Τηλεόραση|26.07.2022 07:45

ΣΚΑΪ: Δυνατή στροφή στη μυθοπλασία, με πρόσωπα - έκπληξη στους πρωταγωνιστικούς ρόλους

Άγγελος Γεραιουδάκης

Τα τελευταία αρκετά χρόνια, η μυθοπλασία ήταν άγνωστη λέξη στην ελληνική τηλεόραση, αλλά αυτό φαίνεται ν' αλλάζει. Τα ριάλιτι μονοπωλούσαν το ενδιαφέρον του κοινού, κάτι το οποίο φαίνεται ν' ανατρέπεται. Κωμικές και κοινωνικές ιστορίες, ερωτικά δράματα, μυστήριο, αγωνία, δράση και φυσικά πολλές εκπλήξεις επιφυλάσσουν οι νέες σειρές, που ετοιμάζονται για τον ερχόμενο χειμώνα.

Ο ΣΚΑΪ είναι από τα κανάλια που εγκαταλείπει το μοντέλο των ριάλιτι, αφού πλέον δεν είναι και τόσο ασφαλή αυτή την περίοδο και δίνει έμφαση στη μυθοπλασία, θέτοντας τις ελληνικές σειρές ως βάση του προγράμματός του. Έπειτα από αρκετά σενάρια που έφτασαν στον τηλεοπτικό σταθμό, η τελική επιλογή έχει γίνει. Ανάμεσα στις πιο πολλά υποσχόμενες σειρές που περιμένουμε να δούμε από το κανάλι του Φαλήρου είναι η «στΟργή». Το πρώτο τρέιλερ κυκλοφόρησε πριν από λίγο καιρό και κατάφερε να μας κερδίσει από τις ερμηνείες των ηθοποιών και τις «μίνι» ιστορίες που κόβουν την ανάσα.

Η νέα δραματική σειρά του ΣΚΑΪ, η οποία είναι η ελληνική προσαρμογή του τούρκικου «Kirmizi Oda», πραγματεύεται την κακοποίηση, το τραύμα που κρύβεται στην παιδική ηλικία και πολλές φορές ορίζει την ενηλικίωση και την ικανότητά μας ν' αγαπήσουμε τον εαυτό μας και τους άλλους. Σε μια εποχή που η οργή έγινε κίνημα και η ενδοοικογενειακή βία είναι σ' έξαρση, χρειάζεται να κατανοήσουμε καλύτερα τη βαθύτερη αιτία του προβλήματος της βίας αλλά και να αποστιγματίσουμε την ψυχοθεραπεία που δεν είναι ταμπού, αλλά ένα μονοπάτι που μπορεί να μας οδηγήσει στην αυτογνωσία, τη λύτρωση και την ισορροπία.

Τα γυρίσματα της σειράς συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς. Η σειρά διαδραματίζεται σε ένα ψυχοθεραπευτικό κέντρο, στην Αθήνα. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο θα δούμε τη Μαρία Ναυπλιώτου, η οποία θα υποδυθεί την ψυχολόγο Μαργαρίτα Καλογεροπούλου. Μια δυναμική και δυνατή γυναίκα που έχει αφιερώσει τη ζωή της στην κατανόηση και την επίλυση του βαθύτερου και ίσως διαχρονικότερου, κοινωνικού προβλήματος: της βίας. Η Γιατρός, όπως την αποκαλούν όλοι, διδάσκει τους ασθενείς της πώς να διαχειριστούν τα τραύματα του παρελθόντος, ώστε να σπάσουν την αλυσίδα της βίας.

Την ομάδα του Κέντρου αυτού στελεχώνουν οι Βίκυ Παπαδοπούλου (Ψυχολόγος Βίκυ Βρανά), Κωνσταντίνος Λάγκος (Παιδοψυχίατρος Δαμιανός Γαλάνης), Γιολάντα Μπαλαούρα (Πηγή, γραμματέας του Κέντρου), Βασίλης Μηλιώνης (Μπίλη) και Μέγκυ Σούλι (Μυρτώ). Στις θεραπευτικές συνεδρίες πρωταγωνιστούν με βάση τις ιστορίες οι: Ευδοκία Ρουμελιώτη (Μάρω), Ιωάννης Παπαζήσης (Γιάννης), Βασιλική Τρουφάκου (Ειρήνη), Αναστασία Παντούση (Αλίκη), Αλέκος Συσσοβίτης (Σάκης), Δέσποινα Γιαννοπούλου (Δώρα), Μαρίλια Μητρούση (Άννα), Σοφία Πριόβολου (Αγνή), Γιωργής Τσουρής (Χρήστος), Νεφέλη Κουρή (Καίτη). Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Χρήστος Γεωργίου.  

Μύρισε «Γλυκάνισος»

Μέσα σε μια χαρούμενη ατμόσφαιρα, πλημμυρισμένη από άρωμα και γεύση «Γλυκάνισου», έγινε η πρώτη ανάγνωση σεναρίου της νέας, δραματικής σειράς, που έρχεται στην οθόνη μας την ερχόμενη σεζόν, από τον ΣΚΑΪ. Η ιστορία ξεδιπλώνεται μέσα από τις σελίδες του σεναριογράφου Γιώργου Κυρίτση και με τις πρώτες οδηγίες του σκηνοθέτη Σταύρου Ποταμάρη, όλοι οι ηθοποιοί της σειράς «γνώρισαν» τους χαρακτήρες, «μπήκαν» στους ρόλους και είναι έτοιμοι για το ταξίδι τους στον μαγικό κόσμο του «Γλυκάνισου».

