Τηλεόραση|04.02.2021 13:08

Κατερίνα Τσάβαλου: Η σεξουαλική παρενόχληση και τα «χτυπήματα κάτω από τη μέση»

Newsroom

Την Κατερίνα Τσάβαλου φιλοξένησε στα «Μεσάνυχτα» η Ελεονώρα Μελέτη το βράδυ της Τετάρτης (3/2). Η γνωστή ηθοποιός απάντησε σε όλους όσοι την έχουν σχολιάσει για την αλλαγή στα κιλά της μετά την εγκυμοσύνη, ενώ παραδέχτηκε πως δεν περίμενε να παντρευτεί και να κάνει οικογένεια. Δήλωσε πως έχει δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση στο χώρο της δουλειάς της. Αυτό όμως που θεωρεί χειρότερο ήταν ο εργασιακός εκφοβισμός που δέχτηκε η ίδια και άλλοι συνάδελφοι της από γνωστό καλλιτέχνη πρώτης γραμμής.

«Πήρα 25 κιλά στην εγκυμοσύνη. Πάντα έτρωγα αλλά δεν πάχαινα. Στην εγκυμοσύνη πήρα κιλά. Tα έχω χάσει τα κιλά, αλλά δεν είμαι όπως πριν. Αλλά δεν με νοιάζει. Μου στέλνουν όμως μηνύματα και μου λένε είσαι πάλι έγκυος; Το θεωρώ πολύ αδιάκριτο. Δεν είμαστε ενωμένες οι γυναίκες. Πέφτει μπούλινγκ». 

Για την σεξουαλική παρενόχληση και το εργασιακό εκφοβισμό που βίωσε η Κατερίνα Τσάβαλου είπε: «Έχω υποστεί σεξουαλική παρενόχληση και στο ξεκίνημα και πιο μετά. Τον ξέρουμε τον άνθρωπο αυτόν ναι. Το χειρότερο ήταν όμως η πολύ κακή συμπεριφορά που βίωσα πάνω και κάτω από τη σκηνή. Ήταν ένας συγκεκριμένα που ήταν και ο επικεφαλής και φερόταν άσχημα. Να παίζεις και την ώρα της παράστασης να κάνει ήχους, να λέει ότι βαριέται. Πάθαινα κρίσεις πανικού πάνω στη σκηνή. Με αυτό τον άνθρωπο δε μιλάμε. Τις κρίσεις πανικού τις έχεις από μικρή ηλικία και ενεργοποιούνται από κάποιο γεγονός».

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Κατερίνα Τσάβαλου έχει μοιραστεί δημόσια την κακή της εμπειρία σε παρελθούσα συνεργασία της. «Μου έχει τύχει σε δουλειά να μην περνάω καλά. Πάθαινα κρίσεις πανικού πάνω στη σκηνή. Θα ήθελα πάρα πολύ να πω το όνομα αλλά δεν το λέω γιατί η τηλεόραση είναι ένας κανιβαλισμός γενικότερα… Πάθαινα κρίσεις πανικού γιατί το έστρεφα όλο στον εαυτό μου. Ήταν ένας άνθρωπος που φερόταν πάρα πολύ άσχημα πάνω στη σκηνή, κάτω απ’ τη σκηνή… και έχει φερθεί άσχημα σε πολύ κόσμο.

Ήταν η πρώτη φορά στη ζωή μου που σκέφτηκα ότι ήθελα να φύγω. Δεν θα το έκανα φυσικά ποτέ γιατί είμαι επαγγελματίας. Πάγωνα, είχα ταχυπαλμία, μούδιαζαν τα άκρα…Προσπάθησα να του μιλήσω, αλλά όταν ένας άνθρωπος δεν παίρνει από λόγια και κάνει πράγματα, αυτά που δεν μπορείς να πεις γιατί είναι τα χτυπήματα κάτω από τη μέση. Δεν θα ξανασυνεργαστούμε ποτέ. Και τώρα αν βρεθούμε δεν έχουμε καμία επαφή, ούτε μιλάμε», είχε δηλώσει σε συνέντευξή της στο Πρωινό

Κατερίνα ΤσάβαλουMeToo