Τηλεόραση|10.10.2021 09:56

Ελένη Τσολάκη: «Το OPEN μού έδειξε εμπιστοσύνη - Είναι μία δύσκολη χρονιά, με μεγάλο ανταγωνισμό»

Άγγελος Γεραιουδάκης

«Είμαι ένας αισιόδοξος άνθρωπος που δε σταματώ να προσπαθώ και να παλεύω γι’ αυτό που σκέπτομαι. Το μεγάλο μου όνειρο είναι να νιώθω ευτυχισμένη και να είμαι δημιουργική στη ζωή μου. Ποτέ δεν σκέφτηκα πού θα είναι αυτό. Ούτε έκλεινα τα μάτια μου και φανταζόμουν τον εαυτό μου ως Μενεγάκη. Χαίρομαι, όμως, που ήρθαν έτσι τα πράγματα και ότι συνέβη ήταν για καλό» λέει η Ελένη Τσολάκη στο ethnos.gr. Δεν ξέρω ποιες λέξεις μπορώ να χρησιμοποιήσω για να περιγράψω αυτή τη γυναίκα. Ποιες είναι ικανές για να μεταδώσουν τη ζωντάνια, την αύρα, την εσωτερική και εξωτερική της ομορφιά. Ενθουσιώδη, αλλά και κατασταλαγμένη. Ικανή, δραστήρια αλλά και συγχρόνως ανάλαφρη σαν αεράκι.

Φέτος, με την αισιοδοξία και το χαμόγελό της, μας λέει την πιο χαρούμενη καλημέρα κάθε Σάββατο και Κυριακή, μέσα από τη συχνότητα του OPEN, σε μία εκπομπή που τα έχει όλα. Το «Open Weekend» περιέχει όλα τα τελευταία νέα, αποκλειστικά θέματα, αλλά και πλούσιο ρεπορτάζ. Κάθε σαββατοκύριακο λαμπεροί καλεσμένοι και αγαπημένα πρόσωπα κάθονται στον καναπέ της εκπομπής και αποκαλύπτουν άγνωστες στιγμές της ζωής τους. «Η πρόταση από το κανάλι ήρθε σε μία φάση που ένιωσα ότι αυτό που ήθελαν να κάνουμε μου ταίριαζε πολύ. Δεν επιθυμούσα να κάνω κάτι που δεν έβλεπα τον εαυτό μου μέσα σε αυτό. Είχαμε το ίδιο όραμα και μου έδειξαν εμπιστοσύνη. Δεν είχα κανένα ενδοιασμό, καμία δεύτερη σκέψη. Γενικά, πιστεύω ότι πρέπει να επενδύουμε σε πράγματα που δεν μας κλωτσάνε από την αρχή. Επίσης, ήταν μία πρόταση με προοπτική συνεργασίας. Κάναμε ένα συμβόλαιο για δύο χρόνια» αποκαλύπτει.

Μαζί με την Ελένη στο «Open Weekend» είναι και ο Λάμπρος Κωνσταντάρας, ενώ στην παρέα τους συμμετέχουν η Μαρία Φραγκάκη και ο Δημήτρης Μηλιόγλου. Ο Βασίλης Αναστασόπουλος έχει το ειδησεογραφικό κομμάτι της εκπομπής και όλο το ρεπορτάζ για τα θέματα της επικαιρότητας. «Στο λέω με το χέρι στην καρδιά ότι είμαι αρκετά χαρούμενη που συνεργάζομαι με αυτά τα παιδιά. Τον Λάμπρο τον ήξερα πολλά χρόνια και πάντα είχαμε μία εκτίμηση ο ένας για τον άλλον. Τον Δημήτρη τον γνώριζα κυρίως ραδιοφωνικά, ενώ με τη Μαρία είχαμε δουλέψει μαζί στο “Λάμψη”. Είμαστε μία παρέα που έχουμε χημεία. Έχουμε περίπου την ίδια ηλικία και τα ενδιαφέροντά μας ταιριάζουν. Είναι  χαρακτήρες με υπόσταση και άποψη, στοιχεία που έψαχνα για την εκπομπή. Επίσης, μπορούμε να διαχωρίσουμε το επαγγελματικό από το φιλικό. Αυτός ο συνδυασμός είναι κάτι που δύσκολα πετυχαίνεται και αισθάνομαι χαρούμενη που το έχω συναντήσει σε αυτή την ομάδα».

