Τηλεόραση|17.12.2020 10:11

Πυγμαλίων Δαδακαρίδης: Δύσκολο να βλέπεις συναδέλφους σε άσχημη κατάσταση

Newsroom

Στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου «The 2night Show» βρέθηκε ο ηθοποιός Πυγμαλίων Δαδακαρίδης και αναφέρθηκε στις τηλεοπτικές σειρές στις οποίες συμμετέχει, αλλά και στην πανδημία του κορονοϊού και τις πληγές που αφήνει και θα αφήσει στον θεατρικό χώρο.

Πιο συγκεκριμένα, ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης είπε: «Δυστυχώς όπως όλα τα θεατρικά σπίτια έτσι έκλεισε και το δικό μας αυτό το περίεργο φαινόμενο. Δύσκολο να κλείνεις το σπίτι σου πολύ. Και δύσκολο να βλέπεις συνανθρώπους και συναδέλφους σου σε πραγματικά δύσκολη κατάσταση. Νομίζω ότι μέσα σε ένα πραγματικό αδιέξοδο το οποίο ζουν οι άνθρωποι, υπάρχει ίσως η ανάγκη της εξέλιξης και η ανάγκη της διαφορετικής συμπεριφοράς και αντιμετώπισης σε αυτό που λέμε πολιτισμό».

«Είναι πολύ δύσκολο να μπορείς να είσαι σωστός απέναντι στις υποχρεώσεις σου εάν βιοπορίζεσαι μόνο από το θέατρο. Ο πολιτισμός υπάρχει παντού» πρόσθεσε ο δημοφιλής πρωταγωνιστής της «Φαμίλιας» και του «Έτερος Εγώ».

Ο αγαπημένος ηθοποιός Πυγμαλίων Δαδακαρίδης με αφορμή τη συμμετοχή του στον νέο κύκλο επεισοδίων της σειράς «Έτερος Εγώ» με τίτλο «Έτερος Εγώ - Κάθαρσις», σε σκηνοθεσία Σωτήρη Τσαφούλια, απάντησε στην ερώτηση του Αρναούτογλου γιατί δεν γίνονται αντίστοιχες δουλειές στη μικρή οθόνη, με τον ίδιο να υποστηρίζει μεταξύ άλλων πως αυτό που χρειάζεται είναι ο χώρος στους ταλαντούχους ανθρώπους.

«Πρέπει να δίνουμε περισσότερο χώρο και όταν είμαστε σε ένα κύριο σταυροδρόμι να έχουμε την ευγενή καλοσύνη μέσα μας να ακουμπάμε αυτό που λέγεται "εγώ", καμιά φορά και πέντε σκαλιά πιο κάτω και να δίνουμε τη δυνατότητα σε νέους ανθρώπους, σε νέα πράγματα, να μας εκπλήσσουν ευχάριστα (...) Έχουμε ανθρώπους άξιους και ταλαντούχους και οφείλουμε να είμαστε ανοιχτοί στην ψυχή μας, να τους πιστέψουμε και να τους βοηθήσουμε σε αυτό το πράγμα. Οφείλουμε να είμαστε υποστηρικτικοί γιατί και σε εμάς ήταν υποστηρικτικοί κάποιοι άλλοι άνθρωποι. Λέγοντας το "ευχαριστώ" προσπαθείς για κάτι καλύτερο» δήλωσε μεταξύ άλλων.

Ο Δαδακαρίδης γεννήθηκε από πατέρα Έλληνα και μητέρα Αγγλίδα. Αρχικά σπούδασε Computing και Marketing, αλλά τελικά στράφηκε στην υποκριτική. Ξεκίνησε την καριέρα του ως ηθοποιός στην Αγγλία, όπου στην πρώτη του οντισιόν πήγε παρακινούμενος από σχετική αγγελία σε εφημερίδα. Το 1999 ήρθε στην Ελλάδα για να συνεχίσει την καριέρα του.

Σε παλαιότερη συνέντευξή του στην Ελεονώρα Μελέτη είχε μιλήσει για τον τραγικό θάνατο του κολλητού του φίλου, όταν ήταν μόλις 24 ετών: «Ήταν Μάιος του 2002. Βγήκα από τον στρατό και, μια ημέρα μετά, έγινε ό,τι έγινε. Έτσι είναι η ζωή! Υπάρχει μια σκηνή στο "Έτερος Εγώ" που η Ιωάννα Κολλιοπούλου φωνάζει στον "Λαΐνη" και του λέει: "Ξύπνα!". Για εμένα, ήταν ένα τεράστιο ξύπνημα στα 24. Ξύπνα, αντιμετώπισε τους ανθρώπους, μην θεωρείς τίποτα δεδομένο. Θα λες "ευχαριστώ", θα αγαπάς, με όλα τα λάθη. Δεν παίρνω τίποτα δεδομένο!».

T

Ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης σε παλαιότερη συνέντευξή του στην ΕΡΤ1 είχε πει γιατί μέχρι σήμερα δεν έχει κάνει οικογένεια: «Έχω αφιερώσει ένα τεράστιο κομμάτι σε αυτό που αγαπάω ειλικρινά. Γιατί με μαθαίνει και με εκπαιδεύει, κάθε φορά προσπαθώ να με εξελίσσει σε κάτι καλύτερο από αυτό που ήμουν χθες. Συγκυριακά και ίσως από κάποια δικά μου λάθη κατά το 50% όπως αναλογεί στους ανθρώπους προσπάθησα για πράγματα που τελικά ήταν ανέφικτα ή ίσως εγώ δεν ήμουν έτοιμος να αντιμετωπίσω. Δεν θέλω να ρίχνω την ευθύνη στους άλλους. Προσπαθώ να αγαπώ. Είμαι στη διαδρομή της ζωής μου που η καρδιά μου είναι ανοιχτή. Δεν είναι τίποτα εικόνα, τίποτα απωθημένο. Είμαι απόλυτα καλυμμένος σε αυτό. Όταν θα έρθει, θα έχω την κατάλληλη απάντηση στην ερώτηση αυτή»

Πυγμαλίων ΔαδακαρίδηςΈτερος Εγώ