Τηλεόραση|17.01.2022 12:54

Netflix: Αυξάνει τις τιμές στις συνδρομές - Τι ισχύει με την Ελλάδα

Newsroom

Για ακόμα μία φορά το Netflix προχωρά σε αύξηση των τιμών στα πακέτα συνδρομής και σε πρώτη φάση οι νέες τιμές αφορούν σε ΗΠΑ και Καναδά. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το CNN, η τιμή της δημοφιλούς streaming υπηρεσίας για το βασικό πακέτο αυξάνεται κατά ένα δολάριο.

Πλέον η standard συνδρομή κοστολογείται στα 9,99 δολάρια το μήνα, το ενδιάμεσο πακέτο αυξάνεται κατά 1,5 δολάριο με τη νέα τιμή του να σκαρφαλώνει στα 15,49 δολάρια το μήνα ενώ το premium πακέτο παίρνει αύξηση 2 δολαρίων και φτάνει στα 19,99 δολάρια το μήνα.

Αντίστοιχα, στον Καναδά η τιμή παρέμεινε σταθερή για το βασικό πλάνο, ενώ για το standard αυξήθηκε κατά 1,5 δολάριο στα 16,49 δολάρια από 14,99 δολάρια που ήταν πριν και για το premium στα 20,99 δολάρια από 18,99 που ίσχυε μέχρι σήμερα. Η μετοχή της πλατφόρμας ανέβηκε 2% μετά την ανακοίνωση της σχετικής απόφασης.

Γιατί αύξησε τις τιμές το Netflix

Εκπρόσωπος του Netflix ανέφερε στο CNN πως «κατανοούμε ότι οι άνθρωποι πλέον έχουν περισσότερες επιλογές διασκέδασης από ποτέ και δεσμευόμαστε να προσφέρουμε ακόμα καλύτερη εμπειρία στα μέλη μας. Ενημερώνουμε τις τιμές μας για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να προσφέρουμε μια μεγάλη ποικιλία ποιοτικών επιλογών ψυχαγωγίας. Όπως πάντα, προσφέρουμε μια σειρά από πακέτα ώστε τα μέλη να μπορούν να επιλέξουν μια τιμή που ταιριάζει στον προϋπολογισμό τους».

To Netflix δαπανά δισεκατομμύρια δολάρια για την παραγωγή ταινιών και σειρών την ώρα που η προσέλκυση νέων συνδρομητών γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη, με δεδομένο ότι ο ανταγωνισμός γίνεται ολοένα και πιο σκληρός και αποκτά συνεχώς μεγαλύτερο κομμάτι από την πίτα (Disney +, Hulu, Amazon Prime, HBO Max, Apple TV έχουν ανακοινώσει τεράστιες παραγωγές για το επόμενο χρονικό διάστημα).

Έτσι λοιπόν, το Netflix κρίνει αναγκαίο ότι πρέπει να αυξήσει τα έσοδά του από τους ήδη υπάρχοντες συνδρομητές, ώστε να συνεχίσει να παράγει υψηλής ποιότητας περιεχόμενο.

Το Netflix είπε τον Οκτώβριο ότι πρόσθεσε 4,4 εκατομμύρια συνδρομητές, ανεβάζοντας τον παγκόσμιο αριθμό των συνδρομητών της σε 213,5 εκατομμύρια. Την ανακοίνωση αυτή ακολούθησαν δύο συνεχόμενα υποτονικά τρίμηνα για την εταιρεία. Το Netflix ανέφερε επίσης ότι πρόσθεσε περίπου 70.000 συνδρομητές σε ΗΠΑ και τον Καναδά. Βελτίωση που θεωρείται μικρή. Η εταιρεία είπε ότι έχει 74 εκατομμύρια συνδρομές στις ΗΠΑ και στον Καναδά, αλλά η ανάπτυξη σε αυτές τις χώρες φαίνεται να έχει κορεστεί.

Τι ισχύει για την Ελλάδα

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανακοίνωση για αύξηση τιμών στην Ελλάδα και γενικότερα στην ευρωπαϊκή αγορά. Ωστόσο, δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο στα πακέτα του Netflix και σε ευρωπαϊκές χώρες, αφού η αρχή έγινε ήδη στις ΗΠΑ και στον Καναδά.

αύξησηειδήσεις τώρατιμέςNetflix