Η επιστροφή στον ανταγωνισμό

Η πρωινή ζώνη του σαββατοκύριακου αποδεικνύεται μία αρκετά ανταγωνιστική ζώνη με τους παρουσιαστές και τις παρουσιάστριες να δίνουν σκληρή μάχη για την κατάκτηση της πρώτης θέσης. Είναι κάτι που την αγχώνει; «Φυσικά, αλλά στον βαθμό που θέλω να δώσουμε στον κόσμο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Είναι μία δύσκολη χρονιά, με αρκετές επιλογές έπειτα από πολλά χρόνια και είναι θετικό που τόσοι άνθρωποι έχουν βρει ξανά δουλειά. Μόνο θετικές αποχρώσεις μου αφήνει αυτό. Επίσης, είναι καλό να υπάρχουν αρκετές προτάσεις, επειδή ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Όλοι παλεύουμε για το καλύτερο και είναι σημαντικό να έχουμε να συναγωνιστούμε κάποιον» υπογραμμίζει, ενώ στη συνέχεια μου κάνει ένα γενικό σχόλιο για τα φετινά τηλεοπτικά προγράμματα και την επιστροφή της Ελένης Μενεγάκη. «Είναι μια ενδιαφέρουσα χρονιά. Οι κλασσικές αξίες της τηλεόρασης φαίνεται από την αρχή πώς πηγαίνουν καλά. Ο κόσμος επιθυμεί να βλέπει σειρές και το θετικό είναι ότι γίνονται μεγάλες παραγωγές, με ωραίο σενάριο και ηθοποιούς να επιστρέφουν έπειτα από χρόνια στη μικρή οθόνη. Παράλληλα, η Ελένη Μενεγάκη είναι μία σταθερή αξία. Θεωρώ ότι το άστρο αυτού του ανθρώπου είναι τόσο μεγάλο που πρέπει να υπάρχει στην τηλεόραση. Θέλεις να την παρακολουθείς και να νιώθεις ότι έχει την εκπομπή της. Σου δίνει μια ασφάλεια ότι όλα είναι κανονικά. Είναι ένα περίεργο συναίσθημα. Από την άλλη, θεωρώ ότι τα ριάλιτι είναι μία μόδα της εποχής». 

Η Ελένη Τσολάκη επέστρεψε δυναμικά και πάλι στην ελληνική τηλεόραση, έπειτα από ένα χρόνο απουσίας. Υπήρξε κάτι που της έλειψε από τη δουλειά όλους αυτούς τους μήνες; «Επειδή δεν ήταν τόσο μεγάλο το διάστημα που έλειψα από την τηλεόραση, δεν μπορώ να σου πω ότι μου έλειψε κάτι ιδιαίτερα. Ίσως λίγο η δημιουργικότητα της δουλειάς, η επικοινωνία με τον κόσμο και η σχέση που αποκτάς με τους ανθρώπους πίσω από τις κάμερες. Οι περισσότεροι που κάνουμε ένα επάγγελμα που αγαπάμε και βιοποριζόμαστε από αυτό, φοβόμαστε πώς θα είναι αν δεν είμαστε μέσα σε αυτό. Και όταν συμβαίνει κάτι στη ζωή που δεν μπορείς να το αλλάξεις γιατί έρχονται έτσι οι καταστάσεις, τότε αποστασιοποιείσαι, παίρνεις τον χρόνο που χρειάζεσαι και βλέπεις τα πράγματα με μια διαφορετική ματιά. Το ίδιο συνέβη και σε εμένα. Είδα τα πράγματα με μεγαλύτερη ψυχραιμία, έκανα την αυτοκριτική μου και προσπάθησα να δουλέψω με ορισμένα κομμάτια του εαυτού μου που δεν είχα την πολυτέλεια να το κάνω όταν ήμουν στις επάλξεις».

