Τηλεόραση|19.05.2021 10:27

Κατερίνα Λέχου: Τα σαδιστικά τερτίπια είναι ανεπίτρεπτα - Απευθύνθηκα και σε δικηγόρο

Newsroom

Η γνωστή ηθοποιός Κατερίνα Λέχου, απόφοιτη του Θεάτρου Τέχνης του Κάρολου Κουν, η οποία συμμετέχει στο νέο ερωτικό - ψυχολογικό θρίλερ «42ºC», βρέθηκε καλεσμένη του Γρηγόρη Αρναούτογλου στο «The 2night show» (18/5) και μίλησε για το #Metoo, τον αγαπημενο ηθοποιό Γιάννη Μπέζο και τις μεγάλες συνεργασίες της στον χώρο της υποκριτικής.

Διαβάστε επίσης: Κατερίνα Λέχου για Κιμούλη: «Με έβριζε στη σκηνή, κατέληξα με λεξοτανίλ και προβλήματα υγείας»

Για τον Γιώργο Μπέζο, με τον οποίο συνεργάστηκαν στη σειρά «Ευτυχισμένοι μαζί» έχει να πει μόνο τα καλύτερα. «Όσα κατάφερα, δεν τα κατάφερα μόνη μου. Ο Μπέζος για παράδειγμα, πόσο πολύ βοηθούσε στο "Ευτυχισμένοι μαζί"! Ήταν ο πιο υποστηρικτικός άνθρωπος του κόσμου για να ανθίσεις. Τον αγαπώ τον σέβομαι και τον εκτιμώ βαθύτατα. Δεν έχει κανένα κόμπλεξ. Δεν έχει ανασφάλεια, μιλάει σαν να είναι στον καναπέ του σπιτιού του. Μου έχει πει "εγώ τα πράγματα τα λέω με έναν τρόπο, αυτός είναι!».

Σε αντίθεση με εκείνον όμως εκείνη φοβάται να μιλήσει ανοιχτά στο «γυαλί», καθώς η τηλεόραση δρα σαν μεγεθυντικός φακός που μεγαλώνει ό,τι λέγεται δημιουργώντας ενίοτε λάθος εντυπώσεις.

Η Κατερίνα Λέχου είναι ένα από τα πρόσωπα που πρωταγωνίστησαν το τελευταίο διάστημα στο ελληνικό #MeToo, καταγγέλλοντας τον Γιώργο Κιμούλη για ανάρμοστη συμπεριφορά στο θέατρο. Αναφορικά με αυτό το θέμα η ηθοποιός ανέφερε: «Είναι ανεπίτρεπτο να προσβάλλεις έναν άνθρωπο ή να τον υποβάλλεις σε σαδιστικά τερτίπια, είτε είσαι ο Κουν, είτε δεν είσαι ο Κουν, με την πρόφαση να του εκμαιεύσεις μια καλύτερη ερμηνεία. Υπάρχουν άλλοι τρόποι… το έχω δει να γίνεται.

Πιστεύω ότι έχουμε μια αλλαγή εποχής, τα νέα παιδιά πρέπει να έχουν γνώση. Χωρίς να σημαίνει ότι η δουλειά χάνει από την πειθαρχία και την αφοσίωσή της. Είναι ένα σκληρό επάγγελμα και παίζεις με λεπτές ισορροπίες. Δεν μπορεί ο καθένας να σου τσαλαπατάει την προσωπικότητά σου. Σίγουρα είσαι ατελής, αλλά ο τρόπος δεν είναι αυτός...» ανέφερε αρχικά η Κατερίνα Λέχου, που πρόλαβε τον Κουν από το 1985 μέχρι το '87.

Την απόφαση να βγει μπροστά και να μιλήσει για την εμπειρία της παραδέχτηκε πως την πήρε έπειτα από πολλή σκέψη. «Μίλησε η Ζέτα Δούκα και μετά εγώ. Εννοείται ότι μίλησα και μαζί της και με κάποιους ανθρώπους που εκτιμώ την γνώμη τους. Απευθυνθήκαμε και σε ένα δικηγόρο. Ήθελα να κατατοπιστώ, ήταν άγνωστη περιοχή και ήθελ ανα δω αν έχει νόημα. Έκανα πάρα πολλή συνομιλία με τον εαυτό μου. Μετά με πήρε η Φαίη τηλέφωνο και το συζήτησα φυσικά πρώτα με τον σύζυγό μου. Δεν το συζήτησα με τους γονείς μου, τους το είπα απλά λίγο πριν. Οι παλιοί είναι της άποψης "τι θέλεις τώρα να τα πεις", έτσι κάτω από το χαλί.

Τα πρόσωπα που έχουν βγει στην επιφάνεια έχουν μια επαναλαμβανόμενη συμπεριφορά. Όταν υπάρχει μοτίβο συμπεριφοράς, υπάρχει σοβαρό θέμα και δεν θα ωφελήσει σε τίποτα να συζητήσω μαζί τους. Θέλει άλλου είδους διαχείριση με ειδικούς, δεν είναι σε ανθρώπινο επίπεδο. Δεν θα είχε κανέναν νόημα» τόνισε η ηθοποιός.

Η Κατερίνα Λέχου μίλησε και για τη συμμετοχή της στη σειρά «42ºC» της COSMOTE TV, όπου συμμετέχουν καταξιωμένοι ηθοποιοί, όπως ο Χρήστος Λούλης (Βραβείο Χορν, Βραβείο Β΄ ανδρικού ρόλου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης), η Έμιλυ Κολιανδρή, ο Αλέξανδρος Λογοθέτης (Κρατικό Βραβείο Ερμηνείας Α' Ανδρικού Ρόλου - Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης), ο Theo Alexander (True Blood, Digger) και η Μπέτυ Αποστόλου. Ειδυλλιακό τοπίο, δύο θάνατοι στο ίδιο σημείο με διαφορά έξι χρόνων, εύθραυστοι χαρακτήρες, ανατροπές, οικογενειακά μυστικά και πάθη στην καρδιά του καλοκαιριού. Όλοι είναι ένοχοι και όλοι είναι αθώοι. Όχι, δεν πρόκειται για κάποια ξένη σειρά, αλλά για μία ελληνική παραγωγή με ανατρεπτικό σενάριο και δυνατό καστ.

Διαβάστε επίσης: «42ºC»: Το νέο μας τηλεοπτικό κόλλημα έχει ελληνική σφραγίδα

42° CΓιώργος ΚιμούληςΚατερίνα Λέχου