Τηλεόραση|16.09.2021 12:04

Μπέττυ Μαγγίρα: «Είδα την Ιωάννα και θυμήθηκα όσα πέρασα» είπε ο Στράτος που χόρεψε ζεϊμπέκικο στο αναπηρικό αμαξίδιο

Newsroom

Στην εκπομπή της Μπέττυς Μαγγίρα «Ποιος είναι Πρωινιάτικα;» φιλοξενήθηκε το πρωί της Πέμπτης (16/9) ο Στράτος Δούκας, ο αστυνομικός τον οποίο πόσταρε σε ανάρτησή του ο Γιώργος Τσαλίκης, να χορεύει ζεϊμπέκικο σε αναπηρικό αμαξίδιο. Το συγκινητικό βίντεο που έγινε viral στάθηκε η αφορμή να επικοινωνήσει μαζί του η Μπέττυ Μαγγίρα στην εκπομπή της στο Open.

Ο Στράτος Δούκας, αστυνομικός στο επάγγελμα, που καθηλώθηκε σε αναπηρικό αμαξίδιο μετά από τραυματισμό σε καταδίωξη στη Μυτιλήνη το 2010, είπε στην Μπέττυ Μαγγίρα: «Να σας πω την αλήθεια δεν περίμενα να πάρει τόσο μεγάλη έκταση όλο αυτό. Χορεύω σε δύο περιπτώσεις ή όταν είμαι πολύ λυπημένος ή πολύ χαρούμενος. Εκείνη τη μέρα η κοπέλα που παντρευόταν ήταν η αδελφή της κοπέλας μου και ήταν σαν να παντρεύω την αδερφή μου. Ήθελα να δείξω τη χαρά μου». 

Ο Στράτος στη Μπέττυ Μαγγίρα: «Είδα την Ιωάννα και θυμήθηκα όσα πέρασα» 

«Τα λόγια του Γιώργου Τσαλίκη ήταν τρομερά, ανατρίχιασα. Με παρουσίασε σαν κάτι "Ουάου". Δεν είμαι, ειλικρινά. Του έστειλα μήνυμα και του είπα "Γιώργο δεν είμαι τίποτα από αυτά που είπες" Ήθελα να χορέψω και το έκανα.

Για το περιστατικό που τον καθήλωσε στο αναπηρικό αμαξίδιο ο Στράτος είπε: «Δεν ήταν ακριβώς τροχαίο. Με κλώτσησαν και έπεσα κάτω σε ένα βράχο. Είδα και πριν την κοπέλα την Ιωάννα και όλα αυτά που τραβάει και μου θυμίζει λίγο όλα αυτά που έχω περάσει, δηλαδή μόλις άκουσα την κατηγορία "απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση" θυμήθηκα όλα αυτά που πέρασα.

Το 2010 έγινε το περιστατικό και ξεμπέρδεψα με τα δικαστήρια στο ποινικό κομμάτι πριν δύο μήνες το 2021. Και δεν έχω τελειώσει ακόμα, δηλαδή ακόμα ταλαιπωρούμαι γιατί υπάρχει το αστικό κομμάτι δηλ. το θέμα της αποζημίωσης που δεν ξέρω αν θα βγάλω και άκρη - διότι ουσιαστικά κινούμαι κατά των δραστών.

Είχα μεγάλη στήριξη από τον κόσμο εδώ στη Μυτιλήνη. Είχα στήριξη από συλλόγους από το σύλλογο ελληνοαμερικανών, από τους Lions, από τον κόσμο της Μυτιλήνης, μέχρι και ο δικηγόρος που με εκπροσώπησε στην ποινική διαδικασία με στήριξε. Είναι ο Θανάσης ο Πλεύρης που είναι τώρα Υπουργός Υγείας και με στήριξε ο άνθρωπος. Επίσης με στήριξε ο Άρης Χατζηκομνηνός που ήταν περιφερειάρχης μέχρι πρόσφατα είπε.

«Και ας με ρωτήσει κάποιος πώς νιώθω όταν βγαίνω και λέω "βοηθήστε με"»

Και συνέχισε μιλώντας για τον οικονομικό γολγοθά που συνοδεύει μια τέτοια κατάσταση: «Θέλω να πω ότι αυτή την κοπέλα την Ιωάννα πρέπει να τη στηρίξουμε. Όλη η Ελλάδα. Γιατί έχει έναν αγώνα μπροστά της, πραγματικά σας το λέω δεν είναι τόσο απλό. Εγώ θα κάνω μία ερώτηση πολύ απλή και ας απαντήσουν αυτοί που πρέπει να απαντήσουν. Πρέπει αυτή η κοπέλα να αναγκαστεί να μπει στη διαδικασία να ζητάει χρήματα; Δεν πρέπει κάποιος από τον κρατικό μηχανισμό σε αυτές τις περιπτώσεις να βοηθάει; Εγώ αύριο μεθαύριο θα κάνω μία θεραπεία στην Αμερική η οποία είναι ένα μικροτσίπ που εμφυτεύεται στη σπονδυλική στήλη και κοστίζει 200.000 ευρώ. Πολύ απλά και πολύ λαϊκά, εγώ αυτές τις 200.000 ευρώ πού θα τις βρω;

T

Και ας με ρωτήσει κάποιος πώς νιώθω όταν βγαίνω και λέω "βοηθήστε με". Είναι πολύ άσχημο, δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα, ναι ο κόσμος βοηθάει, αλλά είναι πολύ δύσκολο.