Ελένη Τσολάκη (Copyright: OPEN)

Η ευγνωμοσύνη για τη ζωή

Εκτός πλατό, η ζωή της είναι ήρεμη και έχει πολλή αγάπη. Ακούει μουσική, της αρέσει το θέατρο και ταξιδεύει συχνά στη Θεσσαλονίκη για να δει τους δικούς της ανθρώπους.  Τον τελευταίο χρόνο, ανακάλυψε ότι έχει μια ροπή προς τα ψυχολογικά βιβλία, κάτι που άρχισε να το ψάχνει περισσότερο και έχοντας δουλέψει πολύ με τον εαυτό της και με τη βοήθεια ψυχοθεραπείας, κατάφερε ν’ αλλάξει κάποια πράγματα μέσα της. «Πήγα σε ψυχολόγο από την ανάγκη μου να ψάξω και να μπορέσω να εξηγήσω καλύτερα τον εαυτό μου. Είναι μία ανάγκη που δεν μπορώ να στο μεταφέρω με λόγια, επειδή ξυπνάει στον καθένα σε μία διαφορετική φάση της ζωής του και πολλές φορές μπορεί και να μην εμφανιστεί ποτέ. Πολλοί επενδύουμε με το να κάνουμε ωραίες σχέσεις με τους γύρω μας, αλλά ξεχνάμε να έχουμε μία όμορφη σχέση με τον εαυτό μας. Αυτό που σίγουρα με βοήθησε είναι ότι αποδέχτηκα τον εαυτό μου, όπως είναι, με τα θετικά και τα στραβά του. Αυτό με απελευθέρωσε» αναφέρει η ίδια και εξομολογείται πως όταν μπήκε στον χώρο της τηλεόρασης άρχισε να χάνει τον εαυτό της. «Τις περισσότερες φορές συμβαίνει αυτό γιατί έρχεσαι σε επαφή με πάρα πολλούς και διαφορετικούς χαρακτήρες. Σε αγχώνει το περιβάλλον, ο ανταγωνισμός και είναι πράγματα που δεν ξέρω αν όλοι οι άνθρωποι έχουμε το ίδιο στομάχι για να τ’ αντέξουμε. Στη δική μου περίπτωση, έχασα αυτή τη σχέση και την επαφή με τον εαυτό μου. Επίσης, όσο μεγαλώνεις, εξελίσσεσαι, ωριμάζεις και βλέπεις διαφορετικά τα πράγματα. Το ένα φέρνει τ’ άλλο».

Η Ελένη Τσολάκη είναι μια ζεστή και ελκυστική προσωπικότητα που πήρε την απόφαση να είναι γεμάτη χαρά και ευγνωμοσύνη για τη ζωή. Μεγάλωσε με αρχές, κανόνες, αλλά και όνειρα. «Αυτό που κυρίως με ενδιαφέρει πλέον είναι να είμαι καλά εγώ και η οικογένειά μου. Να έχουμε υγεία. Όλα τα υπόλοιπα πιστεύω ότι έρχονται και αντιμετωπίζονται» καταλήγει.

Όλες οι ειδήσεις

Κακοκαιρία Αθηνά – Βόρεια Εύβοια: Σάρωσαν τα πάντα οι πλημμύρες – Δήμαρχος Μαντουδίου στο OPEN: Δραματική κατάσταση

Κακοκαιρία Αθηνά: Ραγδαία επιδείνωση την Κυριακή με βροχές, καταιγίδες & χαλάζι – Συστάσεις από την Πολιτική Προστασία

Σπήλιος Λιβανός στο ethnos.gr: Τα 22 δισ. ευρώ για τον πρωτογενή τομέα και οι κυβερνητικές προτεραιότητες

Παύλος Χρηστίδης στο ethnos.gr: Οι πολίτες διψούν για μια ισχυρή παρουσία του δικού μας χώρου

Νέα μέτρα: Πρώτο βράδυ χωρίς περιορισμούς για τους πλήρως εμβολιασμένους – Φωτογραφίες

OPENΕλένη ΤσολάκηΕλένη Μενεγάκη