Τηλεόραση|13.12.2020 18:46

J2US με Eurovision: Η εκρηκτική Ελένη Φουρέιρα και το ζευγάρι που αποχώρησε

Newsroom

Άλλη μία λαμπερή τηλεοπτική βραδιά, αυτή τη φορά αφιερωμένη στην Eurovision, έφερε στις οθόνες μας ο Νίκος Κοκλώνης και το «Just the 2 of us» το Σάββατο 12/12, με αγαπημένα τραγούδια και αξέχαστες στιγμές γέλιου και κεφιού. Το J2US πήγε «Eurovision» και παρουσίασε τις κορυφαίες στιγμές του αγαπημένου μουσικού θεσμού, που μετράει πάνω από 60 χρόνια ιστορίας, φιλοξενώντας την Ελληνίδα βασίλισσα του διαγωνισμού, Ελένη Φουρέιρα. Τα εννέα ζευγάρια ερμήνευσαν θρυλικά τραγούδια της Eurovision και οι κριτές Δέσποινα Βανδή, Μαρία Μπακοδήμου, Βίκυ Σταυροπούλου και Σταμάτης Φασουλής διάλεξαν τις πιο συναρπαστικές εμφανίσεις.

Το κοινό έπαιξε καταλυτικό ρόλο με την ψήφο του, ενώ η βραδιά μεταδόθηκε διαδικτυακά μέσω του oikotimes.co.uk και έδωσε τη δυνατότητα στους ευρωπαίους φανς του διαγωνισμού να ψηφίσουν τα αγαπημένα τους ζευγάρια. Η έναρξη του μουσικού σόου του Open ήταν για άλλη μία φορά εντυπωσιακή. Ο Νίκος Κοκλώνης τραγούδησε ως άλλος Σάκης Ρουβάς το «Shake it» από την Eurovision του 2004, κάνοντας την περίφημη ανάποδη τούμπα στον αέρα... με μία μικρή βοήθεια!

Ο εκπρόσωπος των oikotimes.co.uk, Fatih Melek ήταν καλεσμένος και παρουσίασε το πώς βαθμολόγησε τα ζευγάρια του J2US η Ευρώπη. Ζωντανά συνδέθηκε με τον Νίκο Κοκλώνη και η εκπρόσωπος της Ιρλανδίας της Eurovision 2020, Lesley Roy η οποία βαθμολόγησε τα ζευγάρια - με το 12άρι να πηγαίνει στην Κατερίνα Ζαρίφη και τον Αναστάσιο Ράμμο με το «Hard Rock Hallelujah». Το κομμάτι από τα «τέρατα» Lordi της Φινλανδίας κατέκτησε την 1η θέση το 2006, όταν ο διαγωνισμός έγινε στην Ελλάδα.

Ο ανταγωνισμός ήταν σκληρός και τελικά μετά από την καταμέτρηση των ψήφων το ζευγάρι που αποχώρησε από το J2US ήταν ο Θανάσης Πασσάς και η Γωγώ Τσαμπά. «Δεν πίστευα ότι θα φύγετε, είδαμε μια άλλη Γωγώ και έναν άλλον Θανάση στο J2US» είπε αποχαιρετώντας το ζευγάρι ο Νίκος Κοκλώνης. Από την πλευρά του ο Θανάσης Πασσάς ευχαρίστησε την coach του, Γωγώ Τσαμπά, για αυτή την εμπειρία.

Η Ελένη Φουρέιρα έβαλε «φωτιά» στο Just The 2 Of Us

Στο ρυθμό και την εντυπωσιακή της performance έβαλε η Ελένη Φουρέιρα το «Just The 2 Of Us» το βράδυ του Σαββάτου, ξεσηκώνοντας όσους βρίσκονταν στο πλατό και το τηλεοπτικό κοινό! Για πρώτη φορά, η «εκρηκτική» show woman παρουσίασε on stage τα δύο πρόσφατα hits «Light It Up» και «Δοκίμασέ Με», τα δύο disco tracks που έχουν ήδη ξεχωρίσει και θα περιλαμβάνονται στο επερχόμενο νέο project της το οποίο θα κυκλοφορήσει σύντομα από την Panik Records.

Ελένη Φουρέιρα

Από το αφιερωμένο στην Eurovision επεισόδιο δεν μπορούσε να λείπει το «Fuego», με το οποίο η Ελένη Φουρέιρα κατέκτησε όλη την Ευρώπη και αποτελεί μία από τις iconic συμμετοχές του μουσικού διαγωνισμού, ενώ δεν έλειψαν ούτε μερικές από τις μεγάλες επιτυχίες της, που έχουν «σπάσει» ρεκόρ και σύνορα και, συγκεκριμένα, τα «El Ritmo Psicodelico», «Loquita» και «Caramela». Η Ελένη Φουρέιρα μίλησε για τα τηλεοπτικά της σχέδια, για την προσωπική της ζωή και τα νέα της τραγούδια, αλλά και για το ποιο είναι το αγαπημένο της ζευγάρι στο J2US.