Σας είπα εγώ θα χρειαστώ, αν όχι τώρα σε δύο χρόνια, 200.000 ευρώ τουλάχιστον για να πάω στην Αμερική. Εδώ θα είμαστε και θα τα λέμε, αν το κράτος θα είναι δίπλα μου. Γιατί αυτό που έπαθα δεν το έπαθα μόνος μου το έπαθα εν ώρα υπηρεσίας και δεν ήθελα τότε να κινηθώ κατά της αστυνομίας, γιατί η αστυνομία είναι η ζωή μου και την αγαπάω. Να βοηθήσουν αυτοί που πρέπει, δηλαδή το κράτος» είπε ο Σταύρος στον αέρα της εκπομπής με τη Μπέττυ Μαγγίρα νε συμπληρώνει «'Οταν έρθει η ώρα όλοι θα βοηθήσουμε»..

Μπέττυ Μαγγίρα: Με δάκρυα στα μάτια η ίδια και οι συνεργάτες της στον αέρα της εκπομπής

Το βίντεο που ανήρτησε στους προσωπικούς του λογαριασμούς στα social media ο Γιώργος Τσαλίκης, κλήθηκε να σχολιάσει ο τραγουδιστής στην εκπομπή της Μπέττυς Μαγγίρα στο Open, την Τετάρτη (15/9). Το συγκεκριμένο βίντεο έγινε viral με πάνω από 2.700 κοινοποιήσεις και ο Γιώργος Τσαλίκης εξήγησε όσα έγιναν και όσα είπε με τον Στράτο μετά το τέλος του χορού.

«Αυτή η στιγμή ήταν πολύ δυνατή και πολύ συγκινητική. Κάποια στιγμή η κοπέλα που παντρεύτηκε μου ζήτησε να πω ένα συγκεκριμένο τραγούδι για έναν άνθρωπο δικό της. Δεν ήξερα τι θα δω μπροστά μου διότι ο χορός δεν επιτρέπεται. Ξεκίνησε το κομμάτι και ξαφνικά είδα τον Στράτο να έρχεται με αυτή την πραότητα στο πρόσωπό του.

Από αυτό που μετέφερε ως άνθρωπος, από ένα σημείο και μετά με έκαναν και ξέχασα το αμαξίδιό του και έβλεπα μπροστά μου έναν λεβέντη όρθιο με ένα ανάστημα πέντε μέτρα να χορεύει μια ζεμπεκιά για τους δικούς του ανθρώπους. Πραγματικά συγκλονίστηκα, κατέβηκα από τη σκηνή και άρχισα να του χτυπάω παλαμάκια και να τραγουδώ και κάποια στιγμή αισθάνθηκα την ανάγκη να γονατίσω και με τα δυο μου τα πόδια και δεν τολμούσα να τον κοιτάξω στην αρχή στα μάτια.

Υποκλίθηκα σε αυτό το μεγαλείο της δύναμης. Όταν τελείωσε η βραδιά πήγα και τον βρήκα τον Στράτο και του λέω Σ΄ ευχαριστώ πολύ γιατί σήμερα μου έδωσες ένα τεράστιο μάθημα. Όταν σου έχει συμβεί αυτό το πολύ άσχημο πράγμα στη ζωή σου κι έχεις την ψυχική δύναμη και τη μαγκιά και την παληκαριά ψυχής να το ξεπερνάς και να βγαίνεις και μπροστά και να χορεύεις ένα λεβέντικο ζεμπέκικο, εγώ ότι και να έχω, όποια προβλήματα, μου τα εκμηδενίζεις. Και θέλω να σε παρακαλέσω, επειδή τραβούσε βίντεο ο μαέστρος μου να μου επιτρέψεις να το μοιραστώ με τον κόσμο που με ακολουθεί γιατί πιστεύω θα δώσεις μεγάλο μάθημα και δύναμη...»

Όλες οι ειδήσεις

Επίθεση με βιτριόλι: «Θα είμαι παρούσα σε κάθε συνεδρίαση»

Κέιτι Πάιπερ: Η ζωή της παρουσιάστριας 13 χρόνια μετά την επίθεση με οξύ στο πρόσωπο

Πρεμιέρα για το «Σ’ αγαπάω μεν… αλλά», τη νέα οικογενειακή κωμωδία του OPEN

Nicki Minaj για το εμβόλιο: «Προκαλεί ανικανότητα, μου το είπε ο ξάδερφός μου» - Απάντηση από Μπόρις Τζόνσον

OPENΜυτιλήνηγάμοςOpen TVΓιώργος ΤσαλίκηςΜπέττυ Μαγγίρα