Τηλεόραση|09.07.2022 14:14

Φαίη Σκορδά: Τίτλοι τέλους από τον ANT1, το ποσό μαμούθ από τον ΣΚΑΪ και οι νέοι της συνεργάτες - Ποια θα κάτσει δίπλα στον Λιάγκα;

Άγγελος Γεραιουδάκης

Ήταν 14 Οκτωβρίου του 2013, όταν η Φαιή Σκορδά με ροζ ανταύγειες στα μαλλιά, ντυμένη με λευκό σύνολο, χαμηλά παπούτσια και πιασμένη χέρι – χέρι με τον τότε σύζυγό της, Γιώργο Λιάγκα, είπαν την πρώτη καλημέρα στους τηλεθεατές, μέσα από τη συχνότητα του ΑΝΤ1. «Έχω πάρα πολύ άγχος. Καλημέρα από τον ΑΝΤ1. Είχα σκεφτεί πάρα πολλά να πω. Είμαι χαρούμενη που θα είμαστε και φέτος μαζί. Σας υπόσχομαι πως θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό και σε αυτό το σπίτι» ήταν τα πρώτα λόγια της, με εμφανή τη συγκίνηση στο πρόσωπο και τη φωνή της.

Ωστόσο, τα γκρίζα σύννεφα για το ζευγάρι δεν άρχισαν να έρθουν. Η έναρξη της τηλεοπτικής σεζόν του 2016 δεν τους βρήκε μαζί και οι φήμες που υπήρχαν πως δεν είναι πια μαζί είχαν επιβεβαιωθεί. Στη συνέχεια, οι δυο τους έκαναν μία κοινή δήλωση: «Ναι δεν είμαστε πια μαζί, αλλά έχουμε δύο υπέροχα παιδιά που λατρεύουμε και θα μας ενώνουν για πάντα». 

Η Φαίη Σκορδά συνέχισε στο ίδιο πόστο. Ο Γιώργος Λιάγκας έμεινε αρχικά στον ΑΝΤ1, δοκιμάστηκε σε άλλα πρότζεκτ που δεν είχαν τ' αναμενόμενα αποτελέσματα και αφού έμεινε για κάποιο διάστημα ανενεργός, το 2019 μετακόμισε στον ΣΚΑΪ. Εκεί η εκπομπή που ανέλαβε έγινε αντικείμενο σχολιασμού αρκετές φορές για αρνητικούς λόγους και δεύτερη χρονιά δεν υπήρξε. Στη συνέχεια, ο ΑΝΤ1, μέσα από ένα δελτίο τύπου που ξάφνιασε τους πάντες, ανακοίνωσε την επιστροφή του παρουσιαστή στο «Πρωινό». 

Η επανένωση που τελικά δεν πέτυχε 

Η κούρσα του πρωϊνού ψυχαγωγικού προγράμματος δεν είναι τόσο εύκολη υπόθεση όσο φαντάζει ως αποτέλεσμα. Ειδικά τα τελευταία χρόνια λόγω ανταγωνισμού, είναι η πιο ψυχοφθόρα ζώνη, για όσους δουλεύουν σε παρόμοια προγράμματα. Η επιστροφή του Γιώργου Λιάγκα στην εκπομπή, έπειτα από τρία χρόνια τηλεοπτικής απουσίας, ήταν περίεργα ξεχωριστή. Στην πρεμιέρα, πρώτη στο άδειο πλατό είχε μπει η Φαίη Σκορδά για να υποδεχθεί λίγο αργότερα τον πρώην σύζυγό της και συνεργάτη, τον οποίο κάλεσε να πάρει θέση δίπλα της. Λίγα δευτερόλεπτα μετά είδαμε στο πλατό και τον Δημήτρη Ουγγαρέζο που αναφώνησε χιουμοριστικά, «μαμά, μπαμπά», αγκαλιάζοντας το δίδυμο των παρουσιαστών. 

