Τηλεόραση|15.06.2022 20:20

MasterChef 2022 τελικός - Clare Smyth: Ποια είναι η σεφ που θα κρίνει τον νικητή

Newsroom

Έπειτα από τον κορυφαίο σεφ Τζέισον Άθερτον (Jason Atherton), που βρέθηκε καλεσμένος στον περσινό τελικό του Masterchef, σειρά έχει φέτος η Βρετανίδα Clare Smyth, σεφ και ιδιοκτήτρια του λονδρέζικου «Core by Clare Smyth», η οποία πρόκειται να κάνει την εμφάνισή της, στο ριάλιτι μαγειρικής του Star, με τη συμβολή της να είναι καθοριστική για τους δύο φιναλίστ, την Καλλιόπη Μπεζαντέ και τον Παναγιώτη Κουμουνδούρο.

Έχοντας στο βιογραφικό της, τον τίτλο της «Καλύτερης Γυναίκας Chef στον κόσμο», βραβείο που της απονεμήθηκε από το «The World's Best 50 Restaurants» και τρία αστέρια Μichelin, η μόνη γυναίκα με την ανώτατη διάκριση του οδηγού Michelin στη χώρα της, φέρνει στους δυο φιναλίστ ένα εξαιρετικής κομψότητας πιάτο. 

Είναι γνωστή στον κόσμο της γαστρονομίας ως η «προστατευόμενη» του Gordon Ramsay στο εστιατόριο, του οποίου έγινε head chef σε ηλικία 28 ετών και συνιδιοκτήτρια τέσσερα χρόνια αργότερα. Η δυνατή μουσική στην κουζίνα και η χορευτικές φιγούρες από την ομάδα της είναι στο καθημερινό μενού των εστιατορίων που διαχειρίζεται, με τη βάρδια πάντα να ξεκινά με διατάσεις και τεντώματα και να κλείνει με μια αίσθηση γιορτής. Παράλληλα, γυναίκες και άντρες διατηρούνται σε αναλογία 2 προς 1 στα μαγαζιά της. 

«Ακόμη έχουμε δρόμο στο να αναγνωριστούν οι γυναίκες στον τομέα μας. Κάτι πρέπει να κάνουμε γι' αυτό. Δεν μπορούμε απλώς να το αγνοούμε. Για μένα, είναι περίεργο να διαχωρίζουμε τους άντρες από τις γυναίκες σεφ. Ωστόσο, δεν βλέπουμε πολλές γυναίκες ν' ανεβαίνουν στην κορυφή. Θα χαιρόμουν να έβλεπα αυτό να συμβαίνει σύντομα, αλλά δεν χρειάζεται να διαχωρίζουμε τα δυο φύλα. Πρέπει οι γυναίκες να τυγχάνουν αναγνώρισης και να υπάρχει ισορροπία στον χώρο της γαστρονομίας» είχε δηλώσει η ίδια, όταν βραβεύτηκε στο «The World's Best 50 Restaurants» gala στο Bilbao, της Ισπανίας.

Η Clare Smyth έχει εργαστεί στο πλευρό του κορυφαίου Βρετανού σεφ Gordon Ramsay σχεδόν 15 χρόνια πριν ανοίξει το δικό της εστιατόριο με μοντέρνο fine dining γευστικό προσανατολισμό, το «Core by Clare Smyth», στο Νότινγκ Χιλ. Γεννήθηκε και μεγάλωσε σε μια φάρμα στην περιοχή Άντριμ της Βόρειας Ιρλανδίας, αλλά σε ηλικία 16 ετών έφυγε και εργάστηκε στις κουζίνες κορυφαίων εστιατορίων ανά τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου και του εμβληματικού «Le Louis XV» του φημισμένου σεφ Alain Ducasse στο Μόντε Κάρλο. 

ειδήσεις τώραMasterChefτελικός MasterChefMasterChef 6Clare SmythΠαναγιώτης Κουμουνδούροςνικητής