Τηλεόραση|12.05.2021 10:26

MasterChef 5 αποχώρηση: Δεν τα κατάφερε ο Παναγιώτης Τζαμαλής - «Με καθάρισαν οι υπόλοιποι»

Newsroom

Ο Ιωάννης Αυλωνίτης κέρδισε τη ασυλία και πέρασε στους οκτώ του «MasterChef 5», μαζί με τη Μαργαρίτα Νικολαΐδη, τον Τζιοβάνι Σκαράτζι και τον Αλέξανδρο Συνοδινό. Οι τρεις κριτές του «MasterChef 5» αποφάσισαν να δώσουν άλλη μια ευκαιρία στους Μαρίνα Ντεμολλάι, Διονύσιο Σαρακίνης, Νίκο Σκορδάκη, Παύλο Χάππιλο και Παναγιώτη Τζαμαλή. Έτσι, οι παίκτες διαγωνίστηκαν μεταξύ τους διεκδικώντας την τελευταία ασυλία, την οποία τελικά πήρε ο Παύλος. Ο μάγειρας ανέβηκε στον εξώστη, ενώ οι υπόλοιποι τέσσερις παίκτες προχώρησαν σε δοκιμασία αποχώρησης.

Διαβάστε επίσηςMasterChef 5 αποχώρηση: Αντίο στην Ανούς - Έξαλλη η Μαρίνα γιατί την είπε «ψεύτρα»

Οι τέσσερις υποψήφιοι προς αποχώρηση έβαλαν τα δυνατά τους στη δοκιμασία αντιγραφής πιάτου, όπου κλήθηκαν να ετοιμάσουν μια συνταγή του σπουδαίου σεφ Βασίλη Μουρατίδη. Οι παίκτες μαγείρεψαν χριστόψαρο με γλάσσο τομάτας, γεμιστό κολοκυθοανθό και σαμπαγιόν από πράσινο πιπέρι, δίνοντας προσοχή στις λεπτομέρειες. Οι κριτές, αλλά και ο καλεσμένος σεφ του «MasterChef 5», δοκίμασαν τα πιάτα των παικτών εντοπίζοντας κάποιες αστοχίες. Οι προσπάθειες ήταν κοντά, ωστόσο, μία από αυτές ήταν αρκετά αδύναμη.

Το συγκεκριμένο πιάτο ήταν του Παναγιώτη Τζαμαλή, του λεγόμενου «Τζαμάλ» όπως τον φωνάζουν στο παιχνίδι, ο οποίος αναγκάστηκε να αποχωρήσει από το MasterChef 5. Ο Τζαμάλ ήταν ένας πολύ αγαπητός παίκτης και η αποχώρησή του έφερε δάκρυα στους υπόλοιπους μάγειρες του σπιτιού, ειδικά στην Μαργαρίτα και τον Παύλο. Ο ίδιος είπε φεύγοντας: «Χάρηκα πάρα πολύ που έφτασα μέχρι εδώ. Βασικά δεν περίμενα να μπω στην αρχή, γιατί ήταν μεγάλος ο ανταγωνισμός. Από το «MasterChef 5» τα κρατάω όλα, εκτός από τα κιλά που πήρα».

Το ταξίδι του MasterChef τελείωσε για τον Παναγιώτη Τζαμαλή μια ανάσα πριν από την τελική οκτάδα. Ο ίδιος είπε μετά το τέλος του επεισοδίου: «Με καθάρισαν οι υπόλοιποι… Πλέον, δεν θα με βλέπετε στην τηλεόραση, γυρνάμε πίσω στα παλιά και την πραγματικότητα».

Ποιος είναι ο Παναγιώτης Τζαμαλής που αποχώρησε από το MasterChef 5 

Ο Παναγιώτης είναι 27 ετών και κατάγεται από την Αρχαία Ολυμπία. Όπως έχει πει δεν πιστεύει στις μαγειρικές «φανφάρες» αλλά στην ουσία της μαγειρικής. Για τον Παναγιώτη από τα φαινομενικά πιο ταπεινά υλικά μπορούν να προκύψουν πιάτα υψηλού γαστρονομικού ενδιαφέροντος. Με εφόδια το αφοπλιστικό του χιούμορ, τον συχνά αινιγματικό του λόγο στοχεύει να φτάσει με σταθερά βήματα στην κορυφή του διαγωνισμού. Στην οντισιόν δεν κατάφερε να πάρει τα τρία ναι. Ωστόσο είχε κάνει αίσθηση με το όμορφο πιάτο του και κυρίως με το αφοπλιστικό του χιούμορ. «Παναγιώτη η ποδιά είναι δική σου. Μη χαίρεσαι τόσο πολύ», του είχε πει ο Κοντιζάς δίνοντάς του την ποδιά και παρατηρώντας πόσο ανέκφραστος είναι ο διαγωνιζόμενος.

MasterChef 5αποχώρησηMasterChef