Τηλεόραση|01.10.2022 18:50

Η δική μας οικογένεια: Ξεναγηθήκαμε στο 1400 τ.μ. στούντιο της νέας σειράς του OPEN - Τι είπαν οι πρωταγωνιστές στο ethnos.gr

Άγγελος Γεραιουδάκης
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται τα γυρίσματα για τη νέα κομεντί «Η δική μας οικογένεια», σε σκηνοθεσία Βασίλη Θωμόπουλου και Πάνου Κούτρα, που θα προβάλλεται καθημερινά από τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου στις 20:00, μέσα από τη συχνότητα του OPEN. Πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά υπερπαραγωγή που λανσάρει φέτος το Ανοιχτό Κανάλι, μετά τον «Έρωτα Φυγά» που έχει ήδη ξεχωρίσει, σημειώνοντας υψηλές τηλεθεάσεις, αλλά και το «Κόκκινο Ποτάμι» που κάνει πρεμιέρα την Κυριακή 2 Οκτωβρίου.

Το μεσημέρι της Παρασκευής (30/9), οι πρωταγωνιστές και οι συντελεστές της κωμικής σειράς, αφού μας καλωσόρισαν και μας υποδέχτηκαν στο 1400 τετραγωνικών μέτρων στούντιο, το μεγαλύτερο που έχει γίνει για ελληνικό σήριαλ, μας ξενάγησαν στον χώρο. «Χαρήκαμε πολύ, όταν μας έγινε η πρόταση από το OPEN. Είπαμε αμέσως ναι. Έχουμε δημιουργήσει μία πολύ ωραία ομάδα. Πέρα από τον Μάριο Αθανασίου, τον Απόστολο Γκλέτσο, την Υρώ Μανέ, την Ελένη Βαΐτσου και πολλούς άλλους καταξιωμένους ηθοποιούς που έχουν χαράξει τα δικά τους χιλιόμετρα στον χώρο, είμαστε ενθουσιασμένοι για τα νέα μας παιδιά. Εκεί δίνουμε μεγάλο βάρος. Είναι δυναμικά και αγαπούν τη δουλειά τους. Αντικρίζουν αισιόδοξα τη ζωή. Μας ομορφαίνουν τα γυρίσματα και νομίζω θα αρέσουν στον κόσμο» λένε οι δύο σκηνοθέτες της σειράς στο ethnos.gr. 

Τη φετινή σεζόν, ο Μάριος Αθανασίου και η Ελένη Βαΐτσου γίνονται οι πρωταγωνιστές μιας διαφορετικής, ξεχωριστής, σύγχρονης οικογένειας. Η πλοκή της σειράς επικεντρώνεται στον Δημήτρη (Μάριος Αθανασίου), ο οποίος αναλαμβάνει την κηδεμονία των τεσσάρων παιδιών του καλύτερού του φίλου, Σέργιου, όταν εκείνος και η γυναίκα του, Μαργαρίτα, αφήνουν την τελευταία τους πνοή σ' ένα αεροπορικό δυστύχημα. Στη συνέχεια, στη ζωή τους εισβάλλει η Αγγελική (Ελένη Βαΐτσου), η οποία, ενώ είναι δημοσιογράφος που αρθρογραφεί σε γυναικείο σάιτ, παρουσιάζεται στην οικογένεια ως οικιακή βοηθός, προκειμένου να έρθει κοντά με το θετό παιδί τής οικογένειας, τη Νεφέλη, η οποία είναι στην πραγματικότητα η βιολογική της κόρη. 

