Τηλεόραση|19.05.2021 00:28

Eurovision 2021: «Σάρωσε» η Έλενα Τσαγκρινού - Φινάλε ψιθυρίζοντας με νόημα El Diablo

Newsroom

«Είμαστε εδώ λίγο αγχωμένοι, αλλά χαρούμενοι. Μία Eurovision πρωτόγνωρη και πέρα από τα προγνωστικά το σημαντικό είναι ότι έχουν συγκεντρωθεί άνθρωποι από όλη την Ευρώπη σε μία προσπάθεια να ανακτήσουν την ανθρώπινη επαφή. Να ζήσουν μία γιορτή ξανά μαζί και δεν είναι εύκολο. Είναι το πρώτο μεγάλο μαζικό γεγονός που διοργανώνεται με τη φυσική παρουσία των ανθρώπων και λόγω της πανδημίας είναι ένα σημαντικό γεγονός για το Ρότερνταμ. 16 τραγούδια διαγωνίζονται στο φετινό ημιτελικό ανάμεσα τους και η Κύπρος» είπε ο Γιώργος Καπουτζίδης στην έναρξη του α' ημιτελικού της Eurovision 2021. 

Διαβάστε επίσης: Eurovision 2021: Μάλτα και Έλενα Τσαγκρινού με El Diablo πάνε τελικό

Αυτή είναι η πέμπτη φορά που ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στην Ολλανδία, καθώς τελευταία φορά ήταν το 1980. Οι Ολλανδοί είχαν νικήσει τον διαγωνισμό στην διοργάνωση του 2019 στο Ισραήλ, με τον Ντάνκαν Λόρενς και το τραγούδι «Arcade». Ο περσινός νικητής ερμήνευσε το κομμάτι της νίκης και καταχειροκροτήθηκε.

Στη θέση νούμερο οκτώ, η Έλενα Τσαγκρινού έκλεψε τις εντυπώσεις με το αρχετυπικό «El Diablo». Οι συντηρητικές φωνές στην Κύπρο θεώρησαν ότι εξυμνεί τον σατανά, στην πραγματικότητα το τραγούδι μιλάει για τις εξουσιαστικές σχέσεις από τις οποίες μοιάζει αδύνατο πολλές φορές να βγει ένας άνθρωπος. Η Έλενα Τσαγκρινού σκανδάλισε... ωραία σαν αμαρτία, όπως είπαν οι παρουσιαστές της ΕΡΤ, Γιώργος Καπουτζίδης και Μαρία Κοζάκου.

Το «El Diablo», που έγραψαν οι παγκοσμίου φήμης δημιουργοί Thomas Stengaard, Jimmy «Joker» Thornfeldt, Laurell Barker και Oxa, παρουσιάστηκε στη σκηνή του Ahoy Arena του Ρότερνταμ μέσα από ένα εντυπωσιακό performance με οπτικά εφέ που βασίζονταν στους καθρέφτες και τις φωτιές, σε καλλιτεχνική επιμέλεια του διεθνούς γνωστού Marvin Dietmann, ενώ τη δυναμική χορογραφία επιμελήθηκε η Chali Jennings.

Η Έλενα Τσαγκρινού φόρεσε μία δημιουργία της παγκοσμίου φήμης fashion designer Celia Kritharioti, με μέταλλο, πολύτιμους λίθους και κρύσταλλα, ενώ το χτένισμα επιμελήθηκε ο Σταύρος Λιάρος και το make up η Κορίνα Τακαρώνη.

Από τις 16 χώρες που διαγωνίζονται απόψε, μόνο οι δέκα θα πάρουν το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό. Δικαίωμα ψήφου στον A' Ημιτελικό έχουν οι χώρες που συμμετέχουν σ’ αυτόν, μαζί με τη Γερμανία, την Ιταλία και την Ολλανδία. 

Έλενα Τσαγκρινού και Γιώργος Αρσενάκος

Γιώργος Αρσενάκος: Στο πλευρό της Έλενας Τσαγκρινού στη Eurovision

Τις τελευταίες ημέρες, ο Γιώργος Αρσενάκος βρίσκεται στο Ρότερνταμ για να υποστηρίξει από κοντά την Έλενα Τσαγκρινού. Παρακολούθησε τις πρόβες του Α’ ημιτελικού, το βράδυ της Δευτέρας, όπου για ακόμα μια φορά η νεαρή τραγουδίστρια εντυπωσίασε με το performance της.

Ο ίδιος θα είναι «παρών» στο Ρότερνταμ όλες τις ημέρες της Eurovision, ωστόσο, δεν θα λείψει από το live του μουσικού σόου την προσεχή Παρασκευή (21/5). Συγκεκριμένα, την Πέμπτη θα επιστρέψει στην Αθήνα και το βράδυ της Παρασκευής θα είναι στην κριτική επιτροπή της μουσικής Ακαδημίας για τον ημιτελικό, ενώ το Σάββατο θα βρεθεί ξανά στο Ρότερνταμ για τον τελικό της Eurovision. 

Έλενα Τσαγκρινού: Από τους Otherview στη σκηνή της Eurovision

Η Έλενα Τσαγκρινού γεννήθηκε στην Αθήνα το 1994 και σε ηλικία 14 ετών συμμετείχε στο talent show «Ελλάδα Έχεις Ταλέντο», φτάνοντας μέχρι τον ημιτελικό. Το 2013, επιλέχθηκε από τους OtherView ως η βασική φωνή του συγκροτήματος, με το οποίο κυκλοφόρησε πολλά hits. Μετά από 5 χρόνια επιτυχιών και αφού ολοκληρώθηκε ο κύκλος της στο γκρουπ, η Έλενα Τσαγκρινού ξεκίνησε την solo καριέρα της κυκλοφορώντας το single με το συμβολικό τίτλο «Πάμε Απ’ Την Αρχή» σε μουσική Δημήτρη Κοντόπουλου και στίχους Νίκου Μωραΐτη.

Στη συνέχεια ακολούθησαν κι άλλα singles, τα οποία μαζί με τα music videos της στο YouTube έχουν συγκεντρώσει εκατομμύρια views, κάνοντας την Έλενα Τσαγκρινού να θεωρείται μία από τις καλύτερες pop τραγουδίστριες της γενιάς της, έχοντας παράλληλα χιλιάδες followers στα social media.

Στο ενεργητικό της έχει εμφανίσεις σε μεγάλα μουσικά events (π.χ. Mad Video Music Awards, Madwalk, Ημέρα Θετικής Ενέργειας), καθώς και επί σκηνής συνεργασίες με καταξιωμένους καλλιτέχνες, όπως οι Κωνσταντίνος Αργυρός και οι Melisses. Επίσης, έχει και τηλεοπτική πορεία, η οποία ξεκίνησε το 2014, με τη συμμετοχή της στο μουσικό show «Just The 2 Of Us» ως coach ενώ τη σεζόν 2016-2017 ήταν συμπαρουσιάστρια του Γιώργου Καπουτζίδη στο «The Voice». Από τον Οκτώβριο του 2020 έχει αναλάβει τη παρουσίαση της εκπομπής «K-POP Stars» στο μουσικό κανάλι MAD TV.

Διαβάστε επίσηςEurovision 2021: Οι εμφανίσεις στο τιρκουάζ χαλί - Μια ανάσα πριν τον α' ημιτελικό

EurovisionEurovision 2021Έλενα ΤσαγκρινούΓιώργος Καπουτζίδης