Τηλεόραση|05.07.2020 17:56

Γρηγόρης Γκουντάρας και Ναταλί Κάκκαβα: Κάναμε το κρας τεστ για να βγούμε μαζί στην TV

Αλέξης Μίχας

Το ζεύγος Γρηγόρης Γκουντάρας και Ναταλί Κάκκαβα αποκαλύπτουν τι θα δούμε στο ανανεωμένο «Καλοκαίρι #not» και αναφέρονται σε ευχάριστες αλλά και δύσκολες στιγμές της επαγγελματικής πορείας τους.

Πώς ήρθε η πρόταση για το καλοκαιρινό πρωινό του Open; Το «Καλοκαίρι #not»;

Γρηγόρης Γκουντάρας: Από τον Θέμη Μάλλη. Αρκετό καιρό νωρίτερα μου το είχε πει. Για την ακρίβεια, μου είχε πει για τη Ναταλί...

Ναταλί Κάκκαβα: Δεν είχε πάει καν το μυαλό μας τότε σε αυτό. Είχε πέσει ως σκέψη πως θέλουν να κάνουμε κάτι μαζί, αλλά δεν ξέραμε τι...

Γ.Γ.: Ωσπου με κάλεσε ο Θέμης και μου το είπε και παραξενεύτηκα. Εννοείται πως ήταν πολύ τιμητική και πολύ ωραία πρόταση από έναν άνθρωπο που εμπιστεύομαι.

Ν.Κ.: Ο Θέμης Μάλλης έχει τεράστια εμπειρία στον χώρο. Τώρα η βασική μου δραστηριότητα είναι άλλη. Εχουμε το ζαχαροπλαστείο και την εταιρεία ρούχων. Των μαγιό. Ημουν λοιπόν εκείνη την ώρα στη διαδικασία των παραλαβών και της τοποθέτησής τους όταν με πήρε ο Γρηγόρης, μου μετέφερε την πρόταση και τον ρωτάω «τι;». Πράγματι είναι πολύ τιμητική και υπεύθυνη πρόταση. Ο Γρηγόρης είναι 30 χρόνια στη δουλειά, έχω και εγώ την εμπειρία μου, όμως επειδή είμαι πολύ υπεύθυνος άνθρωπος θέλω να είμαι από την αρχή μέχρι το τέλος σωστή. Οπότε ήταν και αγχωτική η πρόταση.

Είχατε αμφιβολίες αν πρέπει να βρεθείτε μπροστά από την κάμερα μαζί ως ζευγάρι;

Γ.Γ.: Βεβαίως! Αν με ρωτούσες πριν από πέντε χρόνια θα έλεγα κάθετα «όχι». Επειδή όμως είμαστε πάρα πολλές ώρες μαζί, στο ζαχαροπλαστείο, στην επιχείρηση που έχουμε με τα ρούχα, μέχρι και στο σπίτι φυσικά, το έχουμε περάσει το κρας τεστ.

Ν.Κ.: Και η φάση της ανεργίας ήταν κρας τεστ, γιατί και τότε περνούσαμε καθημερινά πολλές ώρες μαζί. Αντέχουμε λοιπόν και αυτό αποδείχθηκε. Πριν από κάποια χρόνια που το είχαμε συζητήσει, ο Γρηγόρης όντως δεν ήθελε επ’ ουδενί την τηλεοπτική συνύπαρξή μας, γιατί φοβόταν για την καθημερινότητά μας...

T

Ως προς το τηλεοπτικό προϊόν υπάρχει ρίσκο; Αλλα ζευγάρια της ζωής που εμφανίστηκαν μαζί στο γυαλί -και αυτός είναι ο κανόνας- είχαν χημεία, υπήρξαν όμως και κάποια που δεν είχαν...

Γ.Γ.: Ετσι είναι. Μαζί δεν φοβόμαστε τίποτα. Ξέρω πού θα μαζέψω τη Ναταλί και ξέρει πού θα με μαζέψει. Πού θα με αγριοκοιτάξει και πού θα με ψαρώσει (γέλια). Το θέμα είναι να βρούμε και με το άλλο ζευγάρι τηλεοπτική χημεία. Αυτό είναι το ζητούμενο. Είναι δύο παιδιά που δεν τα ήξερα πριν. Εύχομαι να λειτουργήσουν όλα όμορφα. Να το ευχαριστηθούμε και εμείς και ο κόσμος.

Ν.Κ.: Νιώθω τεράστια ασφάλεια δίπλα στον Γρηγόρη. Δεν θα έκανα ποτέ αυτό το βήμα αν δεν ήταν δίπλα μου ο Γρηγόρης. Μια τρίωρη καθημερινή εκπομπή δεν είναι εύκολη υπόθεση. Προϋποθέτει αρκετές ώρες «πτήσης» για να αντεπεξέλθεις. Ο Γρηγόρης έχει αποδείξει ότι μπορεί, και είναι μεγάλη μου χαρά που είμαστε μαζί.

