Τηλεόραση|17.02.2021 12:17

Αλέξανδρος Μπουρδούμης: Η παρενόχληση από σπουδαίο σκηνοθέτη - «Μετά ζήτησε συγγνώμη»

Newsroom

Ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης ήταν ο καλεσμένος της εκπομπής «Αυτός και ο Άλλος» στην κρατική τηλεόραση το βράδυ της Τρίτης (16/2), μία εκπομπή που μαγνητοσκοπήθηκε στις 22 Ιανουαρίου 2021, πριν τις καταγγελίες στο Σωματείο Ελλήνων ηθοποιών (Σ.Ε.Η.) της συζύγου του Λένας Δροσάκη κατά πασίγνωστου ηθοποιού και σκηνοθέτη για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας. Ο Θοδωρής Βαμβακάρης και ο Τάκης Γιαννούτσος μίλησαν με το γνωστό ηθοποιό για τη ζωή του στο σπίτι με τη σύζυγό του και τον 6 μηνών γιο τους, το θάνατο του αδελφού του, αλλά και για τα περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης στο χώρο του θεάματος.

Διαβάστε ακόμα: Αλέξανδρος Μπουρδούμης: Οι θύτες έχουν ισχυρές διασυνδέσεις - Να κινηθεί η Δικαιοσύνη

Για την εγκυμοσύνη της Λένας Δροσάκη μέσα στην καραντίνα είπε: «Η καραντίνα μας βρήκε σε προχωρημένη εγκυμοσύνη με τη γυναίκα μου. Ήταν μια μεγάλη εμπειρία να βλέπω τη σύζυγό μου να ανθίζει και να φέρνει στον κόσμο τον γιο μας. Όταν ήρθε ο γιος μας, δεν έπαθα πανικό. Μπήκα στη μάχη, να τον ταΐσω, να τον αλλάξω. Όταν έγινα πατέρας έγινα ιδιαίτερα υπερπροστατευτικός. Αν υπάρχει το στοιχείο. Σ΄αγαπώ μ΄αγαπάς, σε στηρίζω με στηρίζεις, όλα είναι καλά. Περάσαμε δύσκολα λόγω μιας μόλυνσης έπρεπε να νοσηλευτεί». O ηθοποιός παραδέχθηκε ότι θα ήθελε να ξαναγίνει πατέρας.

Αν και η εκπομπή μαγνητοσκοπήθηκε πριν τη δημοσιοποίηση των καταγγελιών από τις Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπου, Λένα Δροσάκη και Πηνελόπη Αναστασοπούλου, ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης, μίλησε για την προσωπική του εμπειρία σεξουαλικής παρενόχλησης, που βίωσε στη δραματική σχολή όπου φοιτούσε ως μαθητευόμενος. 

«Πιτσιρικάς και γω πέρασα από διάφορα φλερτ. Άλλα έντονα άλλα λιγότερο έντονα. Είχα παρενόχληση από ένα σπουδαίο σκηνοθέτη που κάναμε καιρό μαθήματα. Έγινε η κρούση απότομα. Τα έχασα και εξαφανίστηκα. Ήμουν 19 χρονών και λέω έτσι είναι; Το είχα μέσα μου για καιρό. Και αναρωτιόμουν τώρα αυτός δεν θα με ξαναπάρει σε δουλειές; Μετά από καιρό ο ίδιος σκηνοθέτης μου ζήτησε συγγνώμη και μου είπε ότι ξεπέρασε τα όρια».

Ο ηθοποιός μίλησε μεταξύ άλλων και για τον θάνατο του αδελφού του που έφυγε από καρκίνο: «Περιμέναμε να φύγει ο αδελφός μου γιατί ήταν άρρωστος. Είμαι στα Χανιά και χτυπάει το κινητό και είναι ο αδελφός μου, λίγο πριν βγω στη σκηνή. Και καταλαβαίνω αμέσως. Έκανα την παράσταση. Έπρεπε να παίξω. Εγώ λίγο ταξίδευα. Είχαμε κακή σχέση τα τελευταία χρόνια. Θα ήθελα όμως να του πω σ΄ αγαπώ, αλλά δεν πρόλαβα. Έφυγε γρήγορα. Είχαμε 13 χρόνια διαφορά. Είχαμε μια προβληματική σχέση. Θα ήθελα να τα είχαμε βρει αλλά δεν τα βρήκαμε».

Ο ηθοποιός είναι ένα πρόσωπο που σχεδόν καθημερινά τοποθετείται μέσα από τα social media για τις καταγγελίες περιστατικών σεξουαλικής παρενόχλησης και εκφοβισμού στον χώρο του θεάτρου. Με αφορμή τις δεκάδες καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας έκανε άλλη μία ανάρτηση στο Instagram. «Η μαζική συμπαράσταση στα θύματα μέσα από τη γνώση των γεγονότων είναι αυτό που θα αποκόψει και τις ισχυρές διασυνδέσεις που έχουν οι θύτες. Μόνο αν μαθευτεί τι έκαναν και ποιοι το έκαναν, οι προστάτες θα διαχωρίσουν τη θέση τους για να μην έχουν και οι ίδιοι το κόστος. Τότε αναγκαστικά θα κινηθεί η Δικαιοσύνη» έγραψε ο ηθοποιός Αλέξανδρος Μπουρδούμης.

καταγγελίεςΛένα Δροσάκησεξουαλική παρενόχλησηMeTooΑλέξανδρος Μπουρδούμης