Τηλεόραση|25.09.2022 14:52

Αποχωρεί η Δούκισσα Νομικού από το Πρωινό - Η ανακοίνωση του ΑΝΤ1

Newsroom

Τέλος στις φήμες σχετικά με το μέλλον της Δούκισσας Νομικού στην εκπομπή του ANT1 «Το Πρωινό» έβαλε ο σταθμός με επίσημη ανακοίνωσή του, το μεσημέρι της Κυριακής (25/9).

«Ο ΑΝΤ1 ανακοινώνει ότι η Δούκισσα Νομικού αποχωρεί από «Το Πρωινό». Κατά τη διάρκεια της συνεργασίας, υπήρξαν διαφωνίες σε θέματα που δεν θα επέτρεπαν την ομαλή λειτουργία της εκπομπής. Η Δούκισσα παραμένει αγαπητό μέλος της οικογένειας του ΑΝΤ1» αυτό αναφέρει στην ανακοίνωση του ο σταθμός για το τέλος της συνεργασίας της με το «Πρωινό» και τον Γιώργο Λιάγκα.

Όπως αποκάλυψε ο Γρηγόρης Μελάς στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι», μέσα στην ημέρα αναμενόταν η ανακοίνωση ευχαριστίας του ΑΝΤ1 προς τη Δούκισσα Νομικού και κάπως έτσι θα ολοκληρωνόταν η συνεργασία στο «Πρωινό» με τον Γιώργο Λιάγκα.

Ο δημοσιογράφος σημείωσε πως οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι από χθες, έχουν αρχίσει διερευνητικές συζητήσεις με πρόσωπα που είναι μεν συμπαθή στο τηλεοπτικό κοινό, αλλά όχι του ίδιου βεληνεκούς με τη Δούκισσα Νομικού. Η αντικαταστάτρια της αναμένεται να καλύψει κάποιες στήλες που σχετίζονται με τις εμπορικές και διαφημιστικές συμφωνίες που είχε κάνει ο ΑΝΤ1 για το «Πρωινό», αρκετά νωρίτερα από την έναρξη της νέας σεζόν.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Γρηγόρη Μελά, την Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου, η Δούκισσα Νομικού ανανέωσε το ραντεβού της με τους τηλεθεατές για την επόμενη ημέρα. Λίγες ώρες αργότερα, όμως, άλλαξαν όλα. Οι αλλαγές έγιναν μετά τη σύσκεψη που ακολούθησε με υψηλά στελέχη του ΑΝΤ1, παρουσία του Γιώργου Λιάγκα. Η σύσκεψη έγινε για ν' αποφασιστεί το μέλλον τις εκπομπής και το τι θα γίνει. Ο Γιώργος Λιάγκας φέρεται να παρέμεινε αποστασιοποιημένος, παρακολουθώντας απλώς όσα έλεγαν και οι δύο πλευρές.

Η Δούκισσα Νομικού φέρεται να εξέφρασε ανοιχτά την έντονη δυσαρέσκεια και τα παράπονά της για την παρουσία της στην εκπομπή. Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ, η ίδια αισθάνεται παραγκωνισμένη, καθώς δεν μιλούσε αρκετά, ενώ σε στήλες όπως η μαγειρική και η αστρολογία, στις οποίες είχε συμφωνηθεί να τις παρουσιάζει μόνη της, υπήρχε παρέμβαση του Γιώργου Λιάγκα. Η Δούκισσα Νομικού φέρεται να είπε «εγώ δεν έρχομαι ξανά», δηλώνοντας άτυπα την παραίτησή της. Στη συνέχεια, σε τηλεφωνική επικοινωνία της με υψηλό στέλεχος του ΑΝΤ1 αποφασίστηκε να λείψει την Παρασκευή από την εκπομπή. 

