Τηλεόραση|04.03.2021 12:10

Ιωάννα Ασημακοπούλου: «Έχω αρνηθεί να συνεργαστώ με ανθρώπους για να προστατευτώ»

Newsroom

Καλεσμένη στην εκπομπή «The 2night show» της Τετάρτη (03/03) βρέθηκε η ηθοποιός Ιωάννα Ασημακοπούλου και μεταξύ άλλων για το ελληνικό MeToo και τις καταγγελίες στον χώρο του θεάτρου για περιστατική σεξουαλικής πανενόχλησης και κακοποίησης. Η Ιωάννα Ασημακοπούλου έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό ως «Ζουζουνέλ» στην επιτυχημένη σειρά του Alpha «Το σόι σου», συμμετείχε στη «Φριτέζα» του ΑΝΤ1, και πρόσφατα στη νέα κωμωδία «Η Φαμίλια».

Η ηθοποιός αναφερόμενη στις παρενοχλήσεις στον καλλιτεχνικό χώρο είπε στον Γρηγόρη Αρναούτογλου: «Είναι μια πολύ σημαντική στιγμή για τον χώρο μου. Είμαι στο πλευρό των θυμάτων και εύχομαι αυτό να γίνεται για ένα καλύτερο αύριο. Είμαι σίγουρη. Και είναι πολύ σημαντικό το μάθημα που παίρνει όλος ο κόσμος. Το θέατρο είναι ένας χώρος που έχει πάρα πολύ αγάπη μέσα και έχει και πολύ καλούς ανθρώπους. Το θεάτρο είναι πολιτισμός και πρέπει να εκπέμπει αγάπη. Στον χώρο μας υπάρχει πολύ φως και αυτό που έκαναν τα θύματα που μίλησαν θέλει πολύ κουράγιο».

Η Ιωάννα Ασημακοπούλου εξομολογήθηκε πως έχει συνεργαστεί με άτομα που έχουν δεχθεί καταγγελίες, χωρίς εκείνη όμως να έχει αντιμετωπίσει κάποια αντίστοιχη συμπεριφορά. Τέλος, αποκάλυψε πως έχει αρνηθεί να συνεργαστεί με συγκεκριμένους ανθρώπους στο θέατρο, προκειμένου να προστατεύσει τον εαυτό της: «Όταν μπορούσα το απέφευγα, και νομίζω ότι το έκαναν οι περισσότεροι συνάδελφοί μου». 

Για τη συμμετοχή της στην κωμική σειρά του ΑΝΤ1 με τον Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη είπε: «Στη “Φαμίλια” καταλαβαίνω πώς είναι να είσαι γονιός, γιατί εγώ δεν είμαι. Είμαι μητέρα τεσσάρων παιδιών και μπαίνω στη διαδικασία να αντιληφθώ καλύτερα τους γονείς μου». Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου επιμένοντας ότι έχει μεγάλη ομοιότητα την Άση Μπήλιου, πήρε τηλέφωνο τη γνωστή αστρολόγο, η οποία κατέληξε να λέει στην Ιωάννα Ασημακοπούλου τι λένε τα ζώδια και το μέλλον για εκείνη.

καταγγελίεςΙωάννα ΑσημακοπούλουMeToo