Τηλεόραση|02.12.2021 15:13

Game of Thrones: Το αστρονομικό ποσό που σπατάλησε το HBO για την prequel σειρά που ακυρώθηκε

Newsroom

Αναμφισβήτητα, το «Game of Thrones» συγκαταλέγεται στις πιο δημοφιλείς και καλύτερες σειρές όλων των εποχών. Έχει κερδίσει εκατοντάδες βραβεία και ανάμεσά τους 59 βραβεία Emmy που αποτελεί ρεκόρ για μια τηλεοπτική παραγωγή. Έκανε πρεμιέρα πριν από δέκα χρόνια και ολοκλήρωσε τον κύκλο του, ύστερα από 73 επειδόσια. Μετά την τελευταία σεζόν, ανακοινώθηκαν δύο prequel από τα οποία το ένα ακυρώθηκε. 

Τον Ιούνιο του 2018, οι δημιουργοί ετοίμαζαν ένα πιλοτικό επεισόδιο για το οποίο προτάθηκε ο τίτλος «The Long Night». Πρωταγωνιστές ήταν οι Νaomi Watts, George Whitehouse, Naomie Ackie και Shelia Atim. Τελικά, ο πιλότος της σειράς δεν πήγε πολύ καλά και το HBO αποφάσισε να επικεντρωθεί περισσότερο στο «The House of Dragon», το οποίο αναμένεται στις οθόνες μας εντός του 2022. Ωστόσο, όπως αποκαλύπτεται από το βιβλίο «Tinderbox: HBO's Ruthless Pursuit of New Frontiers» του James Andrew Miller, το HBO ξόδεψε πάνω από 30 εκατομμύρια δολάρια για το πρώτο και μοναδικό επεισόδιο του prequel. 

«Είχαν ξοδέψει πάνω από 30 εκατομμύρια στον πιλότο του prequel του "Game of Thrones", που ήταν ήδη στα σκαριά όταν έφτασα εγώ. Και όταν είδα κάποια αποσπάσματα, μερικούς μήνες μετά, είπα στον Casey (Bloys, διευθυντή προγράμματος του HBO) πως: "Αυτό δεν πρόκειται να δουλέψει και δε νομίζω πως εκπληρώνει όλα όσα πρεσβεύει η αυθεντική σειρά. Δεν διαφώνησε μαζί μου και ήταν ανακουφιστικό» ανέφερε ο πρώην πρόεδρος της ψυχαγωγίας Warner Media, Bob Greenblatt, όπως σημειώνεται μέσα στο βιβλίο. «Υπήρχε τεράστια πίεση στο να γίνει σωστά και για αυτό νομίζω πως δεν δούλεψε το project» πρόσθεσε.  

Πότε θα κάνει πρεμιέρα η νέα σειρά «House of the Dragon»

Το πρώτο τρέιλερ της σειράς «House of the Dragon» έχει ήδη κυκλοφορήσει, δημιουργώντας μεγάλες προσδοκίες στους φανατικούς θαυμαστές. Δύο χρόνια μετά το τέλος του «Game of Thrones», ο φανταστικός κόσμος του George R.R. Martin, επιστρέφει στη μικρή οθόνη με νέα σειρά, βασισμένη στο βιβλίο «Fire & Blood», στα μέσα του 2022. 

Η ιστορία επικεντρώνεται 200 χρόνια πριν από τα γεγονότα του «Game of Thrones» και αφηγείται τη δυναστεία του θρυλικού Οίκου των Targaryen, πρώτων βασιλιάδων του Kings Landing, οι οποίοι κυβέρνησαν στο Westeros, προτού αναλάβει ο Robert Barratheon και φτάσουμε στα γεγονότα που παρακολουθήσαμε στο «Game of Thrones».

Στη σειρά των δέκα επεισοδίων συμμετέχει ένα λαμπερό cast, συμπεριλαμβανομένων των Paddy Considine (Βασιλιάς Viserys Targaryen), Matt Smith (Πρίγκιπας Daemon Targaryen), Emma D’Arcy (Πριγκίπισσα Rhaenyra Targaryen) και Rhys Ifans (Otto Hightower). Τα γυρίσματα ξεκίνησαν τον περασμένο Απρίλιο στην Κορνουάλη, στο μικρό νησί Mount’s Bay και στην παραλία του Holywell Bay.

HBOGame of ThronesΤζορτζ Ρ. Ρ. ΜάρτινHouse of the Dragon