Τηλεόραση|18.10.2022 22:35

Αντιγόνη Ανδρεάκη: Η Κρητικιά παρουσιάστρια που δίνει μάχη με τον καρκίνο επέστρεψε στους τηλεοπτικούς δέκτες

Newsroom

Πρεμιέρα σε νέα ώρα με την εκπομπή «Live» έκανε η Αντιγόνη Ανδρεάκη, μέσα από τη συχνότητα του CRETA. Με χαμόγελο, αισιοδοξία, πείσμα και δύναμη ψυχής, η δημοσιογράφος καλησπέρισε το κοινό της Κρήτης στις 20:45, ενώ σύντομα ετοιμάζει να παρουσιάσει και δεύτερη εκπομπή.

Σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στην κάμερα της εκπομπής «Mega Καλημέρα» είχε εξομολογηθεί τη μάχη που δίνει με τον καρκίνο, αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο το ανακάλυψε. «Με έναν καθαρό έλεγχο τον προηγούμενο Μάρτιο και με μια επίσκεψη στον γυναικολόγο για το ετήσιο τσεκ απ, διαπιστώσαμε ότι υπάρχει ένα εύρημα που τον ανησύχησε ιδιαίτερα» είχε δηλώσει, αρχικά, η ίδια. 

«Μόλις το εντοπίσαμε, ξεκινήσαμε αμέσως τις απαιτούμενες εξετάσεις. Σε περίπου 15 μέρες είχαμε και τα αποτελέσματα που μας επιβεβαίωναν ότι πρόκειται για κακοήθεια, καρκίνος στο μαστό. Το κυριότερο συναίσθημα είναι ο φόβος, τι είναι, πού αλλού μπορεί να είναι, σε τι στάδιο είναι και ειδικά σ' έναν άνθρωπο που στην οικογένειά του ήδη έχει χάσει ένα μέλος. Έχω χάσει τον πατέρα μου από καρκίνο, σε ηλικία 49 ετών. Ε, το πρώτο που σκέφτεσαι είναι: "Δε θέλω να γίνει το ίδιο σε μένα". Το αμέσως επόμενο είναι τι θα γίνει με το παιδί μου» πρόσθεσε.

Αν κρατάει κάτι από όλη αυτή τη διαδικασία είναι «το ξύπνημα μετά το χειρουργείο. Ξύπνησα ακούγοντας να μου τραγουδούν το τραγούδι γενεθλίων ο γιατρός και όλοι όσοι ήταν παρόντες στο χειρουργείο. Μετά από ένα μεγάλο ταξίδι ένιωθα ότι άνοιγα τα μάτια ακούγοντας αυτό το τραγούδι. Όσες φορές και αν το ξανακούσω αυτό το τραγούδι δε θα έχει την ίδια γλύκα».

Για το μέλλον αλλά και για την πρόληψη είπε ότι «έχω κάνει την "λίστα με τις ευχές" μου, το πιο βασικό είναι να δω την κόρη μου να μεγαλώνει. Αν προλαβαίνετε κάντε το ραντεβού σήμερα για εξέταση, μην το μεταθέτετε, κάντε την μαστογραφία σας».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

παρουσιάστριακαρκίνοςΑντιγόνη ΑνδρεάκηΚρήτηειδήσεις τώραδημοσιογράφος