Τηλεόραση|17.06.2020 10:33

MasterChef: Ολα όσα θα συμβούν στον αποψινό κρίσιμο ημιτελικό

Φωφώ Μπόνιου

Σύμφωνα με πληροφορίες τα πιάτα που θα κληθούν να παρουσιάσουν οι διαγωνιζόμενοι του MasterChef ενώπιον των τριών κριτών θα πρέπει να είναι ανάλογα του επιπέδου που βρίσκεται η όλη διαδικασία. Πράγμα που σημαίνει ότι οι απαιτήσεις Κοντιζά, Ιωαννίδη και Κουτσόπουλου φέτος είναι πολύ μεγάλες. Άλλωστε σε προηγούμενους κύκλους στο ίδιο σημείο του διαγωνισμού οι επίδοξοι σεφ βαθμολογούνταν από κατόχους αστεριών Michelin. Κάτι που φέτος δεν συμβαίνει λόγω κορονοϊού.  

Διαβάστε ακόμα: Τελικός MasterChef: 30 λεπτά «μοναξιάς» οδηγούν σε 50.000€

Στον αποψινό ημιτελικό και στο τεστ δημιουργικότητας, Σταύρος, Τζον, Μαρία και Σταυρής, θα κληθούν να εμφανίσουν όλους τους κρυμμένους μαγειρικούς άσσους για να λάβουν το εισιτήριο για τον τελικό. Δύο φεύγουν, δύο μένουν με τα spoilers να δίνουν φαβορί για το μεγάλο τελικό της Τετάρτης τους δύο Σταύρους. Τζον και Μαρία διαγράφοντας μία εξαιρετική πορεία –όπως θα τονίσουν και οι κριτές- φτάνουν στην πηγή αλλά νερό δεν πίνουν, καθώς στο παρά πέντε και λόγω μικροαστοχιών δεν καταφέρνουν να «συγκινήσουν» γευστικά τους κριτές.

Ωστόσο, για τον 31χρονο Τζον Levi Reano από τις Φιλιππίνες που είχε ξεχωρίσει από τις οντισιόν με τον μουσακά του η διεκδίκηση του τίτλου έγινε με στοχοπροσήλωση στη μαγειρική και όχι στις κόντρες εντός και εκτός σπιτιού. Τα πιάτα του έχουν εντυπωσιάσει την κριτική επιτροπή ουκ ολίγες φορές, ενώ όλοι θα θυμόμαστε το σουβλάκι που σέρβιρε.

Πείσμα και επιμονή είχε όμως και η 21χρονη Κατερινιώτισσα Μαρία Μπέη, που παρά την μη παρότρυνση της οικογενείας της πέρασε στους 24 καλύτερους μάγειρες και όλους αυτούς τους τέσσερις μήνες έδινε τη δική της μάχη, κερδίζοντας με τα πιάτα της τα εύσημα των κριτών. Στο παιχνίδι βεβαίως είδαμε και έναν πολύ δυναμικό χαρακτήρα της με ξεσπάσματα και πολλά… γαλλικά, ενώ δεν έκρυψε ποτέ τον έρωτά της για τον Δημήτρη Μπέλλο, με τον οποίο είναι μέχρι σήμερα μαζί.  

Για τον καναλάρχη Σταύρο Βαρθαλίτη ο αγώνας για έναν τίτλο μάγειρα στην ελληνική τηλεόραση ξεκινά από το 2017, οπότε και συμμετείχε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Ζητείται σεφ» κερδίζοντας την 3η θέση. Στο φετινό Masterchef εξαρχής δεν έπεισε και τους τρεις κριτές, στην πορεία όμως οι υψηλές βαθμολογίες για τα πιάτα του, τον κράτησαν μέσα. Βγαίνοντας από το παιχνίδι –όπως έχει πει- θέλει να κάνει ένα κανάλι στο youtube με δικές του μαγειρικές προτάσεις, να βγάλει ασπροπρόσωπο το μέντορά του, Πάνο Ιωαννίδη και να μάθει γιατί γράφουν γι’ αυτόν στα κοινωνικά δίκτυα το σχόλιο …«έρωτα αλήτη, Σταύρο Βαρθαλίτη».

Ο έτερος διεκδικητής των 50.000 ευρώ είναι ο Σταυρής Γεωργίου με καταγωγή από την Κύπρο που δεν άρεσε στον Ιωαννίδη, όταν του κούνησε επιδεικτικά το χέρι. Στα πρώτα επεισόδια έδειξε ότι μπορεί να κάνει θαύματα στην κουζίνα, τον είδαμε να σχολιάζει επιδόσεις συμπαικτών του, να διατυμπανίζει ότι ο τίτλος του Master chef είναι μεγάλος του πόθος, να κλαίει όταν αποχώρησε συμπαίκτης του από το παιχνίδι και να ανακατεύει πολλά υλικά.

Απόψε στις 21.00 όλα ξεκαθαρίζουν για τους δύο διεκδικητές των 50.000 ευρώ. Αύριο θα δούμε τις πρώτες δύο δοκιμασίες και έπεται το φινάλε την Τετάρτη το βράδυ με την ανακοίνωση live του ονόματος του φετινού Έλληνα master chef. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα λέγεται Σταύρος. 

Σταυρής ΓεωργίουMasterChefMasterChef 2020τελικός MasterChefΣταύρος Βαρθαλίτης