Με φόντο το πανέμορφο νησί της Λέσβου, γεννιέται ένας έρωτας μεγάλος, του Στρατή και της Ραζάν, ενός πλούσιου Μυτιληνιού και μιας Σύριας πρόσφυγα. Μια κρυφή, βαθιά, μυστική αγάπη με αρώματα της θάλασσας, των μεθυστικών γεύσεων της Συρίας και του ελληνικού ούζου. Ο γλυκάνισος με τα αρώματά του, τόσο στο εκλεκτό ούζο της οικογένειας του Στρατή, όσο και στη μαγειρική της Ραζάν, είναι σαν τον έρωτά τους: αψύς, δυνατός, γλυκός και αρωματικός, που άλλοτε ηρεμεί και άλλοτε βάζει φωτιά και καίει τα σωθικά…  Άνθρωποι, φιλίες και οικογενειακές σχέσεις θα δοκιμαστούν. Κάποιοι θα βγουν αλώβητοι, κάποιοι όμως θα πληρώσουν το τίμημα. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσουν τα γυρίσματα της σειράς σε Αθήνα και Λέσβο.

Η σειρά αποτελείται από ένα λαμπερό καστ ηθοποιών, μεταξύ άλλων, η Κάρμεν Ρουγγέρη (Αριάδνη), ο Γιώργος Παπαγεωργίου (Στρατής), η Έλενα Πιερίδου (Ραζάν), ο Κώστας Κόκλας (Φίλιππος), η Τάνια Τρύπη (Ερμιόνη), ο Κώστας Αποστολάκης (Μενέλαος), η Ευγενία Δημητροπούλου (Ελεάνα), ο Αιμιλιανός Σταματάκης (Έκτορας), η Ραφίκα Σαουίς (Φάζια), ο Βασίλης Αθανασόπουλος (Άγγελος) και ο Χάρης Ασημακόπουλος (Ευστρατίου). 

Άγρια Γη: H δύναμη της εκδίκησης συγκρούεται με τη δύναμη της αγάπης

Ανθρώπινες σχέσεις, συμφέροντα, πάθη και ακραίες καταστάσεις δοκιμάζουν καθημερινούς ανθρώπους στη νέα δραματική σειρά «Άγρια Γη». Σε μια επαρχιακή πόλη, η ζωή κοντά στη γη κάνει τα πράγματα πιο απλά, πιο ουσιαστικά. Τα πρόσωπα είναι ευαίσθητα και ταυτόχρονα σκληρά σαν τη γη που τους θρέφει. Καλό και κακό συνυπάρχει και οδηγεί τις ζωές τους σε ένα πόλεμο που δεν τελειώνει ποτέ. Τα κρυμμένα μυστικά, η ανάγκη για δικαίωση και η δίψα για εκδίκηση, σκεπάζουν τη φωνή της μετριοπάθειας και της λήθης. Στην «Άγρια Γη», η δύναμη της εκδίκησης συγκρούεται με τη δύναμη της αγάπης. Μιας αγάπης που ξεκίνησε μαζί με το κακό που έχει απλώσει τις ρίζες του παντού.

Ο Άρης, γυρίζει στην «Άγρια Γη» και πιάνει το νήμα της ζωής του ξανά. Μόνο που για να ενώσει τις άκρες του που κόπηκαν, θα πρέπει να σκάψει βαθιά και να τιμωρήσει αυτήν που έφταιξε. Τη γυναίκα που άρπαξε την περιουσία του και του στέρησε τον μικρό του αδερφό, την Όλγα. Επιστρέφει στο κτήμα των γονιών του, πλημμυρισμένος νοσταλγία και μνήμες - κάποιες απ’ αυτές όμορφες και πάντα ζωντανές... Στιγμές με τους γονείς του, το άλογό του και την παιδική του φίλη, την Ελπίδα, την κόρη της γυναίκας που ευθύνεται για όλα. 

Ο Άρης ξαναβλέπει την Ελπίδα, παντρεμένη πια και με παιδί. Όταν φτάνει στον τόπο του και χωρίς να το επιλέγει, γίνεται το πεπρωμένο της. Το ίδιο όμως κι εκείνη γι’ αυτόν. Γίνεται η δύναμη που θα μπορούσε να τον επαναφέρει σ’ αυτό που είναι στ’ αλήθεια, στον άντρα που θέλει να αγαπήσει, να αγαπηθεί και να αφήσει το βαρύ φορτίο της εκδίκησης πίσω του... Θα καταφέρει η αγάπη να βάλει ένα τέλος; Η αγάπη που ξεκίνησε μαζί με το κακό κι έχει το ίδιο παλιά και γερή ρίζα μ’ αυτό. 

Στο καστ της σειράς θα βρίσκονται δυνατά ονόματα, όπως η Ζέτα Δούκα (Όλγα Γρίβα), ο Στέφανος Μιχαήλ (Άρης Μάρκου), η Παναγιώτα Βιτετζάκη (Ελπίδα Γρίβα), ο Ορέστης Τζιόβας (Γιώργος Χαρίσης), ο Θανάσης Πατριαρχέας (Μάνος Πεταλάς), η Λήδα Ματσάγγου (Ρόζα Γρίβα), ο Χριστόδουλος Στυλιανού (Αντώνης Καράς), ο Στράτος Τζώρτζογλου (Θωμάς Ζαφειρίου) και η Νικολέττα Βλαβιανού (Φιλιώ Μηλιώνη). Στον ρόλο της Μυρτώς, η Μαρία Ζορμπά και στο ρόλο της Αρετής, η Σόφη Ζαννίνου. 

ΣΚΑΪΜαρία Ναυπλιώτουειδήσεις τώραμυθοπλασίαΖέτα ΔούκαΚάρμεν ΡουγγέρηΓιώργος Παπαγεωργίουτηλεοπτική σειρά