Η επόμενη μέρα για το «Πρωινό»

Όπως ανέφερε η διευθύντρια του περιοδικού «You», Τζώρτζια Συρίχα, μιλώντας στο OPEN την Κυριακή (25/09), εξετάζονται πολλά σενάρια για το μέλλον της εκπομπής «Το Πρωινό». Αρχικά, η δημοσιογράφος διέψευσε το σενάριο αντικατάστασης της Δούκισσας Νομικού από την Ιωάννα Μαλέσκου και έβαλε στο τραπέζι της συζήτησης τ' όνομα της Κατερίνας Καραβάτου. Πάντως, εάν συμβεί κάτι τέτοιο, ενδεχομένως ν' αλλάξει η ροή της εκπομπής.

Υπάρχει, επίσης, δυσαρέσκεια από τον ΑΝΤ1 για την εικόνα της εκπομπής και η συμφωνία της Δούκισσας Νομικού με τον σταθμό ήταν πως θα είχε τόσο τον χώρο όσο και τον χρόνο της στην εκπομπή. Εντούτοις, στην πράξη ο Γιώργος Λιάγκας είχε ενεργό συμμετοχή ακόμα και στις στήλες που – υποτίθεται – θα παρουσίαζε μόνη της η Δούκισσα. Δεν αποκλείεται – όπως ανέφερε η Τζώρτζια Συρίχα –  να ενεργοποιηθεί και η ψυχαγωγική ζώνη του Σαββατοκύριακου στον ΑΝΤ1, με την ξανθιά παρουσιάστρια να έχει δική της εκπομπή μιας και δεσμεύεται με τριετές συμβόλαιο.

Το χρονικό και το παρασκήνιο της ρήξης με τον Γιώργο Λιάγκα

Υπενθυμίζεται ότι η Δούκισσα Νομικού απουσίαζε από την εκπομπή το πρωί της Παρασκευής, και ο Γιώργος Λιάγκας ανέφερε πως απουσίαζε λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων και τότε άρχισαν οι φήμες για την απομάκρυνσή της. «Να πούμε ότι σήμερα δεν θα είναι το Δουκισσάκι μαζί μας. Έχει μία επαγγελματική υποχρέωση. Πάμε να ξεκινήσουμε» ήταν τα λόγια του. 

Ωστόσο, την απόφαση φαίνεται πώς πήρε η ίδια, αφού δεν αισθάνθηκε ότι είχε τη στήριξη που θα ήθελε από την εκπομπή και την ομάδα, ενώ η χαμηλή τηλεθέαση από την ώρα που εμφανιζόταν η Δούκισσα δημιούργησε αρνητικό κλίμα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, η Δούκισσα Νομικού ήρθε σε σύγκρουση με τον παρουσιαστή την Πέμπτη και πριν από το ξεκίνημα της εκπομπής, εξέφρασε την επιθυμία της να αποδεσμευτεί οριστικά. Η Δούκισσα Νομικού παραιτήθηκε την Πέμπτη λίγο μετά την αστρολογική πρόβλεψη της Λίτσας Πατέρα, ενώ μάλιστα δεν έκρυψε την συναισθηματική φόρτισή της από τον φακό. Μάλιστα, η αστρολόγος προέβλεψε την αποχώρησή της στον αέρα της εκπομπής.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Γιώργος Λιάγκας δεν ήθελε ν' αλλάξει τη δομή της εκπομπής, αφού θέλει το ενημερωτικό στοιχείο ν' αποτελεί σημαντικό μέρος της. Σχετικά με το ποιες είναι οι επιλογές για τη διαδοχή της Δούκισσας Νομικού από το Πρωινό, η μία εναλλακτική είναι ν' αναλάβει το lifestyle κομμάτι η Φωτεινή Πετρογιάννη που βρίσκεται ήδη στο πάνελ κι έχει μακροχρόνια συνεργασία με τον Γιώργο Λιάγκα και τον Τάσο Τεργιάκη, ενώ η μαγειρική κι η αστρολογία θα μείνουν ως έχουν.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δούκισσα ΝομικούΠρωινόΓιώργος Λιάγκαςειδήσεις τώραΑΝΤ1