Τηλεόραση|18.05.2021 10:46

Eurovision 2021: Οι εμφανίσεις στο τιρκουάζ χαλί - Μια ανάσα πριν τον α' ημιτελικό

Newsroom

Καθώς μετράμε αντίστροφα για τους δύο ημιτελικούς της Eurovision 2021, το Ρότερνταμ έστρωσε τιρκουάζ χαλί - που έχει αλλάξει χρώμα από κόκκινο λόγω του χορηγού της διοργάνωσης - και υποδέχτηκε τις υποψήφιες χώρες του διαγωνισμού. Οι εμφανίσεις, για ακόμα μία φορά, μαγνήτισαν τα βλέμματα, ενώ η Στεφανία Λυμπερακάκη, που ολοκλήρωσε με επιτυχία τις πρόβες της, θα εμφανιστεί στον β΄ ημιτελικό της 65ης Eurovision, που έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Πέμπτη. Η 18χρονη Stefania, ολοκλήρωσε με επιτυχία τις πρόβες της, και ανέβηκε στη σκηνή φορώντας μια ολόσωμη κολλητή φόρμα σε αποχρώσεις του μωβ δια χειρός Βρεττού Βρεττάκου.

Το ρούχο είναι εμπνευσμένο «από την K-pop με κύριο χαρακτηριστικό τις έντονες λάμψεις», είναι κεντημένο με 250.000 κρύσταλλα Swarovski, ενώ χρειάστηκε 2,5 μήνες για να ολοκληρωθεί. Όσο για το μωβ χρώμα, ο σχεδιαστής αναφέρει ότι ταιριάζει με τα χρώματα της νεαρής τραγουδίστριας, ειδικά με τα μάτια της.

Διαβάστε επίσης: Eurovision 2021: Ξεκινά η διαγωνιστική εβδομάδα - Η Stefania στο Tιρκουάζ Xαλί

Σύμφωνα με τον Έλληνα σχεδιαστή, η ολόσωμη φόρμα της Stefania «αναδεικνύει τη θηλυκότητα της, σεβόμενη όμως την ηλικία της και παραπέμπει λίγο στην δεκαετία του 1980. Έχει αρκετά κοψίματα για περισσότερη θηλυκότητα. Τα κρύσταλλα του συγκεκριμένου ρούχου δημιουργούν μαξιμαλιστική πολυτέλεια και είναι σχεδιασμένο ειδικά για τον διαγωνισμό της Eurovision».

T

34 από τις 39 αποστολές περπάτησαν στο τιρκουάζ χαλί της Eurovision 2021

Στο τιρκουάζ χαλί της διοργάνωσης περπάτησαν 34 από τις 39 αποστολές. Η Έλενα Τσαγκρινού, εκπρόσωπος της Κύπρου είπε: «Είναι απαιτητικός ο διαγωνισμός, θέλει μία εμπειρία και στη σκηνή και στον τρόπο που κινείσαι και γενικώς και θέλει υπομονή». Η πανδημία δεν επέτρεψε την Αυστραλία να βρίσκεται στο Ρότερνταμ. Πολωνία και Ισλανδία απουσίασαν λόγω κρουσμάτων σε μέλη των αποστολών τους, ενώ απούσες ήταν και η Μάλτα με τη Ρουμανία που διαμένουν στο ίδιο ξενοδοχείο.

Ελλάδα - Eurovision (AP photo)

Παρούσα όμως ήταν η Γαλλίδα τραγουδίστρια που είναι και φαβορί, η Barbara Pravi και είπε για το τραγούδι "Voilà", που έγραψε η ίδια: «Το τραγούδι μιλάει για τη ζωή μου, έτσι θεωρώ ότι εγώ ενέπνευσα εμένα».

Η τραγουδίστρια της Ρωσίας έγραψε ένα τραγούδι για τη χειραφετημενη Ρωσίδα, το οποίο και κρίθηκε από την εκκλησία και την κυβέρνηση της χώρας και δήλωσε στην κάμερα: «Προσπαθώ να μην ασχολούμαι με τους haters γιατί δεν το αξίζουν». Πολλοί είχαν να πουν τα καλύτερα λόγια για την Ελλάδα.

Στον Α' Ημιτελικό η Κύπρος με το «El Diablo»

Η Έλενα Τσαγκρινού με το El Diablo θα εμφανιστεί στην 8η θέση του α' ημιτελικού την Τρίτη (17/5) και το ενδιαφέρον είναι μεγάλο για το ελληνικό κοινό. Η κυπριακή αποστολή ενθουσίασε στην χθεσινή τελετή έναρξης με την Έλενα Τσαγκρινού να εμφανίζεται με μια δημιουργία της Σίλιας Κριθαριώτη, η οποία έχει επιμεληθεί και την εμφάνισή της στο διαγωνισμό.

T

Στο Ρότερνταμ για να υποστηρίξει από κοντά την Έλενα Τσαγκρινού βρίσκεται ο Γιώργος Αρσενάκος. Ο CEO της Panik Records, στην οικογένεια της οποίας ανήκει η τραγουδίστρια, παρακολούθησε τις τελικές πρόβες του α’ ημιτελικού, το βράδυ της Δευτέρας, όπου για ακόμα μια φορά η Έλενα Τσαγκρινού εντυπωσίασε με το performance της. Τις εν λόγω πρόβες παρακολουθούν και οι επιτροπές των χωρών και ψηφίζουν.

Δέκα χώρες θα προκριθούν στον μεγάλο τελικό και η Κύπρος φιγουράρει στη δεύτερη θέση της κατάταξης. Στην κορυφή βρίσκεται η Μάλτα ενώ, σύμφωνα πάντα με τα πρακτορεία στοιχημάτων, οι άλλες οκτώ χώρες που θα πάρουν την πρόκριση είναι οι Λιθουανία, Ουκρανία, Ρωσία, Σουηδία, Κροατία, Νορβηγία, Ισραήλ και Ρουμανία.

Stefania - Eurovision 2021 (AP photo)
Έλενα Τσαγκρινού - Eurovision 2021 (AP photo)

Διαβάστε επίσης: Eurovision 2021: «Σάρωσε» η Έλενα Τσαγκρινού με το «El Diablo» στη 2η πρόβα της

Στεφανία ΛυμπερακάκηEurovision 2021EurovisionΈλενα Τσαγκρινού