερειακό Συμβούλιο στην Αττική.

Σκέφτεστε στο μέλλον να ασχοληθείτε με την κεντρική πολιτική σκηνή;

Δεν το αποκλείω. Στην παρούσα φάση δεν θέλω να μου αλλάξει κάτι την πυξίδα μου. Εγώ αυτήν τη στιγμή κάνω τη δουλειά μου ως ηθοποιός και όσο ελεύθερο χρόνο έχω προσπαθώ να τον αφιερώνω στην Περιφέρεια. Τίποτα δεν έχω κάνει στη ζωή μου με στόχο ή μεθόδευση.

Για τους καλλιτέχνες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στη παρούσα φάση ποια είναι η γνώμη σας; Συμμετέχετε στο κίνημα των Artworkers.

Εννοείται ότι συμμετέχω. Οι καλλιτέχνες βρίσκονται εδώ και πάρα πολλά χρόνια στο περιθώριο. Και έχουμε εν μέρει τις ευθύνες μας γι’ αυτό και εμείς οι καλλιτέχνες που έχουμε αφήσει λίγο τα πράγματα στην τύχη τους. Ο κόσμος πρέπει να ξέρει ότι το 80% των ηθοποιών είναι άνθρωποι που περνούν πάρα πολύ δύσκολα. Μπορεί να τρώνε τοστ επί μία εβδομάδα. Δεν ξέρουν πότε θα ξαναβρούν δουλειά. Και αυτό που μας διαφεύγει είναι ότι καλλιτέχνες δεν είναι μόνο οι ηθοποιοί και οι τραγουδιστές. Υπάρχουν πάρα πολλά επαγγέλματα που ανήκουν στον χώρο της Τέχνης και δεν μπορούν να απαξιωθούν τόσο εύκολα.

T

Πώς είναι η καθημερινότητά σας ως μπαμπάς με τρία παιδιά;

Και εύκολη και δύσκολη ταυτόχρονα. Είναι στιγμές που είναι υπέροχες, πραγματικά μαγικές, και είναι και στιγμές που λες θα πάρω μια μηχανή και θα φύγω να πάω στην Κουάλα Λουμπούρ ας πούμε. Τα έχει όλα η ζωή αυτή. Εχει δυσκολίες, έχει περίεργα ωράρια, συναισθηματικά άκρα, μια ζωή γεμάτη, κυρίως με πολλή αγκαλιά και πολύ γέλιο. Είναι κάτι που δίνεις μεγάλο αγώνα για να το κερδίσεις.

Εχετε καθόλου χρόνο για εσάς και τη σύζυγό σας;

Δυστυχώς το λιγότερο και τώρα που μου το θυμίσατε είναι και κάτι που πρέπει και να το κοιτάξω (γέλια). Οι άνθρωποι που βρίσκονται δίπλα μας είναι στην κυριολεξία ήρωες. Το λέω και δημόσια και ιδιωτικά ότι η Μάρθα είναι ηρωίδα, όπως και κάθε Μάρθα που παίρνει πάνω της το κομμάτι του παιδιού έχει το μεγαλύτερο φορτίο του σπιτιού, έχει όλες τις ευθύνες, όλα τα άγχη... Νομίζω ότι οι γυναίκες είναι πραγματικά ηρωίδες.

Μετά τη σειρά αυτή του «Ερωτα» τι θα θέλατε να κάνετε τηλεοπτικά;

Θα ήθελα να κάνω ένα περίπου ίδιο βήμα με αυτό, γιατί μου άρεσε. Μια αμιγώς αστυνομική σειρά θα με ενδιέφερε κάποια στιγμή να κάνω. Παρακολουθώ αυτή την περίοδο στο Νetflix μια πολύ όμορφη σειρά, το «Black List», και νομίζω ότι ίσως κάτι τέτοιο θα μου άρεσε.

Έρωτας μετάΜα?ριος Αθανασι?ουΒάσω Λασκαράκη