Τηλεόραση|06.11.2020 10:13

Αλεξάνδρα Παντελάκη: «Έβλεπα φανατικά Άγριες Μέλισσες και μια μέρα χτύπησε το τηλέφωνο»

Newsroom

Η Αλεξάνδρα Παντελάκη, η οποία ερμηνεύει αυτό το διάστημα τον ρόλο της «Φωτεινής» στο επιτυχημένο σίριαλ «Άγριες Μέλισσες» του ΑΝΤ1 βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου «The 2night show». Η γνωστή ηθοποιός μίλησε για την πορεία της στον χώρο του θεάτρου, τον γάμο της, αλλά και για τη χημεία με τη Μαρία Κίτσου, την «Ελένη» στις «Άγριες Μέλισσες».

Διαβάστε ακόμα: Άγριες Μέλισσες: Η Φωτεινή πέφτει νεκρή στην απόδραση - Κρυφά άρρωστη η Ανέτ

«Μέσα στην καραντίνα που ήμασταν όλοι άνεργοι και τη θεωρούσαμε μια χαμένη χρονιά, ξαφνικά άνοιξαν οι ουρανοί. Μου τηλεφώνησε ο Λευτέρης Χαρίτος από τις Άγριες Μέλισσες. Εγώ ήμουν fan της σειράς. Καθόμουν και έλεγα μόνη μου “τι τυχεροί αυτοί οι άνθρωποι που παίζουν εκεί”. Όταν μου τηλεφώνησε κόντεψε να μου πέσει το ακουστικό από το χέρι. Δεν πέρασα από casting για τον ρόλο στις Άγριες Μέλισσες. Ήταν ανάθεση», δήλωσε μεταξύ άλλων.

«Και δεν φτάνει αυτό. Μια εβδομάδα αργότερα μου τηλεφωνεί και ο Μαρκουλάκης και μου λέει "θα είσαι στο Τρίτο Στεφάνι". Ντρέπομαι να το λέω γιατί ξέρω ότι όλοι οι συνάδελφοι – και επώνυμοι συνάδελφοι – είναι άνεργοι. Υποφέρει ο κλάδος αυτόν τον καιρό. Ο Θεός μου έκανε δύο δώρα. Μόνο ως δώρα μπορώ να τα δω».

Για το πώς κατάφερε να προσεγγίσει τον ρόλο της φυλακισμένης, είπε: «Τα γυρίσματα γίνονται στο Δρομοκαϊτειο, στα εγκαταλελειμμένα κτίρια και στα κελιά των παλιών τροφίμων. Από την πρώτη μέρα που μπήκα, φόρεσα τα ρούχα, μου έβαψαν άσπρα τα μαλλιά... Περπάτησα στα κελιά πολύ, ξάπλωσα στο κρεβάτι, αφέθηκα να νιώσω πώς είναι να είναι κλεισμένη μια γυναίκα για 10 χρόνια εκεί μέσα. Είναι τόσο φορτισμένος ο χώρος που αφέθηκα».

Η αγαπημένη ηθοποιός είπε ότι όλοι εκτίμησαν την ερμηνεία της: «Γνωστοί σκηνοθέτες με πήραν και μου είπαν "τώρα είσαι έτοιμη να παίξεις τη φόνισσα του Παπαδιαμάντη.... τόσο πολύ". Σαράντα χρόνια κάνω θέατρο, αλλά αυτός ο ρόλος είναι κάτι άλλο. Είναι πολά, είναι και η χημεία με τη Μαρία Κίτσου... θα ληπηθώ πάρα πολύ την ημέρα που δεν θα κάνω γύρισμα.

Η Αλεξάνδρα Παντελάκη αναφέρθηκε και στον ευτυχισμένο γάμο της με τον ζωγράφο Τάκη Τζίφα μιλώντας για την ευτυχία και αρμονία που νιώθει στο πλευρό του. «Η ζωή δεν σταματάει ποτέ παρά μόνο όταν θέλεις εσύ - εγώ παντρεύτηκα στα 48. Σχέση σημαίνει να παίρνεις την ευθύνη». 

ηθοποιόςΆγριες μέλισσεςΜαρία ΚίτσουΑλεξάνδρα Παντελάκη