Τηλεόραση|17.06.2020 20:44

Τελικός MasterChef: Σταύρος και Σταυρής φορούν τις λευκές ποδιές τους και δίνουν μάχη για τα 50.000 ευρώ

Φωφώ Μπόνιου

Το ραντεβού των φανατικών του διαγωνισμού μαγειρικής δίνεται στις 21:00 στο STAR. Οι τρεις κριτές θα καλωσορίσουν και πάλι τους δύο διεκδικητές αναθέτοντάς τους αυτή τη φορά τη δεύτερη αποστολή τους. Αυτή είναι η προετοιμασία τεσσάρων πιάτων μενού, μία δοκιμασία πολύ απαιτητική από την οποία ένας θα βγει νικητής. Η βαθμολογία για τις συγκεκριμένες παρασκευές έρχεται να προστεθεί στα χθεσινά δύο πιάτα που κλήθηκε να ετοιμάσει ο κάθε παίκτης σε διάστημα δύο ωρών. Τον ίδιο χρόνο θα έχουν και απόψε για την τελευταία και πιο κρίσιμη δοκιμασία.

Διαβάστε περισσότερα: ΜasterChef – Σταύρος Βαρθαλίτης: «Στα Aνω Λιόσια το έπαθλο με Datsun και μπαλωθιές»

Εν συνεχεία και λίγο μετά τις 23:00 το στούντιο μεταμορφώνεται σε αρένα τελικού και η μετάδοση γίνεται ζωντανά. Στο ημίωρο αυτό με κριτές και παίκτες μόνο παρόντες θα μάθουμε τις βαθμολογίες στις δύο αυτές δοκιμασίες. Στο τέλος φυσικά θα ανακοινωθεί το όνομα του μεγάλου νικητή, ο οποίος θα είναι ο φετινός άρχοντας της κουζίνας του «MasterChef» και θα είναι αυτός που θα λάβει και το ποσό των 50.000 ευρώ.

Τo Who is Who των δύο μονομάχων

«Έχω τη μαγειρική τρέλα και ψάχνω τη μαγειρική γνώση» είχε πει ο Σταύρος Βαρθαλίτης στην οντισιόν φορώντας το γαλάζιο γυαλί μπροστά στους κριτές. Ο Κοντιζάς δεν πείσθηκε γι’ αυτό και δεν του είπε ναι, αντίθετα του έκανε συστάσεις για το στυλάκι του. Στους πέντε αυτούς μήνες δούλεψε, πάλεψε, απέφευγε τις ρήξεις και ήταν μέσα σε κάθε πείραγμα. Πάνω από τις κατσαρόλες του τις περισσότερες φορές τραγουδούσε, όταν δεν σκούπιζε τον ιδρώτα του, ανταποκρινόταν στα πειράγματα του Κουτσόπουλου για τις κάλτσες του, τα πουκάμισα και τα κιλά του και πάντα έψαχνε τη γεύση. Έφερνε στο νου τη γιαγιά Σταυρούλα και ονειρευόταν την επόμενη μέρα ως νικητής του «MasterChef». «Θα γίνω καναλάρχης, έχω μια ιδέα, ελπίζω να πάνε όλα καλά», έλεγε στους κριτές, διευκρινίζοντας ότι θέλει να κάνει στο Youtube εκπομπή μαγειρικής.

Ο Σταυρής όταν τα άκουγε αυτά γελούσε για το φιλαράκι του με το οποίο ήρθε κοντά από τα bootcamp. Ο Κύπριος μάγειρας υπήρξε εξ αρχής από τους παίκτες που τα πιάτα του έδειχναν γνώση και εμπειρία. Δεν ήταν λίγες οι φορές που οι κριτές τόνιζαν την υπερβολικότητά τους στις παρασκευές, επαινώντας τον βεβαίως για τη γεύση. Ο μοναχικός Κύπριος σεφ έλεγε και ξαναέλεγε ότι ήρθε η ώρα να πάει το βραβείο στην Κύπρο. Έκλαψε για την αποχώρηση του Δημοσθένη, έκλαψε και όταν του είπε ο Κοντιζάς ότι πάει τελικό. Οι τηλεθεατές και οι συμπαίκτες του πολλές φορές δεν καταλάβαιναν τα κυπριακά του και εκείνος δεν καταλάβαινε τη στάση ορισμένων στο σπίτι που δεν επέμειναν σε μάχες μαγειρικές, αλλά αναλωνόντουσαν σε ατελείωτες κόντρες.  

MasterChef 2020Σταυρής Γεωργίουτελικός MasterChefΣταύρος ΒαρθαλίτηςMasterChef