Τηλεόραση|02.10.2022 22:30

Κόκκινο Ποτάμι: Υποκλίθηκε το Twitter στη σειρά του OPEN - «Ανατριχιαστικό το πρώτο επεισόδιο»

Newsroom

Η σειρά του Μανούσου Μανουσάκη, που καθήλωσε και συγκλόνισε εκατομμύρια τηλεθεατές, επέστρεψε με νέο κύκλο επεισοδίων στο OPEN. Το «Κόκκινο Ποτάμι - Η Συνέχεια» έκανε πρεμιέρα, το βράδυ της Κυριακής (2/10), στις 21:00 και καθήλωσε το τηλεοπτικό κοινό. Κατά τη διάρκεια της προβολής του επεισοδίου, έφτασε στις πρώτες θέσεις του trend στο Twitter και τα σχόλια για τις ερμηνείες των ηθοποιών, αλλά και τις εξελίξεις στο επεισόδιο ήταν διθυραμβικά.

«Συγκλονιστικό το πρώτο επεισόδιο! Μπράβο στο OPEN και σε όσους σκέφτηκαν να συνεχιστεί η σειρά. Χρειάζεται τέτοιες παραγωγές η ελληνική τηλεόραση που συνδυάζουν την υψηλή αισθητική με το ιστορικό βάρος» έγραψε κάποιος. «Η αισθητική της σειράς εξαιρετική! Σαν να μην πέρασε μια μέρα από το τελευταίο επεισόδιο. Όσο για την ιστορία των Ελλήνων προσφύγων ανατριχιάζω και κλαίω, σε κάθε δευτερόλεπτο, με όσα πέρασαν» σχολίασε κάποιος άλλος.

Μια σειρά που ανασύρει μνήμες, συλλογικά συναισθήματα, διδάγματα, γεγονότα και αγώνες, που σκιαγράφησαν τον Ελληνισμό και έχτισαν συνειδήσεις. Ένα επεισόδιο καθηλωτικό, συγκινητικό και έντονο, που ξαναζωντανεύει αυτά που ζήσαμε στον πρώτο κύκλο της σειράς και μυεί αριστοτεχνικά στην πλοκή ακόμα και όσους δεν την είχαν παρακολουθήσει. Είδαμε παλιούς αλλά και πολλούς νέους ήρωες σε καινούργιες, παράλληλες ιστορίες. 

Στο πρώτο επεισόδιο είδαμε το νήμα ακριβώς από εκεί που το αφήσαμε πριν από δύο χρόνια. Η Ιφιγένεια και ο Μίλτος χωρίζονται για ακόμα μια φορά την ώρα που ο Κεμάλ εκφωνεί τον διχαστικό του λόγο. Η νεαρή κοπέλα αναγκάζεται να κατέβει από το πλοίο στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης γιατί το μωρό της είναι άρρωστο. Στο νοσοκομείο γνωρίζει το μαχητικό γιατρό Δημοσθένη Μαντά (Όμηρος Πουλάκης), που φροντίζει το παιδί. Η Ανθή (Άννα Μάγκου), που έρχεται με άλλους Πόντιους πρόσφυγες, δεν πηγαίνει στο Καραμπουρνάκι, για να φροντίσει τον πατέρα της, που πρέπει να κάνει εγχείρηση. Ο Νικολαΐδης (Κωνσταντίνος Καζάκος) σώζεται από έναν Τούρκο χωρικό. Η Ιφιγένεια εκτός από την Ανθή, θα συνδεθεί με την Εσμέ (Μαριάννα Κιμούλη), μια Μουσουλμάνα της Θεσσαλονίκης, που θα της σταθεί πολύ. Το συναρπαστικό ταξίδι συνεχίζεται με νέα επεισόδια

Ο σκηνοθέτης της σειράς, Μανούσος Μανουσάκης, μιλώντας στο ethnos.gr, ανέφερε ότι νιώθει ιδιαίτερη συγκίνηση και περιμένει με προσμονή τις αντιδράσεις του κοινού στη συνέχεια της σειράς: «Νιώθω μία συγκίνηση και μία πρόκληση, μία μεγάλη πρόκληση να σταθούμε στο ύψος της προηγούμενης δουλειάς. Δεν είναι εύκολο και κάτι που αυξάνει την αγωνία είναι αυτό, ο εαυτός μας. Δηλαδή ο προηγούμενος εαυτός μας σε σχέση με τον επόμενο εαυτό μας. Βέβαια όλα αυτά τα χρόνια μάθαμε, οπότε μπορεί να είναι και καλύτερα, γιατί έχουμε τη γνώση του παρελθόντος. Με προσμονή περιμένουμε να δούμε τις αντιδράσεις. Αυτή τη φορά οι τηλεθεατές θα περιμένουν να δουν τη συνέχεια της ιστορίας που μέσα από τους ήρωές μας, μέσα από τα προσωπικά τους πάθη, έρωτες, μίση, χαρές και οδύνες θα γνωρίσουν μία τραγική περίοδο της Ελληνικής ιστορίας από το 1919 έως το 1923». 

Γεμάτος όμορφα συναισθήματα, ο Όμηρος Πουλάκης λίγες ώρες πριν από την πολυαναμενόμενη πρεμιέρα της δραματικής σειράς, άνοιξε τα χαρτιά του και μίλησε στο ethnos.gr για τον Μανούσο Μανουσάκη και τη συνεργασία τους. «Είναι εξαιρετικά γόνιμα, ευχάριστα και δημιουργικά είναι τα βιώματά μου από την συνεργασία με τον κύριο Μανουσάκη. Νιώθω εμπιστοσύνη και αισθάνομαι πως περιβάλλομαι από εμπιστοσύνη. Και αυτό το υπέδαφος είναι κρίσιμο και απολύτως απαραίτητο για να ξεδιπλωθούν οι εκφραστικές, καλλιτεχνικές δυνάμεις και δυνατότητες. Δεν ξέρω τι γνωρίζει και τι δεν γνωρίζει κανείς για τον κύριο Μανουσάκη. Αν όμως δεν έλεγα πως εκπέμπει βαθιά τρυφερότητα, οξύνοια και χιούμορ, θα είχα αποκρύψει την αλήθεια που βλέπω και ζω».

Δείτε μερικά από τα σχόλια στο Twitter

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

TwitterΌμηρος ΠουλάκηςΑναστασία ΠαντούσηΜανούσος Μανουσάκηςπρεμιέραειδήσεις τώραΚόκκινο ποτάμιOPEN