Τηλεόραση|22.11.2021 11:14

Finos Film: Γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Τηλεόρασης με ατάκες που έγραψαν ιστορία

Newsroom

Παγκόσμια ημέρα Τηλεόρασης ήταν η Κυριακή 21 Νοεμβρίου και η Finos Film γιόρτασε με ένα επετειακό βίντεο το οποίο περιλαμβάνει ατάκες που έγραψαν ιστορία στην ελληνικό κινηματογράφο και έχουν να κάνουν με την τηλεόραση. Στο βίντεο πρωταγωνιστούν αγαπημένοι ηθοποιοί όπως ο Κώστας Βουτσάς, η Ρένα Βλαχόπουλου και ο Θανάσης Βέγγος.

Όπως αναφέρει ο επίσημος λογαριασμός της Finos Film, η πρώτη ελληνική ταινία που προβλήθηκε στη μικρή οθόνη ήταν «Το Ξύλο Βγήκε από τον Παράδεισο», το 1972.

Στην ανάρτηση η Finos Fim σημειώνει ότι την «απέχθεια» του Φίνου για την τηλεόραση. Ο Φίνος έβλεπε την τηλεόραση ως εχθρό για τη μεγάλη του αγάπη, τον κινηματογράφο το νέο τότε μέσο και για αυτό οι αναφορές στην τηλεόραση μέσα από τις ταινίες του δεν ήταν ιδιαίτερα κολακευτικές. Μπορεί ο Φίνος να μην εκτίμησε ποτέ την τηλεόραση, αλλά αυτό ήταν σίγουρα το μέσο που τελικά «διαιώνισε και δικαίωσε» την αξία των ταινιών του.

 

Στο βίντεο βλέπουμε αποσπάσματα από τις ταινίες «Είκοσι Γυναίκες κι Εγώ», «Μια Τρελλή Τρελλή Σαραντάρα», «Ο Γόης», «Η Λεωφόρος του Μίσους», «Δικτάτωρ Καλεί Θανάση», «Ο Τσαρλατάνος», «Το Ανθρωπάκι» και «Ραντεβού στον Αέρα».

Φίνος Φιλμελληνικός κινηματογράφος