Τηλεόραση|18.06.2020 12:22

Τελικός MasterChef 4: Μεγάλος νικητής ο 24χρονος Σταύρος Βαρθαλίτης

Newsroom

Aυλαία έριξε το ριάλιτι μαγειρικής MasterChef 4, με τον Σταύρο Βαρθαλίτη να φεύγει από τον μεγάλο τελικό με τον τίτλο του φετινού Έλληνα MasterChef και το έπαθλο των 50.000€. Η κουζίνα του MasterChef πήρε φωτιά στο δεύτερο μέρος του τελικού που προβλήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 17 Ιουνίου, στις 21.00, στο Star.  Σταύρος Βαρθαλίτης και Σταυρής Γεωργίου φόρεσαν τις λευκές ποδιές τους και έδωσαν την τελειωτική μαγειρική μάχη, που έβαλε τελεία και παύλα σε πέντε μήνες σκληρής προσπάθειας και πολλών συγκινήσεων στα πλατό και στο σπίτι του MasterChef.

Διαβάστε ακόμα: ΜasterChef – Σταύρος Βαρθαλίτης: «Στα Aνω Λιόσια το έπαθλο με Datsun και μπαλωθιές»

Ολα κρίθηκαν στη λεπτομέρεια και ο πιο ψύχραιμος από τους παίκτες πήρε την πρωτιά. Μάλιστα κατά τη διάρκεια του τελικού υπήρξαν φορές που ο Σταύρος βοήθηκε τον Σταυρή, που είχε μείνει πίσω στις παρασκευές, αφού οι δυο τους έχουν γίνει πολύ καλοί φίλοι στο παιχνίδι. Να σημειωθεί ότι για την τρίωρη αυτή τηλεοπτική μετάδοση το μεγαλύτερο κομμάτι είχε γυριστεί πριν από το lockdown λόγω κορονοϊού και προστέθηκε ένα ημίωρο live με την ανακοίνωση του ονόματος του μεγάλου νικητή και του επάθλου.

Διαβάστε ακόμα: Τελικός MasterChef 4 στο Twitter: Ο «ήλιος ο πράσινος» του Σταύρου Βαρθαλίτη

Πρώην παίκτες του ριάλιτι μαγειρικής σχολίασαν τους δύο φιναλίστ, δίνοντας τη δική τους εικόνα για το MasterChef και όλα όσα έμαθαν με τη συμμετοχή τους στο παιχνίδι. Οι κριτές, μάλιστα, είπαν ότι πολλές τηλεοπτικές εκπλήξεις είχαν οργανωθεί για το MasterChef 4, οι οποίες όμως δεν πραγματοποιήθηκαν λόγω της πανδημίας. Οι κριτές στη live μετάδοση αποκάλυψαν ότι έχουν κάνει και οι τρεις το μοριακό τεστ για τον κορονοϊό, προκειμένου να παρευρεθούν στο πλατό.

T

Οι τρεις κριτές καλωσόρισαν τους δύο διεκδικητές αναθέτοντάς τους τη δεύτερη και τελευταία αποστολή τους. Αυτή ήταν η προετοιμασία τεσσάρων πιάτων μενού, μία δοκιμασία πολύ απαιτητική με περίπλοκα πιάτα και σύνθετες παρασκευές.  Η βαθμολογία για τις συγκεκριμένες παρασκευές ήρθε να προστεθεί στα χθεσινά δύο πιάτα, που κλήθηκε να ετοιμάσει ο κάθε παίκτης σε διάστημα δύο ωρών. Τον ίδιο χρόνο είχαν και στο δεύτερο μέρος του τελικού, στην τελευταία και πιο κρίσιμη δοκιμασία του MasterChef 4. Το μενού με τα τέσσερα πιάτα εμπνεύστηκαν οι κριτές από την ταινία «Mulholland Drive».