Γ.Γ.: Το πρώτο πράγμα που είπα στον Θέμη είναι εάν η Κατερίνα Καινούργιου έχει ενημερωθεί, γιατί για εμένα η Κατερίνα είναι η προτεραιότητά μου. Χάρηκα πολύ που χάρηκε και η Κατερίνα με αυτό.

Ν.Κ.: Είπε η Κατερίνα πως ξέρει γιατί το κάνει ο Γρηγόρης, γιατί θεωρεί πως είναι και μια ευκαιρία και για μένα όλο αυτό. Την ευχαριστώ γι’ αυτό.

T

Υπήρξαν δημοσιεύματα πως με τον Ετεοκλή Παύλου και την Ελένη Χατζίδου, το άλλο ζευγάρι της εκπομπής, υπήρξαν κάποιες διαφωνίες. Τι ακριβώς συνέβη;

Γ.Γ.: Υπήρξε μια παρεξήγηση που προέκυψε από λανθασμένη ενημέρωση. Αποσαφηνίστηκε και δεν υπάρχει κανένα θέμα.

Ν.Κ.: Οταν είσαι χρόνια στον χώρο έχεις αποδείξει τον χαρακτήρα και την ποιότητά σου. Πόσω μάλλον ο Γρηγόρης αλλά και εγώ δεν έχουμε δώσει ποτέ λαβές για τριβές, διαφωνίες και παρεξηγήσεις. Είμαστε επαγγελματίες.

Πώς θα είναι η δομή της εκπομπής;

Γ.Γ.: Ενα ψυχαγωγικό, πρωινό μαγκαζίνο που θα τα έχει όλα. Για τους τηλεθεατές που θα είναι διακοπές

αλλά και γι’ αυτούς που θα είναι σπίτι, καθώς φέτος πολλοί δεν θα κάνουν διακοπές.

Ν.Κ.: Θα υπάρχουν και δόσεις ενημέρωσης. Το απαιτούν οι καιροί που διανύουμε. Δεν είναι το φετινό καλοκαίρι το ίδιο με τα προηγούμενα. Αν λοιπόν χρειαστεί θα στρεφόμαστε και προς την επικαιρότητα.

Είχατε προγραμματίσει κάποιες διακοπές πριν έρθει η πρόταση του Open;

Γ.Γ.: Κάποιες διακοπές στα χωριά μας. Η Ναταλί στην Κορώνη και εγώ στη Μελίβοια, έξω από τη Λάρισα. Θέλουμε τα παιδιά μας να βρίσκονται στους τόπους καταγωγής των παππούδων τους. Θα δούμε μήπως φύγουμε εναλλάξ με το άλλο ζευγάρι για λίγες μέρες.

Ν.Κ.: Είναι το δεύτερο καλοκαίρι που δεν θα πάμε διακοπές. Ούτε πέρυσι πήγαμε. Λόγω του ζαχαροπλαστείου, αν και μένουμε στο Λαγονήσι, κάναμε το πρώτο μπάνιο τον Σεπτέμβριο.

Ποιος θα λέει τον καιρό στην εκπομπή;

Ν.Κ.: Ο Γρηγόρης φυσικά, εγώ θα λέω τις έρευνες (γέλια). Θα έχει ενδιαφέρον.

Ποια είναι τα πράγματα που σας ευχαριστούν στην καθημερινότητά σας;

Γ.Γ.: Μια ωραία αγκαλιά και ένα χαμόγελο από τα παιδιά μας, να μη σε βρίζει πολύ η γυναίκα σου, να μη σε χτυπά (γέλια)... Το μόνο ζητούμενο είναι να είναι καλά η οικογένεια και οι φίλοι μας.

Ν.Κ.: Είμαστε και οι δύο πολύ κοινωνικοί άνθρωποι. Αυτό που απολαμβάνουμε περισσότερο λοιπόν είναι η παρέα. Αυτό μας χαλαρώνει.

T

Η ένταση μιας δύσκολης μέρας στη δουλειά μπορεί να αποφευχθεί στο σπίτι;

Ν.Κ.: Οχι, αλλά εξαρτάται από το πόσο συνειδητοποιημένη και ώριμη είναι η σχέση δύο ανθρώπων. Είμαστε 11 χρόνια μαζί. Προφανώς και έχουν δημιουργηθεί εντάσεις, τις οποίες με τον μηχανισμό που έχουμε αναπτύξει ως ζευγάρι μπορούμε και τις ξεπερνάμε. Γι’ αυτό λέμε πως δεν φοβόμαστε.

Γ.Γ.: Θα το παλέψουμε να μην υπάρχουν εντάσεις στο σπίτι. Θα αφήσουμε για το σπίτι μόνο τις οικογενειακές εντάσεις.

