Τηλεόραση|16.06.2020 21:07

Ελληνικές ταινίες και ντοκιμαντέρ πρώτης προβολής στην ΕΡΤ

Άκης Φωτόπουλος

Με απόφαση του Δ.Σ. της ΕΡΤ νοικιάστηκαν 60 τίτλοι από την εταιρεία Καραγιάννης – Καρατζόπουλος ΑΕ για μία μόνο προβολή στα κανάλια αλλά και στη web TV της ΕΡΤ μέχρι τον Οκτώβριο του 2020. Το ποσό της ενοικίασης ανέρχεται σε 120.000 ευρώ συν ΦΠΑ. Στην λίστα των 60 τίτλων βρίσκονται, μεταξύ άλλων, γνωστές ταινίες με την Αλίκη Βουγιουκλάκη («Η Κόρη μου η Σοσιαλίστρια», «Η Μουσίτσα», «Δημήτρη μου, Δημήτρη μου»), αλλά και ταινίες με τον Θανάση Βέγγο, τη Ρένα Βλαχοπούλου, την Τζένη Καρέζη, τον Λάμπρο Κωνσταντάρα και τον Κώστα Βουτσά.

Σειρές ντοκιμαντέρ

Εν τω μεταξύ σειρές ντοκιμαντέρ πρώτης προβολής θα προβάλλονται στην ΕΡΤ3. Από Δευτέρα έως Παρασκευή μέχρι το τέλος Ιουνίου, παίζεται η νέα σειρά ντοκιμαντέρ με τίτλο «Τεχνίτες από όλο τον κόσμο/Destination Crafts», στις 8:30 και σε επανάληψη στις 16:30. Η νέα αυτή σειρά μάς ταξιδεύει σε προορισμούς σε ολόκληρο τον πλανήτη, όπου τεχνίτες διαφορετικών ειδικοτήτων μοιράζονται το πάθος τους με τον οικοδεσπότη, Jim West, και το κοινό.

Επίσης, στο ίδιο κανάλι (ΕΡΤ3) την Πέμπτη 18 Ιουνίου ξεκινά στις 15:30 ο δεύτερος κύκλος της μίνι σειράς ντοκιμαντέρ «Οικογενειακές διακοπές στα Γκαλαπάγκος/ My family and the Galapagos».

ΕΡΤντοκιμαντέρΕλληνικές ταινίες