Τηλεόραση|24.01.2022 14:20

Σασμός - Κώστας Νικούλι: Σήμερα ανατρέπονται όλα - Ο Πετρής πέφτει νεκρός, η Αργυρώ ορκίζεται εκδίκηση και ο Αστέρης στη φυλακή

Newsroom

Ο έρωτας έρχεται σε κόντρα με την βεντέτα, η οποία μοιάζει να «πνίγει» τα όποια αισθήματα ανθίζουν στον «Σασμό», όπου η δύναμη της κρητικής παράδοσης γοητεύει τον τηλεθεατή μαζί με το δυνατό σενάριο, τις συγκλονιστικές ερμηνείες και τα μοναδικά τοπία. Ο Πετρής αναμένεται να πέσει νεκρός στο σημερινό επεισόδιο και ήδη οι χρήστες του Twitter έχουν ξεκινήσει ν' αποχαιρετούν τον ηθοποιό Κώστα Νικούλι

Πιο αναλυτικά, ο Αστέρης αναζητά τον Πέτρο για να εξηγηθούν, σε μια συνάντηση που μπορεί να γίνει το χειρότερο, την ίδια στιγμή που όλο το υπόλοιπο χωριό γιορτάζει τον γάμο της Θοδώρας. Όταν ο Αστέρης εντοπίζει τον Πέτρο με τη Σεμίνα, τον αρπάζει και λογομαχεί μαζί του, φωνάζοντάς του πώς τολμά να κυκλοφορεί ελεύθερος, αφού σκότωσε τον Στεφανή, και να λέει διαρκώς ψέματα. Ο Πέτρος, που διαισθάνεται την κρισιμότητα της κατάστασης, ζητά από τη Σεμίνα ν' απομακρυνθεί κι εκείνη μπαίνει στο αυτοκίνητο. Οι δύο άντρες πιάνονται στα χέρια. Ο Πέτρος, για να τρομάξει τον Αστέρη, βγάζει το όπλο και πυροβολεί στον αέρα. Τυφλωμένος από οργή, ο Αστέρης βγάζει το δικό του όπλο και πυροβολεί κι αυτός στον αέρα. Μόνο που η σκληρή και απάνθρωπη μοίρα κι αυτή τη φορά βάζει το κακούργο χέρι της. Η σφαίρα του Αστέρη χτυπάει στο καπό του αυτοκινήτου, εξοστρακίζεται και βρίσκει κατάκαρδα τον Πέτρο. Ο θάνατός του είναι ακαριαίος.

Η είδηση της δολοφονίας του Πέτρου πέφτει σαν βόμβα στο χωριό, διαλύοντας την οικογένειά του. Ο Αστέρης έχει εξαφανιστεί, όπως και ο μοναδικός μάρτυρας του φονικού. Η Θοδώρα βλέπει ένα άλλο, διαφορετικό πρόσωπο του Γιώργη. Την ίδια στιγμή, η Αργυρώ ορκίζεται εκδίκηση για το θάνατο του αδελφού της. Η Καλλιόπη με τον Μαθιό μεθοδεύουν τη φυγάδευση του Αστέρη μακριά από την Κρήτη, πριν συλληφθεί από την αστυνομία. Η προσπάθεια της Στέλλας να δώσει ελαφρυντικά για το φονικό, θα φέρει ένταση στη σχέση της με τον Άγγελο. Ο Μαθιός βασανίζεται από τύψεις, την ίδια ώρα που η βεντέτα ετοιμάζεται να ξανανοίξει, και τα όπλα να βγουν απ’ τις θήκες τους.

Ο Αστέρης καταζητείται για τον φόνο του Πέτρου και όσο είναι κρυμμένος αρχίζει για πρώτη φορά να συνειδητοποιεί τι έχει κάνει… O κόσμος όλος γύρω του διαλύεται. Ο Μαθιός καταρρέει στην αγκαλιά της Βασιλικής, ενώ η Καλλιόπη τον πιέζει να βρει τρόπο να σώσει το μικρό του αδελφό. Η Καλλιόπη ζητά τη βοήθεια του Νικηφόρου, που κινδυνεύει έτσι να μπλέξει. Στο μεταξύ στο σπίτι της Μαρίνας ο θρήνος, το μίσος και ο θυμός δεν έχουν τελειωμό κι οι ξάδελφοι απ’ το Ηράκλειο διψάνε για εκδίκηση. Η μεγάλη ώρα φτάνει. Καθώς ο Πέτρος μπαίνει πια στο χώμα, ο Αστέρης βγαίνει οριστικά από την σπηλιά όπου κρυβόταν.

