Τηλεόραση|06.07.2020 16:41

Κόκκινο ποτάμι: Ακόμη και ο Οσμάν δεν άντεξε τη σκληρότητα της σταύρωσης του Θεόκλητου

Άκης Φωτόπουλος

Ο γνωστός σκηνοθέτης Μανούσος Μανουσάκης, σε συνεργασία με τον ηθοποιό Στέφανο Κυριακίδη, αποτύπωσε με απαράμιλλο τρόπο τη στυγερή δολοφονία του μητροπολίτη Θεόκλητου από τους Νεότουρκους στη δραματική σειρά του Open, «Το κόκκινο ποτάμι». Για τη σκηνή που θα προβληθεί απόψε (Κυριακή) στις 10 το βράδυ, ο ηθοποιός Στέφανος Κυριακίδης λέει στο «TV Εθνος»:

«Ηταν μια ξεχωριστή και συνάμα δημιουργική σκηνή που δεν έχω ξαναζήσει, στην τηλεόραση τουλάχιστον». Και προσθέτει: «Τόσο ξύλο δεν έχω ξαναφάει ποτέ. Με σέρνανε στον δρόμο, με χτύπαγαν και με διαπόμπευαν. Ο Μανούσος μου ζήτησε να φορέσω και το χαλινάρι του αλόγου, υποστηρίζοντας ότι αυτός είναι ένας από τους τρόπους που θανάτωναν τους ιερείς εκείνη την εποχή.

Διαβάστε ακόμα: Κόκκινο Ποτάμι: Ο σφαγέας του Πόντου - Το ιστορικό πρόσωπο πίσω από τον Οσμάν

Ο Λάμπρος Κτεναβός που υποδύεται τον Οσμάν είναι ένα πολύ ευαίσθητο παιδί, παρ’ όλο που στη σειρά δείχνει τόσο άγριος. Ενώ λοιπόν με χτύπαγε, δεν το άντεχε κάποιες φορές, σταματούσε και πήγαινε κι έκανε εμετό». Ο ηθοποιός δεν ξεχνά την πρώτη αντίδραση της γυναίκας του, όταν επέστρεψε στο σπίτι του:  «Στέφανε, τι είναι αυτοί οι μώλωπες που βλέπω. Οντως, όπως είδα κι εγώ, είχε μελανιάσει όλη η πλευρά από τα νεφρά, ενώ τα χέρια μου ήταν μελανιασμένα. ‘‘Γλυκοβασανίστηκα’’ της είπα».

T

Διαβάστε ακόμα: Κόκκινο ποτάμι - Θεόκλητος: Το αληθινό πρόσωπο που ενέπνευσε τον χαρακτήρα

Ο Στέφανος Κυριακίδης θυμάται την τελευταία του κουβέντα στη σκηνή και δακρύζει: «‘‘Αδέλφια μου, τρέξτε να σωθείτε’’ φωνάζω δείχνοντας ως Θεόκλητος ότι η μόνη μου έγνοια είναι αυτή. Είμαι ευγνώμων για όλη αυτήν τη σκηνή, την οποία τη δουλέψαμε πολύ με τον Μανουσάκη. Αισθανόμουν γήινος όταν με δέρνανε και δεν αισθάνθηκα τίποτα όταν με σταυρώνανε. Ο Θεόκλητος είναι για μένα το τέλος του Ποντιακού Ελληνισμού».

To Twitter υποκλίθηκε στην ερμηνεία του Στέφανου Κυριακίδη

Δείτε κάποιες αναρτήσεις: 

T
T
T
T
T
Μανούσος ΜανουσάκηςΤοπάλ ΟσμάνΚόκκινο ποτάμιΛάμπρος Κτεναβός