Η αμηχανία ήταν διάχυτη στην πρεμιέρα με τη Φαίη Σκορδά να λέει: «Καλημέρα, καλή εβδομάδα, καλώς όρισες και καλώς επέστρεψες». Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Γιώργος Λιάγκας, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε: «Να δούμε πόσο θα μας φτουρήσει αυτή τη φορά. Ανοίξαμε έναν επαγγελματικό κύκλο μαζί πριν από δέκα χρόνια, τα τέσσερα τελευταία τον συνεχίζεις με επιτυχία μόνη σου και τώρα ξαναενωνόμαστε… Το αγαπάω πολύ το Πρωινό. Θεωρώ τον ΑΝΤ1 σπίτι μου παρόλο το ότι έχω περάσει πολύ καλά και σε άλλα κανάλια».

Δυστυχώς, για ακόμη μία φορά, η επανένωσή τους δεν κράτησε πολύ, καθώς το τηλεοπτικό ζευγάρι χάραξε ξανά διαφορετικούς επαγγελματικούς δρόμους. Οι διαφωνίες που είχαν ήταν έντονες. Η ατμόσφαιρα ήταν ηλεκτρισμένη μπροστά και πίσω από τις κάμερες. Κάτι που έβγαινε και on air. 

Για τη συνεργασία τους στο «Πρωινό», η Φαίη Σκορδά είχε δηλώσει στο «The 2Night Show»: «Ήταν επιλογή μου να έρθει ο Γιώργος. Μέσα από συζητήσεις ήρθε το όνομα και το πρότεινα εγώ... Όταν χωρίσαμε υπήρχε μια ένταση, δεν ήταν εύκολο, απλώς για εμάς, αυτό που είπαμε είναι ότι προτεραιότητα είναι τα παιδιά μας και αυτός είναι ο γνώμονας για ό,τι κάνουμε στη ζωή μας, ισχύει. Ο Γιώργος το είπε στα παιδιά ότι θα ήμαστε στην εκπομπή μαζί. Ο μεγάλος, ο Γιάννης, χάρηκε πάρα πολύ γιατί το είχε ζήσει μαζί μας στα γυρίσματα και στο MEGA, ο μικρός αντίθετα είπε: "θα μαλώσετε, θα σκοτωθείτε, θα σας διώξουν και δεν θα έχουμε λεφτά να φάμε"».

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι 

Πληροφορίες ήθελαν την παρουσιάστρια να βρίσκεται τον τελευταίο καιρό σε συνεχείς συζητήσεις με τον ΑΝΤ1 προκειμένου να σχεδιάσουν τα πλάνα τους για την επόμενη σεζόν. Κάπου εκεί στις συζητήσεις υπήρξαν αντιρρήσεις μέχρι που τελικά ήρθε η οριστική ρήξη. Η Φαίη ήθελε του χρόνου να συνεχίσει το πρωινό στον ANT1 μόνη της, χωρίς την παρουσία του Γιώργου Λιάγκα στην ομάδα της.

Ο ΑΝΤ1 από την άλλη, μετά την επιτυχία που σημείωσε το δίδυμο Σκορδά - Λιάγκα φέτος, θεωρούσε δεδομένο ότι οι δυο τους θα συνέχιζαν και του χρόνου. Συζητήσεις επί συζητήσεων, το ένα μίτινγκ μετά το άλλο και τελικά ήρθε η οριστική ρήξη. Η παρουσιάστρια αποφάσισε να κλείσει την πόρτα στον ΑΝΤ1, ενώ όπως όλα δείχνουν, φαίνεται πως είναι έτοιμη ν' ανοίξει εκείνη του ΣΚΑΪ.