Αναφορικά με το αν δέχθηκε πρόταση να εκπροσωπήσει την Κύπρο στην Eurovision η Ελένη Φουρέιρα είπε: «Την αγαπώ την Κύπρο, αλλά θεωρώ ότι δεν είναι η στιγμή μου να το ξανακάνω. Δεν είμαι έτοιμη να ξαναπάω στη Eurovision. Τα δύο νέα μου κομμάτια είναι ντίσκο. Στο «Δοκίμασέ με» έγραψα και στίχο». Η τραγουδίστρια απέφυγε να απαντήσει σε ερωτήσεις για την προσωπική της ζωή και είπε ότι περνάει αυτό το διάστημα του lockdown επικοινωνώντας μέσω Διαδικτύου, όπως όλοι. Θυμίζουμε ότι η Κύπρος θα εκπροσωπηθεί από την Έλενα Τσαγκρινού με το τραγούδι «El Diablo», ενώ η Stefania (Στεφανία Λυμπερακάκη) θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη Eurovision 2021 στο Ρότερνταμ.

Ο Τρύφωνας Σαμαράς ερμήνευσε το TOY της Νέτα Μπαρζιλάι στο J2US

Εμφάνιση-έκπληξη έκανε στο J2US, ο Τρύφωνας Σαμαράς ο οποίος τραγούδησε το «TOY» της Νέτα Μπαρζιλάι, σε μουσική και στίχους Ντόρον Μενταλίε και Σταβ Μπεγκέρ. Το τραγούδι πήρε την πρώτη θέση στον διαγωνισμό της Eurovision το 2018.

 

Δείτε τις εμφανίσεις των εννέα ζευγαριών του J2US

Αλεξάνδρα Κατσαΐτη και Γιώργος Τσαλίκης ερμηνεύουν «Waterloo» (Eurovision 1974), σε μουσική και στίχους Stig Erik Leopold Anderson,Göran Bror Benny Andersson, Björn Kristian Ulvaeus.

Ζωή Δημητράκου και Λευτέρης Πανταζής ερμηνεύουν «Qele Qele» (Eurovision 2008), σε μουσική και στίχους Derhovagimian Harout Arthur.

Ευρυδίκη Βαλαβάνη και Ηλίας Βρεττός ερμηνεύουν «My Number One» (Eurovision 2005), σε μουσική Χρήστου Δάντη και Μάνου Ψαλτάκη και στίχους Χρήστου Δάντη και Ναταλίας Γερμανού.

Ζένια Μπονάτσου και Βαγγέλης Κακουριώτης ερμηνεύουν «Every way that I can» (Eurovision 2003), σε μουσική Demir Demirkan, Sertab Erener και στίχους Demir Demirkan.

Νάσος Παπαργυρόπουλος και Ζοζεφίν ερμηνεύουν «Wild Dances» (Eurovision 2004), σε μουσική και στίχους Sherena Evelyn Dugani, Fayney, Aleksandr Ksenofontov, Ruslana Stepanivna Lyzhychko , Jamie Maher.

Αντώνης Λουδάρος και Πέννυ Μπαλτατζή ερμηνεύουν «Dancing Lasha Tumbai» (Eurovision 2007), σε μουσική και στίχους Andrey Danilko.

Νατάσα Καλογρίδη και Νικόλας Ραπτάκης ερμηνεύουν «Diva» (Eurovision 1998), σε μουσική και στίχους Yoav Ginai, Henryk Pick Svika.

Θανάσης Πασσάς και Γωγώ Τσαμπά ερμηνεύουν «Η Άνοιξη» (Eurovision 1991), σε μουσική και στίχους Ανδρέα Μικρούτσικου.

Κατερίνα Ζαρίφη και Αναστάσιος Ράμμος τραγουδούν «Hard Rock Hallelujah» (Eurovision 2006)

Ο Νίκος Κοκλώνης ενημέρωσε τους τηλεθεατές ότι το επόμενο «Just the 2 of us» θα είναι αφιερωμένο στον παλιό ελληνικό κινηματογράφο, ενώ θα ερμηνεύσει και ένα τραγούδι με την παρουσιάστρια του «Ευτυχείτε!», Κατερίνα Καινούριου.

J2USΕλένη ΦουρέιραΝίκος ΚοκλώνηςOpen TVEurovision 2021EurovisionJust the 2 of us