Σας άλλαξε η καραντίνα; Και αν ναι, σε τι;

Γ.Γ.: Διαλύθηκε η καθημερινότητά μας. Μπήκαμε σε άλλα μονοπάτια. Ευχαριστώ τη Ναταλί που με άντεξε. Διαλύθηκε και η ισορροπία των παιδιών. Είχαν το σχολείο τους, τα φροντιστήριά τους, τα αθλήματά τους. Προσπαθούμε να βρούμε πάλι τα πατήματά μας.

Ν.Κ.: Εγώ θα προσθέσω και το συναίσθημα του φόβου που υπήρχε όλο αυτό το χρονικό διάστημα. Ολο αυτό μας έχει αφήσει ακόμη κατάλοιπα. Στενοχωριόμουν να βλέπω τα παιδιά κλεισμένα στο σπίτι. Για έναν ενήλικο ίσως είναι πιο εύκολο. Για τα παιδιά όχι.

Πώς πήρατε την απόφαση να ανοίξετε το «Poeme», το ζαχαροπλαστείο στο Λαγονήσι;

Γ.Γ.: Ηταν μια σκέψη που την είχαμε δύο χρόνια νωρίτερα. Οταν έμεινα άνεργος από τον Alpha, έπειτα από 28 χρόνια δουλειάς, έπρεπε να δούμε τι θα κάνουμε. Υστερα από μία εβδομάδα είπα στη Ναταλί «πάμε να το κάνουμε». Για τρεις μήνες ήμασταν από τις 7 το πρωί έως τις 9 το βράδυ στο μαγαζί και το στήσαμε από το μηδέν. Μπήκαμε σε έναν νέο επαγγελματικό χώρο και νομίζω ότι καταφέραμε και φτιάξαμε κάτι πολύ όμορφο στην περιοχή που ζούμε. Μας τιμά που μας προτιμά ο κόσμος.

Ν.Κ.: Ο άνθρωπος που έχει μάθει να εργάζεται στη ζωή του, πάντα ψάχνει και βρίσκει τον τρόπο να πάει παρακάτω. Μη φοβάσαι αυτούς που έχουν μάθει να δουλεύουν. Να φοβάσαι αυτούς που έχουν μάθει να κάθονται. Εχουμε μάθει να δουλεύουμε πολύ. Ετσι λοιπόν όταν ξεμείναμε από δουλειά είπαμε «πάμε». Υπήρξε ρίσκο, δεν σ’ το κρύβω. Μια πιθανή αποτυχία θα ήταν ολέθρια. Δόξα τω Θεώ πήγαν όλα καλά.

Γρηγόρης Γκουντάρας: Η συνεργασία με την Κατερίνα Καινούργιου είναι υπέροχη και συνεχίζεται

Ποιος είναι για εσένα ο απολογισμός της σεζόν που τελειώνει;

Ηταν καλύτερη απ’ ό,τι την περίμενα. Μια υπέροχη χρονιά που νομίζω πως θα την ήθελαν όλοι οι άνθρωποι που δουλεύουν στην τηλεόραση.

Συνεχίζεις την επόμενη σεζόν στο «Ευτυχείτε!»;

Εννοείται πως ναι! Είναι μια υπέροχη συνεργασία με την Κατερίνα Καινούργιου που θα συνεχιστεί από τον Σεπτέμβριο. Ολοι μαζί αγαπημένοι, ευχάριστοι και δημιουργικοί.

Τι κρατάς από την πολύχρονη συνεργασία σου με την Ελένη Μενεγάκη;

Πολλές καταπληκτικές στιγμές, πολλές συμβουλές της, πολλά και διαφορετικά όμορφα πράγματα που ζήσαμε μαζί.

Πώς σχολιάζεις την απόφασή της να μείνει εκτός τηλεόρασης για τουλάχιστον μία σεζόν;

Χαίρομαι πολύ με τους ανθρώπους που μπορούν να αποφασίζουν οι ίδιοι για τη ζωή τους. Η Ελένη είναι τέτοιος άνθρωπος. Εκρινε και θεώρησε σωστό να σταματήσει. Αφού το αποφάσισε η ίδια, σαφώς και το θέλει. Της εύχομαι να περάσει υπέροχα αυτό το διάστημα. Και να περνάει τόσο καλά που να μην της λείψει η τηλεόραση.

Πιστεύεις ότι θα επιστρέψει;

Αν βρει κάτι που την ενδιαφέρει και την ιντριγκάρει, νομίζω πως θα το κάνει.

Θα συνεργαζόσουν ξανά με την Ελένη Μενεγάκη;

Ποτέ μη λες ποτέ!

