Τηλεόραση|16.02.2021 12:48

Κατερίνα Διδασκάλου: Οι Άγριες Μέλισσες και ο άστεγος που φιλοξενεί στο σπίτι της

Newsroom

Την Κατερίνα Διδασκάλου υποδέχτηκε ο Νίκος Χατζηνικολάου στο «Ενώπιος Ενωπίω» το βράδυ της Δευτέρας (15/2). H «Μυρσίνη» από τις «Άγριες Μέλισσες» μίλησε για όλη την καριέρα της, τις εμπειρίες της στην Αμερική, σχολίασε την επιτυχία του σίριαλ και αναφέρθηκε στις καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης και βίας στον χώρο του θεάτρο και όχι μόνο.

Η ηθοποιός, που έχει συμμετάσχει και στην εξαιρετική σειρά «Έτερος Εγώ» του Σωτήρη Τσαφούλια, μετά το λύκειο πέρασε στη Φιλοσοφική Αθηνών αν και πάντα μεγάλο της όνειρο ήταν να γίνει ηθοποιός. Έδωσε εξετάσεις στη δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου, από όπου αποφοίτησε αριστούχος. Με υποτροφία του Ιδρύματος Ωνάση πήγε στην Νέα Υόρκη για να συνεχίσει τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο Columbia στην υποκριτική κινηματογράφου, καθώς και στο Uta Hagen HB Studio στην υποκριτική θεάτρου. Η ηθοποιός ήταν η πρωθιέρεια στην τελετή της αφής της Ολυμπιακής Φλόγας το 1984 για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Λος Άντζελες και το 1988 για τους Ολυμπιακούς αγώνες της Σεούλ.

Η Κατερίνα Διδασκάλου μίλησε στον Νίκο Χατζηνικολάου με απόλυτο ενθουσιασμό για τις «Άγριες Μέλισσες» και είπε ότι κάποια στιγμή θα λέμε για την τηλεόραση «πριν τις άγριες μέλισσες και μετά». Πρόκειται για ένα σίριαλ που το έχει αγαπήσει, είναι μία οικογένεια με τους συντελεστές, ενώ παραδέχθηκε δεν περίμενε ποτέ τόση αγάπη από το τηλεοπτικό κοινό. Είπε όμως ότι δεν ξέρει πότε θα τελειώσουν οι Μέλισσες, αλλά θα γίνει με τρόπο να μην κουράσει το κοινό που τόσο έχει αγαπήσει το σίριαλ.

«Φιλοξενώ έναν άστεγο στο σπίτι μου - Είναι μεγάλος άνθρωπος πλέον, 75 ετών»

Η ηθοποιός μεταξύ άλλων αποκάλυψε πως πήρε την πρωτοβουλία να φιλοξενήσει έναν άστεγο συμπολίτη μας. «Είναι αλήθεια πως έχω φτιάξει μια μικρή γωνίτσα σε αυτό τον άνθρωπο και μένει στο σπίτι μου. Είναι θέμα επιλογών το πώς ζούμε και θέμα καλής τύχης. Όταν έχεις μεγαλώσει με έναν τέτοιο πατέρα και μια τέτοια μητέρα πιστεύω πως ο σεβασμός στο περιβάλλον είναι το πρώτο που πρέπει να μαθαίνεις. Να μαθαίνουμε εμείς στις επόμενες γενιές. Είναι και θέμα αισθητικής. Θεωρώ ότι η ηθική είναι αισθητική».

«Μένω τα τελευταία 15 χρόνια στην Ακρόπολη. Είναι γεμάτη η Ακρόπολη με αστέγους, παντού. Ο λόγος δε του Φιλοπάππου είναι γεμάτος. Ζουν οι άνθρωποι μέσα στο δάσος δίπλα στον φοβερό μας πολιτισμό. Οι άνθρωποι για να φυλαχτούν από τη βροχή πηγαίνουν τα βράδια σε σπηλιές. Τέτοια ασύλληπτα πράγματα. Ο συγκεκριμένος κύριος μου είχε κάνει εντύπωση γιατί δεν τον είδα ποτέ ούτε μαστουρωμένο ούτε πιωμένο ούτε τίποτα τέτοιο. Φρόντιζε τέσσερα σκυλιά όταν τον γνώρισα και είχε πάντα κάτι να προσφέρει. Δεν ζητούσε ποτέ, δεν δεχόταν. Εκτός αν του πήγαινες φαγητό για τα σκυλιά ή για τον ίδιο. Χρήματα δεν δεχόταν ποτέ. Σιγά σιγά άρχισε να μου κάνει μερεμέτια στο σπίτι και είδα ότι είναι ένας άνθρωπος που δίδαξε πολλά και σε μένα και στα παιδιά μου. Είναι μεγάλος άνθρωπος πλέον, 75 ετών. Είναι συνεχώς χαρούμενος αυτός ο άνθρωπος» πρόσθεσε η ηθοποιός.

