Τηλεόραση|22.09.2020 10:46

Γιάννης Μπέζος: Ο Κάκαλος, οι Απαράδεκτοι και το μεγάλο λάθος της Αλίκης Βουγιουκλάκη

Newsroom

Ο Νίκος Χατζηνικολάου υποδέχτηκε στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» τον ηθοποιό Γιάννη Μπέζο, ο οποίος σε μια συνέντευξη-ποταμό μίλησε για την πορεία του στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο, θυμήθηκε χαρακτηριστικές στιγμές με συναδέλφους στους «Απαράδεκτους» και στης «Ελλάδος τα Παιδιά» και αναφέρθηκε στη μεγάλη του αγάπη, το θέατρο. 

Διαβάστε ακόμα: Γιάννης Μπέζος: «Οι θεατές δεν έρχονται να δουν τον ρόλο, έρχονται να δουν εμένα»

Ο γνωστός ηθοποιός Γιάννης Μπέζος αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στη συνεργασία του με την Αλίκη Βουγιουκλάκη, τονίζοντας χαρακτηριστικά το μεγάλο λάθος που έκανε η απόλυτη σταρ του ελληνικού σινεμά.«Δούλεψα τρεις φορές μαζί της. Δύο φορές στα ξεκινήματά μου και μία φορά σαν πρωταγωνιστής τη χρονιά που κάναμε και τους Απαράδεκτους συγκεκριμένα. Η Αλίκη είχε πολύ ενδιαφέρον στο παρασκήνιο πιο πολύ απ’ ότι είχε στο προσκήνιο. Δηλαδή, ήταν ένας πάρα πολύ ενδιαφέρων άνθρωπος, με πολύ χιούμορ, πολύ γενναιόδωρη και ήταν μια εξαιρετική ηθοποιός. Μπορούσε να το διακρίνει κανείς στις πρόβες. Θα πει κάποιος “τι με ενδιαφέρουν οι πρόβες;”. Ναι, και θα έχει δίκιο. Το μεγάλο της λάθος ήταν που δεν τόλμησε να δείξει το πραγματικό της ταλέντο πάνω στη σκηνή. Υιοθέτησε ευκολίες, φοβόταν την αποτυχία, δεν την πολυάντεχε, χάιδευε το κοινό με την έννοια ότι αυτό θέλει το κοινό και προς τα εκεί πάω. Το είχαμε κουβεντιάσει και πάρα πολλές φορές, νομίζω ότι δεν έκανε σωστά πάνω σε αυτό.

Ήταν ένα πρόσωπο με μια τεράστια λάμψη, "τρύπαγε" το πανί. Άπειρα προσόντα, οργανωτικά, πάρα πολύ καλή εργοδότης, πολύ καλή φίλη… Εγώ έχω τις καλύτερες αναμνήσεις. Όταν χάθηκε τόσο πρόωρα, σοκαρίστηκα πολύ», είπε ο Γιάννης Μπέζος.

Ο ρόλος του ως Κάκαλος στη σειρά «Της Ελλάδος τα παιδιά» έχει μείνει... αξέχαστος. Πλέον επιστρέφει πάλι στα χακί με τη νέα του σειρά «Παρουσιάστε», αλλά τι απαντά στις κριτικές που δέχεται κατά καιρούς; «Δεν πολύ παρακολουθώ τις κριτικές, μου τα λένε. Εάν είναι από ανθρώπους που εκτιμώ με προβληματίζουν. Εάν είναι από ανθρώπους που δεν εκτιμώ -που είναι και οι περισσότερες- δεν με ενδιαφέρουν καθόλου» ανέφερε ο Γιάννης Μπέζος.

«Νομίζω η σειρά «Παρουσιάστε» έχει πολύ ενδιαφέρον γιατί βγαίνει ο ψυχισμός των ανθρώπων μέσα πάντα από το χιούμορ. Παρόλο που περνάμε περίεργες εποχές με τα εθνικά μας θέματα και ο στρατός είναι πολύ ευαίσθητο κομμάτι, θα το αντιμετωπίσουμε με τόσο χιούμορ που θα είναι ευθέως ανάλογο με τον σεβασμό που του έχουμε "είπε για τη νέα σειρά ο γνωστός ηθοποιός.

Πρόσωπα του καλλιτεχνικού χώρου, συνεργάτες του, αλλά και η επί 36 χρόνια σύντροφός του, Ναταλία Τσαλίκη, μίλησαν στην εκπομπή για τον πολυτάλαντο ηθοποιό, σκηνοθέτη και τραγουδιστή Γιάννη Μπέζο. Για τον ηθοποιό μίλησε ο Σταμάτης Φασουλής, με τον οποίο συνεργάστηκε στην παράσταση «Το Κλουβί με τις Τρελές».

Για τους «Απαράδεκτους» και τον ρόλο του «Γιάννη» είπε: «Ήταν μια πάρα πολύ καλή στιγμή με τη Δήμητρα. Έγινε από πραγματική ανάγκη. Είχε κάτι καινούργιο μοντέρνο να καταθέσει. Έσωσε έναν αέρα φρεσκάδας στην τηλεόραση. Ήταν επανάσταση. Η σκέψη της Δήμητρας ήταν να κάνουμε ένα γκέι ζευγάρι ή να κάνουμε έναν χαρακτήρα, όπως και έγινε. Μια πλήρης ανατροπή με καινούργια τότε πρόσωπα. Μου έκαναν πολλές παρόμοιες προτάσεις μετά, αλλά δεν τυποποιήθηκα. Τότε το μέσο ήταν πολύ ισχυρό. Μια στιγμή ευλογημένη (...) Δεν είμαι υπέρ των αναβιώσεων.». 

Ο Γιάννης Μπέζος δίνει το σύνθημα «Παρουσιάστε» - Η νέα κωμική σειρά του ΑΝΤ1

Tο «Παρουσιάστε!» έρχεται τη νέα σεζόν με τον Γιάννη Μπέζο να πρωταγωνιστεί και να σκηνοθετεί. Όλα αρχίζουν όταν δύο στρατόπεδα σε παραμεθόριο περιοχή συγχωνεύονται για λόγους οικονομίας. Αναπόφευκτα ακολουθεί η σύγκρουση των δύο διοικητών για το ποιος θα κερδίσει την εύνοια του υπουργείου και τη διοίκηση του νέου στρατοπέδου. Το σενάριο της σειράς υπογράφει ο Μάκης Πιτταράς, ενώ την καρέκλα του σκηνοθέτη μοιράζονται ο Γιάννης Μπέζος και ο Μιχάλης Βογιατζάκης.

Από την ανάγνωση του σεναρίου

Στη νέα σειρά πρωταγωνιστούν: Γιάννης Μπέζος, Μανώλης Μαυροματάκης, Λένα Ουζουνίδου, Βασιλική Τρουφάκου, Θοδωρής Κατσαφάδος, Βαλέρια Κουρούπη, Ελεάνα Καυκαλά, Κυριάκος Σαλής, Βίκτωρας Πέτσας, Θάλεια Σταματέλου, Ηλίας Κωστάκης, Σταύρος Μαρκάλας, Γιώργος Ζυγούρης, Μάνος Καζαμίας, Γιάννης Απέργης, Αλέξης Βιδαλάκης, Μάριος Δερβιτσιώτης.

Γιάννης ΜπέζοςΑλίκη ΒουγιουκλάκηΝίκος ΧατζηνικολάουΑπαράδεκτοι