T

Πιστεύεις πως η Ελένη, εφόσον αποφασίσει να επιστρέψει, έχει να δώσει καινούργια πράγματα στην ελληνική τηλεόραση;

Η Ελένη έχει να δώσει άπειρα πράγματα στην ελληνική τηλεόραση και η ελληνική τηλεόραση έχει να πάρει άπειρα πράγματα από την Ελένη.

Στην τελευταία σου χρονιά στον Alpha ήρθε και η απόλυση. Εχεις πικρία για τον τρόπο λήξης αυτής της συνεργασίας;

Ναι, έχω πικρία. Δεν το εισέπραξα ευχάριστα όλο αυτό. Εχω πικρία από την άποψη πως ολόκληρος σταθμός έκρινε πως δεν μπορούσε να με τοποθετήσει κάπου. Αυτό με στενοχώρησε... Αλλά βέβαια δεν παντρεύεται κανείς κανέναν στις δουλειές. Ομως το θεώρησα άδικο.

Είσαι πολλά χρόνια στην TV και έμπειρος. Θέλεις να δοκιμαστείς μόνος σου σε παρουσίαση εκπομπής;

Δεν είμαι άνθρωπος που κάνει επαγγελματικά όνειρα. Υποδέχομαι τη ζωή έτσι όπως έρχεται. Μακάρι να έρχονται καλά τα πράγματα και να τα υποδέχομαι ευχάριστα. Δεν ξέρω αν θα προκύψει κάτι. Αν προκύψει, καλώς, αν δεν προκύψει, δεν τρέχει και τίποτα.

Ιδανικά τι θα ήθελες να παρουσιάσεις;

Αθλητική εκπομπή.

T

Ναταλί Κάκκαβα: Εχω άρνηση να πω τον καιρό - Είμαι τηλεορασάκιας

Σε άκουσα στο «The 2night Show» που είπες πως στον αρχή της γνωριμίας σας με τον Γρηγόρη του έλεγες τον καιρό. Του τον λες ακόμη;

Οχι, έχω σταματήσει. Από τότε που σταμάτησα στον προηγούμενο τηλεοπτικό σταθμό να λέω τον καιρό -όλο αυτό έγινε πολύ βίαια και με άσχημο τρόπο- έχω άρνηση. Δεν παρακολουθώ τον καιρό. Με ρωτάει ο κόσμος και τους προτείνω sites για να μπουν και να ενημερωθούν. Με στενοχώρησε αυτή η ιστορία, δεν σ’ το κρύβω.

Πώς ήταν εκείνη η περίοδος;

Πολύ δύσκολη, έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου. Εκείνη την περίοδο είχαν αρχίσει να «ξεπετάγονται» τα παιδιά και είχα πει πως θα ασχοληθώ περισσότερο με τα επαγγελματικά. Και συνέβη αυτό που συνέβη. Μέχρι και το τέλος ήμουν εκεί, στο κανάλι και πίστευα ότι κάτι θα γίνει. Αμέσως μετά ήρθε η εταιρεία με τα ρούχα και έτσι υπήρξε εργασιοθεραπεία ως αντίδοτο σε όλο αυτό.

T

Μετά την ολοκλήρωση της συγκεκριμένης δουλειάς σε προσέγγισαν από άλλα κανάλια για να πεις τον καιρό;

Οχι. Δεν είχα πρόταση αλλά και δεν επεδίωξα να έχω. Ημουν ταγμένη εκεί που ήμουν. Δεν μου αρέσουν οι συχνές αλλαγές. Οπως και στον Γρηγόρη και σε αυτό ταιριάζουμε πολύ. Εφυγα τελευταία από το καράβι, γιατί δεν πίστευα πως όλο αυτό θα τελειώσει όπως τελείωσε.

Τι βλέπεις στην τηλεόραση;

Τα πάντα! Είμαι τηλεορασάκιας. Από το πρωί ξεκινάω. Δεν μπορώ να δω ποδόσφαιρο και έχω τρεις άντρες στο σπίτι που βλέπουν ποδόσφαιρο!

Θέλεις να δοκιμαστείς κάποια στιγμή μόνη σου ως παρουσιάστρια εκπομπής;

Δεν έχω τέτοιες βλέψεις. Κάτσε να δούμε πώς θα πάει όλο αυτό με τη βοήθεια του Γρηγόρη και βλέπουμε. Οχι λοιπόν, προς το παρόν...

Αν ερχόταν ιδανικά μια πρόταση, τι θα ήταν;

Εκτός από τον καιρό που θα τον ξαναέκανα, νομίζω πως θα έκανα καλά και μια εκπομπή που αφορά στα παιδιά. Είμαι μαμά και νομίζω πως μπορώ να το υποστηρίξω.

Γρηγόρης ΓκουντάραςΚαλοκαίρι #notΝαταλί ΚάκκαβαTV ΈθνοςOpen TV