Για την παρενόχληση: «Εμένα ό,τι μου συνέβη είχα μιλήσει εκεί που πρέπει»

Η Κατερίνα Διδασκάλου σχολίασε και τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση, λεκτική βία και κακοποιητικές συμπεριφορές στον χώρο του θεάτρου. καταγγελίες που ξεκίνησαν μετά από την εξομολόγηση της Σοφίας Μπεκατώρου για τον βιασμό της. «Το θέατρο για μια ακόμη φορά παίζει τον ρόλο του φωτός. Να ρίχνει φως σε καταστάσεις που συμβαίνουν δυστυχώς παντού γύρω μας. Ιστορίες που τις ακούγαμε εδώ και πολλά χρόνια. Εμένα ό,τι μου συνέβη είχα μιλήσει εκεί που πρέπει. Είχαν τακτοποιηθεί τα πράγματα. Βεβαίως έζησα και εγώ στο ξεκίνημα μου τραγικές συμπεριφορές που είναι παθολογικές κατά τη γνώμη μου. Δηλαδή τέτοιο μένος για κυριαρχία και εξουσία ή όταν σου δίνεται η εξουσία να την χρησιμοποιείς με αυτό τον τρόπο, σε κάνουν υπάνθρωπο. Δεν μπορώ να χαρακτηρίσω πραγματικά. Μπράβο στους ανθρώπους που βγαίνουν μπροστά, τους θαυμάζω και έχουν την αμέριστη συμπαράστασή μου».

Η ηθοποιός μίλησε και για τους νέους ηθοποιούς: «Σε όλες τις περιπτώσεις φταίει ο πιο δυνατός. Αυτό που λέγεται ότι έρχονται τα παιδιά και είναι διατεθειμένα, είναι διαθέσιμα, το θεωρώ τραγικό. Αν αυτή τη στιγμή σου έρθει ένα εικοσιπεντάχρονο παιδί, κορίτσι στη δική σου περίπτωση, αγόρι στη δική μου, που έχει γίνει, κι έρχεται μέσα στο καμαρίνι και σου λέει “είμαι ερωτευμένος μαζί σας, είμαι τρελαμένος”, είσαι ηλίθιος τουλάχιστον αν το πιστέψεις αυτό. Ένα παιδί είκοσι χρονών δεν ξέρει τι του γίνεται. Όταν του ‘χουν πει όλοι ότι μόνο με αυτόν τον τρόπο θα προχωρήσει, και το θέλει πάρα πολύ, σου λέει “ρε μπας και…” Και μάλιστα με έναν άνθρωπο που είναι και συμπαθητικός. Ο δικός σου ρόλος ποιος είναι; Του λες φέρε τον μονόλογο να σε δω και, αν αξίζεις παιδί μου, εγώ θα μιλήσω, όσο μπορώ, όπου μπορώ. Τότε είσαι άνθρωπος» τόνισε χαρακτηριστικά.

Η ηθοποιός εξήρε σκηνοθέτες και ηθοποιούς με τους οποίους δούλεψε και δεν έχουν εμπλακεί ποτέ σε καταγγελίες για κακοποίηση. «Ο λαός λέει ότι τα στερνά τιμούν τα πρώτα». Αναφορικά με την προσωπική της ζωή, ανέφερε πως αυτή την περίοδο υπάρχει κάποιος στη ζωή της, αλλά σίγουρα δεν μιλάμε για γάμο. Η τηλεοπτική «Μυρσίνη» διευκρίνισε ότι δεν θα μπορούσε ποτέ να είναι με έναν ηθοποιό. «Δεν αντέχει αυτός που είναι δίπλα σου, εύκολα τις ερωτικές σκηνές» σημείωσε η Κατερίνα Διδασκάλου. Η παράσταση «Απολυμένη» του Αντώνη Τσιπιανίτη στην οποία πρωταγωνιστεί η ηθοποιός είναι διαθέσιμη σε online streaming.

Άγριες μέλισσεςΚατερίνα Διδασκάλου