Φτάνοντας στο κτίριο, βρέθηκα στην ώρα που ο κ. Θωμόπουλος έδινε οδηγίες στον Μάριο Αθανασίου και την Ελένη Βαΐτσου πώς να γυρίσουν μία από τις σκηνές που είχαν μαζί. Ακολούθησε η πρόβα και στη συνέχεια το γύρισμα επαναλήφθηκε μερικές φορές, για να κρατηθούν συγκεκριμένα κάδρα. «Η σκηνή που έτυχε να δεις, είναι μία από τις πιο διασκεδαστικές, αλλά και απαιτητικές ταυτόχρονα» μου σχολιάζει, αργότερα, η Βαΐτσου. Ο Δημήτρη (Μάριος Αθανασίου) βοηθάει την οικιακή βοηθό του σπιτιού να κρεμάσουν τις κουρτίνες στο υπνοδωμάτιο. Την ώρα, όμως, που η γυναίκα βρίσκεται πάνω στην σκάλα, χάνει την ισορροπία της και πέφτει πάνω στο αφεντικό της. Η σκηνή είναι μικρή και ολοκληρώνεται με ευκολία – τα πάντα φαίνονται να λειτουργούν ρολόι και οι δύο ηθοποιοί δεν χάνουν ούτε λέξη. «Είμαστε στη φάση που η Αγγελική έχει έρθει στο σπίτι για να βοηθήσει με τα παιδιά και τις δουλειές. Με τον Δημήτρη δεν έχουν έρθει ακόμα κοντά. Απλά έχει σπάσει ο πάγος και πλέον έχουν μία μεγαλύτερη οικειότητα. Δεν είναι τόσο τυπικά αφεντικό και οικιακή βοηθός» προσθέτει.

Η Αγγελική είναι όμορφη, έξυπνη, κομψή, μαχητική και χειραφετημένη. Δεν έχει κάνει οικογένεια, όπως και ο Δημήτρης. Ζει μόνη της και γενικά δεν μπορεί ούτε αυτή τις «δεσμεύσεις». Έχει αρκετές φορές κατηγορηθεί ως «σνομπ» και «απόμακρη», αλλά στην πραγματικότητα είναι ένας πολύ ζεστός και συναισθηματικός άνθρωπος που όμως η ίδια έχει επιλέξει να το κρύβει αρκετά βαθιά, γιατί δεν θέλει να επιτρέψει στον εαυτό της να πληγωθεί ποτέ ξανά από κανέναν. «Δεν έχω κάποιο στοιχείο της Αγγελικής για να καταλάβω τι ακριβώς την ελκύει στους άντρες, γιατί μέχρι στιγμής δεν ασχολούμαστε καθόλου με την ερωτική της ζωή. Αυτό που την αφορά και την ενδιαφέρει είναι η κόρη της» μου εκμυστηρεύεται η Βαΐτσου.

«Η συνεργασία μας είναι άψογη»

Οι δύο ηθοποιοί συνεργάζονται για δεύτερη φορά. Παλιότερα, συμμετείχαν στη σειρά «Ελεύθερη Σχέση», σε σκηνοθεσία ξανά του Βασίλη Θωμόπουλου και του Παναγιώτη Κούτρα, στο OPEN, αλλά, όπως μου ανέφεραν, είναι η πρώτη φορά που έχουν τόσες πολλές σκηνές μαζί. «Η συνεργασία μας είναι άψογη. Περνάμε πάρα πολύ ωραία. Έχουμε αρκετή χημεία μεταξύ μας» λέει, με ενθουσιασμό, η Βαΐτσου. «Με την Ελένη τώρα γνωριζόμαστε λίγο περισσότερο. Έχουμε πολλούς κοινούς κώδικες. Είναι ένα χαρούμενο λιονταράκι, με πάντα διάθεση για δουλειά. Όλο αυτό δίνει μία ευχάριστη ατμόσφαιρα και πολύ ωραίο κλίμα. Χαίρομαι πολύ που συνεργάζομαι μαζί της» συμπληρώνει ο Μάριος Αθανασίου. 

Το καθημερινό σίριαλ, αναμφισβήτητα, έχει πολλές απαιτήσεις. Τα γυρίσματα είναι δύσκολα, πολύωρα και αρκετά απαιτητικά. Ωστόσο, ο κ. Θωμόπουλος και ο κ. Κούτρας, οι οποίοι έχουν υπογράψει αρκετές επιτυχίες στη μικρή οθόνη και τους δένει μία φιλία - συνεργασία 25 ετών, έχουν πάρει όλα τα μέτρα που χρειάζεται ώστε ν' αποφευχθούν τυχόν προβλήματα. «Δεν είναι εύκολο, αλλά έχουμε εξοικειωθεί, ύστερα από τόσα χρόνια. Οι περισσότερες δουλειές που μας έχουν τύχει, έτσι είναι» τονίζουν.

