Τηλεόραση|09.06.2021 17:48

MasterChef 5: Τα απαιτητικά πιάτα του τελικού και η ιδιαίτερη ιστορία πίσω από τον Jason Atherton

Newsroom

Βραδιά τελικού για το «MasterChef 5» και οι τρεις κριτές, Σωτήρης Κοντιζάς, Πάνος Ιωαννίδης και Λεωνίδας Κουτσόπουλος, υποδέχονται με επίσημο ένδυμα τη Μαργαρίτα Νικολαΐδη και τον Διονύση Σαρακίνη και τους ανακοινώνουν την τελευταία μαγειρική δοκιμασία, που θα αντιμετωπίσουν για να ολοκληρωθεί η τελική αξιολόγησή τους.

Διαβάστε επίσηςΜαργαρίτα Νικολαΐδη: Η νικήτρια του MasterChef 5 στην καρδιά του κοινού - «Θέλω να φτάσω μακριά»

Έχοντας φτάσει πλέον μια ανάσα από το φινάλε αυτού του συναρπαστικού μαγειρικού ταξιδιού, οι δύο μάγειρες αναμένουν με αγωνία την αποκάλυψη των πιάτων αντιγραφής ενός από τους κορυφαίους σεφ της Μεγάλης Βρετανίας, του Jason Atherton. Τα απαιτητικά πιάτα του μαγειρικού αυτού θρύλου, που καλούνται οι δύο φιναλίστ να αντιγράψουν, μαρτυρούν τη σημαντικότητα του σημείου, που έχουν φτάσει στον διαγωνισμό. Πλέον τίποτα δεν χωράει ως δικαιολογία και η ικανότητα θα θριαμβεύσει.

«Θα είναι πιάτα με μεγάλη δυσκολία και πολλές τεχνικές. Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία θα ανοίξουν οι σφραγισμένοι φάκελοι. Υπενθυμίζω ότι από την πρώτη ομαδική δοκιμασία του τελικού προηγείται με έναν βαθμό η Μαργαρίτα» ανέφερε ο δημοσιογράφος από τη «Φωλιά των Κου Κου». Αυτοσυγκέντρωση, ηρεμία, καθαρό πνεύμα και αγάπη για ό,τι κάνουν, είναι τα κύρια υλικά για να κατακτήσουν την κορυφή! Η στιγμή, που όλοι περιμένουν μήνες τώρα, έχει πλέον φτάσει!

Τα δύσκολα παιδικά χρόνια του Jason Atherton

Ο Jason Atherton γεννήθηκε στο Worksop του Nottinghamshire και μεγάλωσε στο Σέφιλντ. Τα παιδικά του χρόνια ήταν δύσκολα, καθώς αναγκάστηκε να ζήσει σε ένα τροχόσπιτο, με τη μητέρα του να τον πιέζει να βρει δουλειά από πολύ μικρός, ώστε να βοηθήσει στον οικογενειακό προϋπολογισμό. Από την ηλικία των 10 ετών, παρακολουθούσε στο σχολείο το μάθημα της Οικιακής Οικονομίας, κάτι που τον βοήθησε να επιλέξει ως επάγγελμα τη μαγειρική. Όταν ήταν 16 χρονών, πήρε την απόφαση κι έφυγε για το Λονδίνο, ώστε να κυνηγήσει το όνειρό του.

Η εκπαίδευσή του ξεκίνησε στο Army Catering Corps, μία επιχείρηση που προμήθευε με φαγητό τον βρετανικό στρατό, για να ακολουθήσουν στη συνέχεια κάποια από τα πιο φημισμένα λονδρέζικα εστιατόρια. Το 2001, ο Jason Atherton εργάστηκε στο Gordon Ramsay Group, ως executive chef στο Verre του Ντουμπάι, άλλα επέστρεψε στο Λονδίνο, λίγα χρόνια μετά και συγκεκριμένα το 2005 για το άνοιγμα του περίφημου Maze. Μετά ήρθε η σειρά να φτιάξει τη δική του εταιρεία, τη «The Social Company» που σήμερα έχει κέρδη που ξεπερνούν τα 60 εκατ. στερλίνες το χρόνο.

Έχει γράψει τέσσερα βιβλία -«Maze: The Cookbook», «Gourmet Food for a Fiver», «Social Suppers» και «Social Sweets»- και έχει εμφανιστεί σε κάποιες από τις πιο επιτυχημένες τηλεοπτικές εκπομπές, στη βρετανική, στην αμερικανική, αλλά και στην αυστραλιανή τηλεόραση. Είναι παντρεμένος με την Irha Atherton κι έχουν τρεις κόρες.

Όλες οι ειδήσεις

Survivor 4 αποχώρηση: Τρεις οι υποψήφιες - Πρότεινε τον εαυτό του ο Σάκης Κατσούλης

Θέμης Αδαμαντίδης: Ένας υπέροχος άνθρωπος όμηρος στα πάθη και στις ευαισθησίες του

Νάσος Κάτρης: Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή ο στυλίστας από τη Χαλκίδα

Πάνος ΙωαννίδηςΜαργαρίτα Νικολαΐδη τελικός MasterChefΣωτήρης ΚοντιζάςMasterChef 5MasterChefΛεωνίδας Κουτσόπουλος