Με μία λιτή ανακοίνωση ο ΑΝΤ1 αποχαιρέτησε τη Φαίη Σκορδά έπειτα από 9 χρόνια συνεργασίας

Το απόγευμα της Παρασκευής (8/7), λίγες ώρες μετά το μεγάλο φινάλε της πρωινής εκπομπής, ο ΑΝΤ1 με μία λιτή ανακοίνωση 50 λέξεων αποχαιρέτησε και ευχαρίστησε τη Φαίη Σκορδά για τη συνεργασία που είχαν όλα αυτά τα χρόνια. «Ο ΑΝΤ1 ανακοινώνει την ολοκλήρωση της συνεργασίας του με τη Φαίη Σκορδά. Η αγαπημένη παρουσιάστρια υπήρξε για εννιά χρόνια στην πρώτη γραμμή της ψυχαγωγίας του ΑΝΤ1 και αποτελούσε μέλος της οικογένειάς του. Ο σταθμός την ευχαριστεί για τη συνεισφορά της και της εύχεται καλή επιτυχία στα επόμενα επαγγελματικά της βήματα».

Με τη σειρά της, η παρουσιάστρια έκανε μια ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram και αποχαιρέτησε με τον δικό της τρόπο τους συνεργάτες της, αλλά και τον σταθμό που τη φιλοξένησε για τόσα χρόνια. Συγκεκριμένα, ανήρτησε μία σειρά με φωτογραφίες από διάφορες στιγμές που είχε στην εκπομπή με φίλους, αλλά και συνεργάτες μπροστά και πίσω από τις κάμερες. «Αληθινές αγκαλιές! Αυτό κρατάω» έγραψε στη λεζάντα της ανάρτησής της. 

Όλα αυτά τα χρόνια, η Φαίη Σκορδά έχει συνεργαστεί με πολλούς ανθρώπους τόσο μπροστά όσο και πίσω από τις κάμερες. «Ψάχνω να βρω λέξεις για να γράψω όσα νιώθω για σένα. Σορυ αλλά δεν βρίσκω. Το ευχαριστώ είναι λίγο. Φαίη μου, τιμή μου που σε γνώρισα από κοντά. Ένα χρόνο μαζί σου. Πήρα όσα έψαχνα να βρω 23 χρόνια τώρα! Εις το επανιδείν» έγραψε Γρηγόρης Μπάκας στο Instagram, δημοσιεύοντας μία κοινή τους φωτογραφία.

Ο Τάσος Τεργιάκης με τη σειρά του έκανε και εκείνος μια ανάρτηση μαζί της: «Μέχρι να μου τηλεφωνήσεις πριν από 1,5 χρονο και να μου ζητήσεις να συνεργαστουμε δεν σε ήξερα πολυ καλά.. σε θυμόμουν ομως από το alter προ 20 ετιας... τώρα όμως μπορώ να πω με σιγουριά ότι Φαίη Σκορδά είσαι σπουδαία γυναίκα, δυναμική φωνή της λογικής, φοβερή επαγγελματίας και πάνω από όλα εκεινη που μπορεί να ακουμπήσεις, να νιώσεις γαλήνη, ασφάλεια και να εμπνευστεις.. Σ' ευχαριστώ... εις το επανιδειν λοιπόν»  σημείωσε κάτω από μια σειρά κοινών τους φωτογραφιών.

Το επόμενο βήμα

Με νωπά ακόμη τα γράμματα στο φινάλε της διαδρομής της από τον ΑΝΤ1, η σεναριολογία για το επόμενο βήμα της παρουσιάστριας έχει ήδη ξεκινήσει. Με τον τρόπο που μόνο εκείνη ξέρει, η Φαίη Σκορδά έχει φροντίσει ν' αφήσει όλα τα σενάρια για το τηλεοπτικό της μέλλον να αιωρούνται.