Το στούντιο είναι χωρισμένο σε δύο μέρη, ώστε να δουλεύουν, ταυτόχρονα, δύο συνεργεία και να βγαίνουν πιο εύκολα και γρήγορα τα γυρίσματα. Το ένα έχει αναλάβει ο Βασίλης Θωμόπουλος, ενώ το άλλο ο Πάνος Κούτρας. Την ημέρα που βρεθήκαμε εκεί, ο πρώτος γύριζε στην έπαυλη Μακρή, όπου είναι το σπίτι των παιδιών, ενώ ο δεύτερος βρισκόταν στο συνεργείο με τις μοτοσυκλέτες, γυρίζοντας σκηνές με τον Πάρη Θωμόπουλο, τον Απόστολο Γκλέτσο και τον Ρένο Ρώτα. «Είναι η πρώτη φορά που κάνω καθημερινό σήριαλ. Δεν το έχω κάνει ξανά. Οι ρυθμοί είναι σίγουρα πιο γρήγοροι σε σχέση με την "Τούρτα της Μαμάς" που ήμουν τα δύο προηγούμενα χρόνια. Όλο αυτό είναι κάτι καινούργιο για μένα. Είμαι πραγματικά αρκετά χαρούμενος που συνεργάζομαι με όλους αυτούς τους ανθρώπους» λέει ο Πάρης Θωμόπουλος στο ethnos.gr. 

«Ο κόσμος έχει ανάγκη από αισιόδοξα και ευχάριστα θεάματα»

Ανάμεσα στο εξαιρετικό καστ της σειράς, βλέπουμε και την Υρώ Μανέ, η οποία υποδύεται μία χαρούμενη, σύγχρονη και αισιόδοξη γυναίκα. Η Μάρθα είναι η μητέρα της Ειρήνης (Ελίνα Μάλαμα), η οποία είναι ερωτευμένη με τον Δημήτρη. Χώρισε όταν η Ειρήνη δεν είχε κλείσει ακόμα τα δύο χρόνια της. Πάντα καυχιόταν ότι ήταν ανύπαντρη μητέρα και ότι έκανε τα πάντα μόνη της. «Τα γυρίσματα είναι πολύ ευχάριστα. Με τον Βασίλη Θωμόπουλο γνωριστήκαμε στη "Φαμίλια" και από εκεί αγαπηθήκαμε. Κάθε φορά που μου προτείνει κάτι, το κάνω με πολύ μεγάλη χαρά, όπως και τώρα. Του έχω μεγάλη εμπιστοσύνη. Ξέρω ότι δεν θα με ταλαιπωρήσει, δεν θα με κουράσει και ότι θα περάσω έναν πολύ όμορφο χειμώνα, όπως εύχομαι να περάσουν και οι τηλεθεατές μας. Ο κόσμος έχει μεγάλη ανάγκη να βλέπει αισιόδοξα και ευχάριστα θεάματα, ειδικά μετά την περίοδο του εγκλεισμού που ζήσαμε». 

Μέσα από γερές δόσεις χιούμορ, ανατροπές και μπερδέματα, «Η δική μας οικογένεια» του OPEN θα μας θυμίζει καθημερινά τι σημαίνει ανιδιοτελής αγάπη, αλληλεγγύη και συντροφικότητα και πως χάρη σε αυτές τις αξίες μπορούν να ξεπεραστούν ακόμα και τα πιο μεγάλα εμπόδια. «Ο θεσμός της οικογένειας είναι πολύ βασικός στη ζωή μου. Με όλες τις μορφές που μπορεί να υπάρξει. Γιατί δεν είναι μόνο η αυστηρή έννοια των δύο γονέων και κάποιων παιδιών, αλλά η οποιαδήποτε μορφή που μπορεί να έχεις σχηματίσει στο μυαλό σου. Άνθρωποι που θέλουν να έχουν αγάπη, αγκαλιά, προστασία, εξέλιξη. Όχι καταπίεση, όχι δεσποτισμό. Και όταν λειτουργεί αυτό το πράγμα, ανθίζουν όλοι» καταλήγει ο Μάριος Αθανασίου.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

γυρίσματαΕλένη ΒαΐτσουΜάριος ΑθανασίουOPENειδήσεις τώραΗ δική μας οικογένειακωμωδία