Τηλεόραση|01.04.2021 11:45

MasterChef 5: Το Βατερλώ του Ιωάννη στην αρχηγία και ποιος μαγειρεύει για αποχώρηση

Newsroom

Αέρα από Ιαπωνία είχε το επεισόδιο του «MasterChef 5» το βράδυ της Τετάρτης (31/03) με τους παίκτες να συμμετέχουν στη δεύτερη εξωτερική δοκιμασία και τον Τζιοβάνι να φτιάχνει τις δύο ομάδες. Στο προηγούμενο επεισόδιο του «MasterChef 5» την κάρτα ασυλίας κέρδισε ο Τζιοβάνι και την έδωσε στη Μαργαρίτα σώζοντάς την από τη δοκιμασία αποχώρησης. Στη θέση της μαγείρεψε η Κωνσταντίνα, η οποία τελικά αποχώρησε. Οι ομάδες αναδιοργανώθηκαν και ο Τζιοβάνι έθεσε αρχηγό της κόκκινης ομάδα τον Ιωάννη, ενώ κράτησε την μπλε ποδιά και την αρχηγία για τον ίδιο.

Στην μπλε ομάδα βρέθηκαν οι: Μαργαρίτα Νικολαίδη, Νίκος Σκορδάκης, Παναγιώτης Τζαμαλής, Στέφανος Χίλας και η Μαρία Λαζαρίδου. Από την άλλη για την κόκκινη έμειναν οι: Παύλος Χάππιλος, Γιάννης Αυλωνίτης, Λία Μακροστεργίου, Ανούς Χεριμιάν και Διονύσης. Οι κριτές ανακοίνωσαν στις δύο ομάδες ότι τα πιάτα που θα δοκιμάσουν πρέπει να είναι βασισμένα στην ιαπωνική κουζίνα και ο καλεσμένος έκπληξη που θα τα δοκιμάσει είναι ο διάσημος σεφ Τόνυ Βρατσάνος.

Η δοκιμασία ήταν πολύ δύσκολη για τους παίκτες και μάλιστα κάποια στιγμή ο Τζιοβάνι ανακάλυψε μια μύγα στην κατσαρόλα με το ζωμό πάπιας, με αποτέλεσμα να το πετάξει και να αρχίσει από την αρχή! Στον τρέιλερ της Παρασκευής (02/04) παίζεται το παιχνίδι των ευθυνών. Ο Στέφανος «έδωσε» τον Τζιοβάνι λέγοντας ότι είχε πολύ άγχος. Η ωμή πάπια και οι λεπτομέρειες στα πιάτα έφεραν το αποτέλεσμα, που όπως βλέπουμε στο τρέιλερ έβγαλε από τα ρούχα του τον Ιωάννη.

MasterChef Backstage: Το Βατερλώ της Λίας, η βρώμικη σκέψη της Ανούς και ο στόχος που απουσιάζει

Στη «Φωλιά των Κού κου» ο Τζιοβάνι σχολίασε ότι επέλεξε για αρχηγό τον Ιωάννη γιατί του το είχε ζητήσει, ενώ είπε: «εγώ παραπάνω δεν μπορούσα να κάνω». Η Μαργαρίτα έχει άγχος γιατί δεν μπορεί να προσφέρει όπως πρόσφερε άλλες φορές και είπε: «Ελπίζω να πάνε όλα καλά και να μη βρεθούμε προς αποχώρηση εξαιτίας του πιάτου που έκανα εγώ. Ετσι είναι το MasterChef». Ο Ιωάννης είπε ότι ξέρει εξαρχής ότι η Λία έχει ένα κακό αποτέλεσμα, αλλά δεν μπορεί να τη βγάλει στον τάκο ή να πάρει εκείνος την ασυλία. Το Βατερλώ της Λίας σχολιάστηκε και από την ίδια: «Δεν ξαναπιάνω ζυμάρι στα χέρια μου μέχρι να φύγω. Θα το ζητήσω να με ψηφίσουν γι ααποχώρηση, αν έχω το χειρότερο πιάτο».

Η Ανούς θα έκανε κάτι «βρώμικο» όπως το χαρακτήρισε: «Ο Ιωάννης είχε το δικαίωμα να πάρει έναν παίκτη από την άλλη ομάδα, θα έπαιρα τον Τζιοβάνι και θα δινα κάποιον από την κόκκινη σε εκείνους». Ο Παύλος παραδέχθηκε ότι τώρα που έφυγαν η Μαρίνα και η Κωνσταντίνα οι υπόλοιποι δεν έχουν κάποιο στόχο: «Αλλά πού θα πάει θα βρεθεί» είπε ο Παύλος.

Η Κόκκινη ομάδα φαίνεται ότι έχει πιο αδύναμα πιάτα, αλλά αν χάσουν οι Κόκκινοι και η ομάδα των Μπλε παραμείνει ασφαλής, τότε πιθανοί προτεινόμενοι είναι ο Ιωάννης, η Λία, ο Διονύσης και ο Παύλος, ενώ τα spoiler δίνουν πιο πιθανό για επόμενη αποχώρηση τον Ιωάννη

MasterChef: Ποιος είναι ο Ιωάννης Αυλωνίτης

Ο Ιωάννης είναι ένας φιλόδοξος μάγειρας, σοβαρός, μετρημένος, πειθαρχημένος και προσηλωμένος στον στόχο του: να εξελιχθεί στον γαστρονομικό κόσμο και να αποκτήσει 3 αστέρια Michelin. Δήλωσε συμμετοχή στο MasterChef 5 για  τρεις βασικούς λόγους, όπως λέει και ο ίδιος: για την πρόκληση, το διαγωνιστικό κομμάτι και την ίντριγκα. Καθώς βλέπει τον εαυτό του πάντα νικητή, του αρέσει να είναι πάντα εκείνος, που βγαίνει κερδισμένος, ακόμα και αν αυτό γίνεται πρώτα μέσα από την ήττα, κάτι που του το δίδαξε η πυγμαχία. Μπήκε το MasterChef 5 για να είναι ο «αρχηγός της αγέλης» όχι όμως γιατί εκείνος βάζει τον εαυτό του σε αυτή τη θέση, αλλά γιατί είναι σίγουρος πως οι άλλοι θα τον επιλέξουν. Δεν σκοπεύει να μπει σε άσκοπες διαφωνίες, που δεν έχουν να κάνουν με τη μαγειρική. Κάπως έτσι βλέπει τον εαυτό του να φτάνει πολύ γρήγορα στην τελική τριάδα. Η πρωτιά από εκεί και πέρα είναι απλά μια ανάσα γι’ αυτόν - όπως δήλωνε στο βιογραφικό του όταν μπήκε στο «MasterChef 5».

MasterChefMasterChef 5αποχώρηση