Σύμφωνα με όσα έχουν γραφτεί μέχρι στιγμής, η ίδια έκανε ένα ραντεβού πριν από μερικές ημέρες, με τη διευθύντρια του ψυχαγωγικού προγράμματος του ΣΚΑΪ, Άλκηστις Μαραγκουδάκη, στο κτήμα Νάσιουτζικ, που κράτησε σχεδόν δυο ώρες. Οι δυο γυναίκες συζήτησαν για συμβόλαιο δύο ετών για πρωινή εκπομπή, που θ' αφορά στη ζώνη 9 - 12. Η αμοιβή της, όπως φημολογείται, θα είναι μεγαλύτερη του ΑΝΤ1. Μάλιστα, η παρουσιάστρια θα έχει σημαντικό ποσοστό επί των εμπορικών που θα φέρει η ίδια στον σταθμό και μεγάλη ευχέρεια στην επιλογή των συνεργατών της.

Μαζί της, θα είναι πρόσωπα που εκτιμά για την τηλεοπτική τους πορεία. Μέχρι στιγμής, δύο ονόματα που ακούγονται έντονα ότι θα βρίσκονται δίπλα της είναι η Αφροδίτη Γραμμέλη και ο επί χρόνια φίλος της και συνεργάτης Νίκος Παρτσώλης. Στόχος; Μια χορταστική εκπομπή που θα δίνει καλό lead in στο Μεσημεριανό Δελτίο Ειδήσεων του καναλιού και αργότερα στη Μαρία Μπακοδήμου.

Κατερίνα Καραβάτου Vs Δούκισσα Νομικού για παρτενέρ του Λιάγκα

Από τη μεριά του, ο Γιώργος Λιάγκας παραμένει στο κανάλι του Αμαρουσίου και οι προετοιμασίες για τη νέα του πλέον εκπομπή είναι πυρετώδεις. Μετά την αποχώρηση της Φαίης Σκορδά από τον ΑΝΤ1, οι ρόλοι αλλάζουν και δεν θα υπάρχει ισότιμη συμπαρουσιάστρια, αφού εκείνος ξεκάθαρα θα είναι το «πρώτο βιολί».

Επικρατέστερες για τη θέση δίπλα του, όπως ακούγεται, θα είναι είτε η Κατερίνα Καραβάτου, η οποία ολοκλήρωσε πρόσφατα τη συνεργασία της με το MEGA, είτε η Δούκισσα Νομικού, η οποία έχει άριστες σχέσεις με τον ΑΝΤ1 και έχει δηλώσει -στο παρελθόν- την επιθυμία της να κάνει πρωινό. Παράλληλα, είναι ένα επιδραστικό πρόσωπο, κάτι που θα βοηθήσει στα εμπορικά της εκπομπής. Τώρα, όσον αφορά τ' άτομα που θα συνεχίσουν με τον Γιώργο Λιάγκα θα είναι ο Τάσος Τεργιάκης, η Φωτεινή Πετρόγιαννη και η Λίτσα Πατέρα την επομένη τηλεοπτική σεζόν, ενώ προστίθεται στην ομάδα και η αστυνομική συντάκτρια Άρια Καλύβα

Όλες οι ειδήσεις

Οι 4 λόγοι που οδήγησαν σε έκρηξη κρουσμάτων: Καμπανάκι των ειδικών για την πορεία της πανδημίας – Ανησυχία για τους σκληρούς δείκτες

Βούλιαξε η Θάσος από την κακοκαιρία: Πλημμύρισαν σπίτια, ξενοδοχεία και δρόμοι - Προβλήματα και στη Θεσσαλονίκη

Τα Abenomics,ο εθνικισμός και οι μεταρρυθμίσεις: Η αμφιλεγόμενη κληρονομιά που αφήνει ο Σίνζο Άμπε

Τρομακτικό περιστατικό: Δέκα ανήλικοι ξυλοκόπησαν ανελέητα 17χρονο στη Μεταμόρφωση – Τον χτύπησαν και με σιδερογροθιά

Δούκισσα ΝομικούΠρωινόΦαίη ΣκορδάΣΚΑΪειδήσεις τώραΚατερίνα ΚαραβάτουΓιώργος ΛιάγκαςΑΝΤ1διαζύγιο