Τηλεόραση|03.02.2021 13:50

«Ήθελε να καλύψει τις ορέξεις του»: Νέες καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση στο θέατρο

Newsroom

Δύο νέες περιπτώσεις γυναικών, που μιλούν για σεξουαλική παρενόχληση στον χώρο του θεάτρου, έφερε στο φως η εκπομπή «Πρωινό» και έρχονται να προστεθούν στις δεκάδες καταγγελίες - κάποιες από τις οποίες έχουν φτάσει και στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, όπως είπε στην εκπομπή «Ευτυχείτε!» ο Σπύρος Μπιμπίλας

Διαβάστε ακόμα: «10 νέες καταγγελίες που δεν περίμενα»: Αφόρητες πιέσεις δέχεται ο Σπύρος Μπιμπίλας

Η ηθοποιός Βαρβάρα Καρρά θυμάται: «Είχα πάρα πολύ έντονη σεξουαλική βία προς το άτομό μου. Ερχόταν κάθε φορά παρασκηνιακά και στα διαλείμματα της παράστασης μου έπιανε το πόδι, τον ποπό, ξεκάθαρα σεξουαλικά αγγίγματα. Όταν αντιδρούσα η επόμενη κίνηση ήταν να μου γλείψει τον λαιμό. Τον έσπρωχνα και η απάντηση ήταν χυδαία λόγια, ώστε να με κάνει να νιώσω μειονεκτικά. Το οποίο δεν το κατάφερνε, γιατί μειονεκτικά έπρεπε να νιώθει αυτός με τη συμπεριφορά του. Δεν μπορώ να πω όσα μου έλεγε για να με φέρνει σε πάρα πολύ δύσκολη θέση. Διότι αυτός ήθελε απλά να καλύψει τις σεξουαλικές του ορέξεις και εγώ δεν ήθελα.

Κάποιες φορές μού κρατούσε μούτρα για δυο-τρεις μέρες, δεν μου μιλούσε, και ξανά μανά τα ίδια. Αυτό συνέβαινε για πάρα πολλούς μήνες και εγώ δεν μπορούσα να το πω από φόβο. Μήπως μάθουν πράγματα για μένα τα οποία δεν θα είναι αληθή. Είναι ηθοποιός είναι πολύ γνωστός δεν θέλω να αναφέρω το όνομά του. Δεν μου είναι εύκολο. Βεβαίως το ήξεραν οι άνθρωποι του θιάσου, γιατί το έβλεπαν να γίνεται μπροστά τους. Έχω ακούσει πολλές κοπέλες να λένε τα ίδια για το συγκεκριμένο άνθρωπο».

Η ηθοποιός Καλλιόπη Καραμάνη περιέγραψε για πρώτη φορά τη σεξουαλική παρενόχληση που δέχτηκε από γνωστό σκηνοθέτη: «Σε παράσταση ο σκηνοθέτης εκνευρίστηκε και μου πέταξε μία καρέκλα πάνω μου. Απλά έβαλα τα κλάματα και έφυγα, αλλά την άλλη μέρα σηκώθηκα και ξαναπήγα στην πρόβα και είχε ήταν σαν να μην είχε συμβεί. Με αυτό είχα θυμώσει με τον εαυτό μου. Αυτός με παραβίασε και με έναν άλλον τρόπο, είπε να βάλει το χέρι μου μέσα από το παντελόνι μου ουσιαστικά για να λύσουμε την παρεξήγηση. Με στρίμωξε σε μία γωνιά και μου λέει "είναι που με ελκύεις κιόλας" και μου βάζει το χέρι του. Το σπρώχνω, ήμουν μόλις 20 χρόνων». 

«Μου βγήκε σε αυτοάνοσο, υπήρχε αλλά πρώτη φορά είχε τέτοια έξαρση. Μου βγήκε σε κολικούς. Σε πιάνουν ενοχές ότι έκανες κάτι λάθος. Ότι προκάλεσες. Η ψυχολόγος μου μου το έλυσε και αυτό. Ότι δεν έχεις εσύ την ευθύνη. [...] Τι να πω. Δεν έχω μάρτυρες. Ήμασταν εγώ και αυτός. Δεν ξέρω αν θέλω να μπλέξω με αυτό τον άνθρωπο δικαστικά. Υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που φοβούνται να τα αποκαλύψουν όλα». είπε συγκινημένη η ηθοποιός Καλλιόπη Καραμάνη.  

MeTooβίασεξουαλική παρενόχληση