Ο Αστέρης παραδίδεται στην αστυνομία

Ο Αστέρης παραδίδεται στην αστυνομία. Το νέο της ομολογίας του αναστατώνει το χωριό. Η Μαρίνα καταρρακωμένη ζητάει από τα ξαδέρφια της να γυρίσουν πίσω στο Ηράκλειο. Θα φύγουν όμως ή θα ζητήσουν εκδίκηση; Ο γάμος της Θοδώρας και του Γιώργη κρέμεται από μια κλώστη. Η Καλλιόπη απογοητευμένη από τη στάση του Αστέρη, αποφασίζει ν' αναλάβει δράση. Η Αργυρώ δέχεται ένα τηλεφώνημα από τη Σεμίνα που την αναστατώνει. Θα καταφέρει η Σεμίνα να της αποκαλύψει όσα θέλει; Ο Αστέρης βυθίζεται όλο και περισσότερο στην απόγνωση για το έγκλημα που διέπραξε. Η επίσκεψη της Μαρίνας στη φυλακή θα τον καταρρακώσει ακόμη περισσότερο, τη στιγμή που η Στέλλα προσπαθεί να τον πείσει να της μιλήσει για το τι έγινε. Άγγελος και Στέλλα έρχονται σε σύγκρουση. Θα καταφέρει η σχέση τους να επιβιώσει;

Το μνήμα του Πετρή Βρουλάκη

Ο συγγραφέας του βιβλίου «Σασμός», Σπύρος Πετρουλάκης, αποχαιρέτησε με ανάρτησή του τον νεαρό ηθοποιό, δημοσιεύοντας μία φωτογραφία από το μνήμα του τηλεοτικού Πετρή, ο οποίος θα ταφεί δίπλα στον πατέρα του, Μάρκο Βρουλάκη. «Δεν συνηθίζουμε να βάζουμε φωτογραφίες, ούτε να αποκαλύπτουμε γεγονότα της τηλεοπτικής μεταφοράς του βιβλίου μου αλλά σήμερα θα μας επιτρέψετε. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον φίλο πια Κώστα Νικούλι για τη συμμετοχή, το ήθος, και την προσπάθεια που κατέβαλε ώστε να γίνει ο Πετρής της καρδιάς μας. Κωστή μου πάντα μέσα μας η μορφή του Πετρή θα έχει τη δική σου. Καλή σταδιοδρομία καλη συνέχεια και δεν χανόμαστε. Έχουμε κι άλλα όμορφα μπροστά μας».

Παράλληλα, η Μαρία Τζομπανακη δημοσίευσε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, μια κοινή τους φωτογραφία και έγραψε στην λεζάντα: «Θα μας λείψεις πολύ αγαπημένε μας…».

 

Ο Κώστας Νικούλι θέλησε να αποχαιρετήσει τον Πετρή με ένα πάρτι

Ο Κώστας Νικούλι θέλησε να αποχαιρετήσει τον Πετρή με ένα πάρτι, το οποίο έγινε στο μαγαζί που διαθέτει ο σύντροφος της Δανάης Παππά, της τηλεοπτικής «Θοδώρας», Λάμπρος Λάζαρης. Τον ηθοποιό τίμησαν με την παρουσία τους ο Θανάσης Πατριαρχέας με τη σύζυγό του, Βίβιαν Δράκου, η Ευγενία Σαμαρά με τον αγαπημένο της Γιάννη Ποιμενίδη, η Δανάη Παππά με τον Λάμπρο Λάζαρη, η Σάντυ Χατζηιωάννου και η Ερριέτα Μανούρη. Μάλιστα του είχαν ετοιμάσει τούρτα με τη φωτογραφία του σε κηδειόχαρτο το οποίο έγραφε: «Πέτρο Βρουλάκη θα ζεις για πάντα στις καρδιές μας».