Αφού οι παίκτες ετοίμασαν τις αντιγραφές των τεσσάρων πιάτων, και οι κριτές δοκίμασαν, λίγο μετά τις 11 το βράδυ το πλατό μεταμορφώθηκε σε αρένα τελικού και η μετάδοση έγινε live. Στο ημίωρο αυτό με κριτές και παίκτες μόνο παρόντες ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες και για τις δύο αυτές δοκιμασίες του τελικού. Ο Σταύρος πήρε ένα τέλειο 10άρι στη βαθμολογία του τελικού και συγκέντρωσε 54 βαθμούς, κατακτώντας την κορυφή.

Σταύρος Βαρθαλίτης & Σταυρής Γεωργίου - Το Who is Who των φιναλίστ και ο νικητής των 50.000€

Άνετος και με αυτοπεποίθηση, ο Σταύρος είχε υποσχεθεί να κερδίσει το έπαθλο του διαγωνισμού!  Ο Σταύρος Βαρθαλίτης είχε πει στην οντισιόν φορώντας το γαλάζιο γυαλί μπροστά στους κριτές: «Έχω τη μαγειρική τρέλα και ψάχνω τη μαγειρική γνώση». Ο Κοντιζάς δεν πείσθηκε γι’ αυτό και δεν του είπε "ναι", αντίθετα του έκανε αυστηρές συστάσεις για το στιλάκι του. Στους πέντε αυτούς μήνες δούλεψε, πάλεψε, απέφευγε τις ρήξεις και ήταν μέσα σε κάθε πείραγμα. Πάνω από τις κατσαρόλες του τις περισσότερες φορές τραγουδούσε, όταν δεν σκούπιζε τον ιδρώτα του, ανταποκρινόταν στα πειράγματα του Κουτσόπουλου για τις κάλτσες του, τα πουκάμισα και τα κιλά του και πάντα έψαχνε τη γεύση.

Έφερνε στο νου τη γιαγιά Σταυρούλα και ονειρευόταν την επόμενη μέρα ως νικητής του MasterChef. «Θα γίνω καναλάρχης, έχω μια ιδέα, ελπίζω να πάνε όλα καλά», έλεγε στους κριτές, διευκρινίζοντας ότι θέλει να κάνει στο youtube εκπομπή μαγειρικής. Από τα 15 του ήθελε να ασχοληθεί με τη μαγειρική και ήξερε ότι θα τον κερδίσουν οι κουζίνες. Στο διαγωνισμό ήρθε για να συνδυάσει δύο πράγματα, που του αρέσουν ιδιαίτερα στη ζωή του: τη μαγειρική και την τηλεόραση.

Ο Σταυρής, από την άλλη πλευρά, όταν τα άκουγε αυτά γελούσε για το φιλαράκι του με το οποίο ήρθε κοντά από τα bootcamp. Ο Κύπριος μάγειρας Σταυρής Γεωργίου υπήρξε εξ αρχής από τους παίκτες που τα πιάτα του έδειχναν γνώση και εμπειρία. Δεν ήταν λίγες οι φορές που οι κριτές τόνιζαν την υπερβολικότητά τους στις παρασκευές, επαινώντας τον βεβαίως για τη γεύση. Ο μοναχικός Κύπριος σεφ έλεγε και ξαναέλεγε ότι ήρθε η ώρα να πάει το βραβείο στην Κύπρο. Έκλαψε για την αποχώρηση του Δημοσθένη, έκλαψε και όταν του είπε ο Κοντιζάς ότι πάει τελικό. Οι τηλεθεατές και οι συμπαίκτες του πολλές φορές δεν καταλάβαιναν τα κυπριακά του και εκείνος δεν καταννοούσε τη στάση ορισμένων στο σπίτι που δεν επέμειναν σε μάχες μαγειρικές αλλά αναλωνόντουσαν σε ατελείωτες κόντρες.  Φέτος επέμενε πως θα φέρει τον τίτλο του MasterChef στην Κύπρο και πως η Liverpool θα πάρει το πρωτάθλημα της Premiership.

Δείτε τα πιάτα που κλήθηκαν να αντιγράψουν οι παίκτες στον τελικό: 

T
T
T
T
T
T
MasterChefΣταυρής ΓεωργίουMasterChef 2020τελικός MasterChefΣταύρος Βαρθαλίτης