Τηλεόραση|17.06.2020 10:43

MasterChef: Τα πιάτα, οι επιδόσεις και ο μεγάλος τελικός

Φωφώ Μπόνιου

Εδωσαν μάχες πάνω από τις κατσαρόλες επί τέσσερις μήνες κερδίζοντας τα εύσημα από τους τρεις κριτές, με όπλο πάντα τη γεύση και το βλέμμα στα 50.000 ευρώ. Δεν το έβαλαν κάτω ακόμη και όταν βρέθηκαν σε δοκιμασίες αποχώρησης. Ιδού οι 6 φιναλίστ και οι μαγειρικές επιδόσεις τους, μια ανάσα πριν από τον μεγάλο τελικό του «MasterChef 4». 

Μαρία Μπέη: Η μόλις 21 ετών μαγείρισσα από την Κατερίνη έχει βρεθεί τρεις φορές σε δοκιμασία αποχώρησης, ενώ στις αρχές του παιχνιδιού είχε κερδίσει μία φορά το mystery box. Επίσης νίκησε τον Σταυρή και τον Τζον σε τεστ δημιουργικότητας εξασφαλίζοντας με αυτήν την επιτυχία της και την κάρτα ασυλίας και σώζοντας την Ντέμη από δοκιμασία αποχώρησης.

Δημήτρης Μπέλλος: Ηρεμη δύναμη αποδείχθηκε στο παιχνίδι ο μάγειρας από την Ασπροβάλτα, αφού βρέθηκε σε δοκιμασία αποχώρησης μία φορά, απέναντι στη Μαρία, στον Σταυρή και στη Μαριάννα. Κατάφερε να κερδίσει το Silver Award των 10.000 ευρώ, δεν υπολόγιζε όμως στην γκρίνια της αγαπημένης του Μαρίας, με την οποία κονταροχτυπήθηκαν στον μίνι τελικό για το μεγάλο έπαθλο. Επίσης, μία φορά αναδείχθηκε πρώτος στο mystery box και δύο φορές άκουσε τους κριτές να τοποθετούν το πιάτο του στα καλύτερα του διαγωνισμού.

T

Σταυρής Γεωργίου: Εξαρχής ο Κύπριος μάγειρας έδειξε τη δύναμή του, παρουσιάζοντας στους κριτές ευφάνταστα πιάτα με εύγεστες παρασκευές. Και γι’ αυτόν τον λόγο κέρδισε τρεις φορές το mystery box, ενώ ισάριθμες φορές τα πιάτα του συμπεριλήφθηκαν στις καλύτερες παρουσιάσεις που επέλεξαν και ξεχώρισαν οι Κοντιζάς, Ιωαννίδης και Κουτσόπουλος. Επίσης, ο Σταυρής «άντεξε» σε τρεις δοκιμασίες αποχώρησης και ετοιμάζεται για τον τελικό.

Τζον Λέβι: Τρεις φορές ήταν υποψήφιος προς αποχώρηση και στις τρεις όμως έλαβε πολύ υψηλή βαθμολογία ο μάγειρας από τις Φιλιππίνες. Επίσης, στις αρχές του παιχνιδιού είχε διακριθεί με το πιάτο του στη διαδικασία του mystery box, ενώ σε άλλο επεισόδιο έλαβε πολύ θετικά σχόλια από τους τρεις κριτές για τις παρασκευές στα πιάτα του.

T

Γιώργος Λασκαρίδης: Αρκετά δυναμικός, με απίστευτες αντοχές και πείσμα ήταν ο μάγειρας από την Κρήτη. Φόρεσε την ποδιά σε δοκιμασία αποχώρησης έξι φορές, αποχώρησε και επέστρεψε πιο αποφασισμένος, ενώ μία φορά κράτησε στα χέρια του και την κάρτα ασυλίας. Ακόμη, πέντε φορές πήρε ένα μεγάλο «μπράβο» για το πιάτο που παρουσίασε, ενώ μόλις δύο φορές ήταν αρχηγός σε ομαδική δοκιμασία.

Σταύρος Βαρθαλίτης: Από τα πρώτα επεισόδια του «MasterChef» ο νεαρός μάγειρας, που θέλει να αποκτήσει δικό του κανάλι μαγειρικής, πάλευε για το καλύτερο και πάσχιζε για το μεγάλο έπαθλο. Δύο φορές ανέλαβε χρέη αρχηγού, δύο φορές ήταν υποψήφιος προς αποχώρηση, ενώ μόνο μία φορά κέρδισε το mystery box. Επιπλέον είδε τα πιάτα του τρεις φορές να επιλέγονται από τους κριτές, χωρίς όμως τελικά να κερδίζει την πρώτη θέση στα γούστα τους.

T

Η αυλαία πέφτει στις 17 Ιουνίου

Επηρεασμένος από τη νέα πραγματικότητα μετά την πανδημία θα είναι και ο τελικός του «MasterChef 4», που αναμένεται με μεγάλη αγωνία το βράδυ της Τετάρτης 17 Ιουνίου. Μέχρι τότε, και συγκεκριμένα στα πέντε επεισόδια που υπολείπονται μέχρι τη μεγάλη μέρα, θα δούμε τέσσερις αποχωρήσεις. Ο πρώτος από τους έξι που κλείνει την πόρτα του διαγωνισμού μαγειρικής θα είναι ο Γιώργος Λασκαρίδης, ο οποίος δεν καταφέρνει να πείσει τους κριτές για το πιάτο του. Απογοητευμένος, αλλά με το χαμόγελο στα χείλη -όπως τον είχαμε συνηθίσει όλους αυτούς τους μήνες- πέμπτος στη σειρά κατάταξης αποχωρεί ο Τζον και έπεται το ζευγάρι του «MasterChef 4». Πρώτα φεύγει ο Δημήτρης Μπέλλος αφήνοντας τη Μαρία Μπέη να πάρει το χάλκινο μετάλλιο, κατακτώντας την τρίτη θέση στον διαγωνισμό. 

Στον τελικό ανταμώνουν οι δύο φίλοι, ο Σταύρος Βαρθαλίτης και ο Σταυρής Γεωργίου, οι οποίοι θα κληθούν να φέρουν εις πέρας τρεις δοκιμασίες. Στις πρώτες δύο, όπως είχε γράψει σε προηγούμενο τεύχος του το «TV Εθνος», προηγείται με μεγάλη διαφορά ο Βαρθαλίτης, γεγονός που του δίνει ανάλογο προβάδισμα για να πάρει τον τίτλο του «MasterChef 4». Το γύρισμα όλης αυτής της διαδικασίας έχει πραγματοποιηθεί πριν γίνει το lockdown και απομένει η προσθήκη του τελευταίου μισάωρου, με την τρίτη και τελευταία δοκιμασία. Το συγκεκριμένο γύρισμα με την ανακοίνωση του αποτελέσματος θα γίνει λόγω κορονοϊού για πρώτη φορά χωρίς κοινό, χωρίς συγγενείς και πρώην παίκτες.

Ο Δημοσθένης κάνει τη δική του πρόβλεψη για τον νικητή του φετινού MasterChef στην εκπομπή «Ευτυχείτε» του Open:

τελικός MasterChefΣταύρος ΒαρθαλίτηςMasterChef 2020MasterChefΣταυρής Γεωργίου