Κώστας Νικούλι: Από το «Xenia» στον «Σασμό»

Ο Κώστας Νικούλι μάς συστήθηκε μέσα από μία ταινία «Xenia» του Πάνου Κούτρα, το 2014. Ξεχώρισε, υποδυόμενος τον Πετρή στον «Σασμό», ενώ παράλληλα αναμετριέται θεατρικά με το έργο Killer Joe που σκηνοθετεί ο Γιάννης Στάνκογλου. Γεννημένος τον Οκτώβριο του 1994, ο νεαρός ηθοποιός με καταγωγή από την Αλβανία γνώριζε από νωρίς το τι ακριβώς ήθελε να κάνει, αφού η υποκριτική βρισκόταν στα σχέδιά του, από τα παιδικά του χρόνια.

«Οι γονείς μου το πήραν δύσκολα, πήγαν πίσω στην Αλβανία μόνιμα. Μένω μόνος στην Αθήνα, είπα στη μητέρα μου θα δώσω στη Δραματική και εάν δεν περάσω θα γυρίσω πίσω μαζί σας» είχε δηλώσει ο Κώστας Νικούλι στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου. Τον στόχο του τελικά τον κατάφερε κι έγινε σπουδαστής στην δραματική σχολή «Δήλος» της Δήμητρας Χατούπη απ’ όπου και αποφοίτησε.

Έχει κατακτήσει το βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Ηθοποιού για την ταινία «Xenia» από το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας από κοινού με τον συμπρωταγωνιστή του, Νίκο Γκέλια. Είναι ένα φιλμ που μιλά για την ενηλικίωση δύο δεύτερης γενιάς μεταναστών στην Ελλάδα, τον ρατσισμό και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν. Η ταινία ταξίδεψε μέχρι τις Κάννες όπου διαγωνίστηκε στο τμήμα Un Certain Regard, ενώ απέσπασε έξι βραβεία από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου. Ο Πάνος Κούτρας, σκηνοθέτης της ταινίας, αρνήθηκε να παραλάβει δύο από αυτά -σεναρίου και σκηνοθεσίας- μέχρι την αλλαγή του νόμου για την απονομή της ελληνικής ιθαγένειας σε μετανάστες δεύτερης γενιάς.

Ο Κώστας Νικούλι είναι ζευγάρι με την ηθοποιό Κατερίνα Μαούτσου. «Δεν είμαι ακόμη παντρεμένος. Συζώ εδώ και οκτώ μήνες με τη σύντροφό μου. Έχουμε συζητήσει για γάμο αλλά πιο πολύ την ενδιαφέρει το πάρτι. Το πότε θα διασκεδάσουμε… Έτσι το σκεφτόμαστε! Το έχουμε πει ότι δεν θέλουμε τα στερεοτυπικά, αλλά το ξωκλήσι υπάρχει στο πίσω μέρος του μυαλού της και το αναφέρει συχνά. Γνωριστήκαμε στο θέατρο, στην παράσταση "Ροσμαρί". Εκεί βρεθήκαμε και αγαπηθήκαμε. Ζηλιάρης είμαι, δεν το κρύβω».

Θανάσης Πατριαρχέας: «Ο Άγγελος δεν αργεί να μάθει ποιος είναι ο πατέρας του»

Ο Θανάσης Πατριαρχέας, μιλώντας στην εκπομπή «Καλύτερα δε γίνεται», αναφέρθηκε στον ρόλο που έχει στη σειρά «Σασμός», αλλά και στο πόσο κοντά βρίσκεται ο Άγγελος προκειμένου να ανακαλύψει την ταυτότητα του πατέρα του. «Δεν θα αργήσω να μάθω ποιος είναι ο πατέρας μου. Θα χαρώ γιατί τελειώνει η αναζήτηση. Δεν μπορούμε να πούμε πολλά αλλά θα πρέπει να το αντιμετωπίσω γιατί είμαι στη μέση μιας δύσκολης κατάστασης». 

κηδείαΠάνος ΚούτραςΣασμόςTwitterφυλακήΘανάσης Πατριαρχέαςειδήσεις τώραAlphaΑλβανία