Τηλεόραση|13.03.2021 10:00

MasterChef 5 ασυλία: Το πιο βρωμερό φρούτο και ο αποδιοπομπαίος τράγος

Newsroom

Μετά τη μαγειρική δοκιμασία στο Σούνιο, όπου οι παίκτες του «MasterChef 5» μαγείρεψαν σε ένα όμορφο τοπίο απέναντι από τον Ναό του Ποσειδώνα, η κόκκινη ομάδα γνώρισε την ήττα και η μπλε ομάδα παρέα με τον Γιάννη Αποστολάκη είχαν μία ωραία βραδιά επάθλου με φαγητό σε έναν πολύ ιδιαίτερο χώρο. Ο αρχηγός της ομάδας των χαμένων, ο Αντώνης, κλήθηκε να αποφασίσει ποιος θα πάρει ασυλία και ποιος θα είναι ο πρώτος υποψήφιος προς αποχώρηση.

Διαβάστε επίσης: MasterChef 5: Παίκτης μπέρδεψε τον Παρθενώνα με τον ναό του Ποσειδώνα

Ο Αντώνης κράτησε την ασυλία για τον εαυτό του, με τη Μαρίνα να «στραβοκαταπίνει», και υπέδειξε τον Κωστή ως πρώτο υποψήφιο αποχώρησης του «MasterChef 5». «Το είχα πει από την πρώτη στιγμή, σε περίπτωση ήττας των Κόκκινων θα είμαι ο πρώτος υποψήφιος προς αποχώρηση. Θεωρώ ότι είμαι ο αποδιοπομπαίος τράγος που πολλές φορές χρειάζεται η ομάδα για να ρίχνει το φταίξιμο», είπε ο Κρητικός Κωστής Αλεξάκης μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του - ένας παίκτης που έχει ήδη φύγει από το παιχνίδι και επέστρεψε μετά την οικειοθελή αποχώρηση του Πάνου. 

Στη χθεσινή (12/03) δοκιμασία ασυλίας οι διαγωνιζόμενοι είχαν στη διάθεσή τους μόνο 3 λεπτά για να αναγνωρίσουν 30 υλικά. Οι δύο που συγκέντρωσαν τις περισσότερες σωστές απαντήσεις ήταν ο Διονύσης και η Μαρίνα. Θυμίζουμε ότι σε προηγούμενο επεισόδιο η Μαρίνα Ντεμολλάι ισχυρίστηκε ότι ο Διονύσης έχει «δαγκώσει» τη λαμαρίνα μαζί της: «Θέλει να με δυσκολέψει. Έφαγε την πόρτα του και τώρα τον πονάει. Τι να κάνουμε ας πάει στο γιατρό να βγάλει το δοντάκι» είχε πει η Μαρίνα.

Μαρίνα και Διονύσης κλήθηκαν να μαγειρέψουν ένα γλυκό με τον «βασιλιά των φρούτων», το ντούριαν. Πρόκειται για ένα φρούτο με την πιο άσχημη μυρωδιά που μπορεί κάποιος να φανταστεί και ένα δύσκολο υλικό, καθώς κανένας από τους δύο παίκτες δεν είχε ξαναδεί. Η Μαρίνα ήταν εκείνη που τηγάνησε το φρούτο και κατάφερε να συνδυάσει τις έντονες γεύσεις ώστε να βγει ένα άρτιο αποτέλεσμα. Η Μαρίνα πήρε την ασυλία ενώ ο Διονύσης έφτιαξε μία δύσοσμη «σούπα», που οι κριτές - ειδικά ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος - δεν μπόρεσαν καν να δοκιμάσουν!

Στο επεισόδιο του Σαββάτου (13/03) μία νέα ψηφοφορία ανοίγει νέα μέτωπα. Η Μαρίνα με την ασυλία ακούγεται να λεει στο τρέιλερ: « Σταματήστε να κρύβεστε απλά για να βγει η ουρίτσα απέξω». Μια δοκιμασία πολλών αστεριών θα εκθέσει έναν από τους παίκτες στη δοκιμασία αποχώρησης του «MasterChef 5» και ο Κωστής φαίνεται να δυσκολεύεται πολύ.

ασυλίααποχώρησηMasterChef 5MasterChef