Τηλεόραση|11.07.2021 18:08

Γιάννης Μπότσης: «Ο Κλέφτης των Μυστικών» γίνεται μίνι σειρά στη τηλεόραση

Newsroom

Οι εκδόσεις «Ελληνικά Γράμματα» με ιδιαίτερη χαρά ανακοίνωσαν την τηλεοπτική μεταφορά του μυθιστορήματος «Ο κλέφτης των μυστικών» του Γιάννη Μπότση κατόπιν συμφωνίας με την εταιρεία παραγωγής Αργοναύτες Α.Ε. Πρόκειται για μια μεγάλη διεθνή παραγωγή, που θα αποτελείται από δέκα επεισόδια.

Διαβάστε επίσης«Ο Κλέφτης των Μυστικών»: Η Αθήνα του '44, η Σμύρνη του '22, ο έρωτας και το ΕΑΜ

Μια συναρπαστική ιστορία, με μοναδικούς χαρακτήρες, παθιασμένους με τη ζωή, την ελευθερία και τον έρωτα. Μια σύγχρονη ματιά στην κατοχική Αθήνα του 1944 αλλά και στη Σμύρνη της ανόδου και της καταστροφής. Μια χαρισματική πένα που αναδεικνύει δεξιοτεχνικά το κινηματογραφικό σασπένς, το ερωτικό μελόδραμα, το ψυχολογικό θρίλερ και την περιπέτεια εποχής. Κεντρικός ήρωας, ένα εντεκάχρονο ορφανό αγόρι που αναλαμβάνει για λογαριασμό της Αντίστασης την πιο επικίνδυνη και ακραία αποστολή μέσα στον πόλεμο. Ανατροπές, αγωνία, συγκίνηση, αλλά και λύτρωση – συστατικά που θα σαγηνεύσουν το τηλεοπτικό κοινό.

Υπόθεση 

Ο εντεκάχρονος Άρης, ορφανός μετά τον βομβαρδισμό του Πειραιά και φιλοξενούμενος από μια Σμυρνιά στην Πλάκα, αναλαμβάνει, για λογαριασμό του αντιστασιακού θείου του, την πιο επικίνδυνη αποστολή στα χρόνια του Πολέμου. Σε αυτό το παράτολμο σχέδιο, ο μικρός έχει δύο πλεονεκτήματα: Μοιάζει αθώος και ακίνδυνος, αφού είναι παιδί, και καταλαβαίνει γερμανικά, πράγμα που αγνοούν οι εχθροί του. Με αυτά τα «όπλα» το αγόρι μπαίνει σε μια απίστευτη περιπέτεια, η οποία συμπαρασύρει όλους τους ανθρώπους γύρω του και αλλάζει ριζικά τις ζωές τους… Σχέσεις αγάπης δοκιμάζονται, μεγάλοι έρωτες γεννιούνται και μια απρόβλεπτη οικογένεια δημιουργείται, μέσα σε ένα περιβάλλον πρωτόγνωρα επικίνδυνο και ανεξέλεγκτο για όλους.

Σεναριογράφος της τηλεοπτικής μεταφοράς του βιβλίου αναλαμβάνει η καταξιωμένη Κατερίνα Γιαννάκου, ενώ στο πλευρό της, ως συν-σεναριογράφος, θα βρίσκεται ο συγγραφέας του βιβλίου Γιάννης Μπότσης. 

Όλες οι ειδήσεις

Demi Moore: Έγινε νονά στην Κρήτη – Εικόνες από το χολιγουντιανό μυστήριο

Eros Ramazzotti: Δροσερές βουτιές στη Μύκονο - Για φαγητό με φίλους σε γνωστό beach bar restaurant

Τζένη Μπαλατσινού – Βασίλης Κικίλιας: Αγκαλιά με τον γιο τους μετά τη βάπτιση στην Πάτμο

La Casa de Papel: Ο Pedro Alonso απαγγέλλει στο αρχαίο θέατρο της Μήλου - Ενθουσιασμένος με την Ελλάδα

Ελληνικά ΓράμματασειράΓιάννης Μπότσης