Τηλεόραση|08.11.2022 09:43

GNTM 5: Η αποχώρηση της Γιέβα, η κρίση πανικού και το σχόλιο για τον «Στάθη Ψάλτη με περούκα»

Newsroom

Δάκρυα, ανατροπές, συγκίνηση αλλά και...κρίσεις πανικού είχε το επεισόδιο του GNTM 5 τη Δευτέρα. Η νέα μέρα στο σπίτι μετά την αποχώρηση της Ντορέλας, ξεκινάει ήρεμα και γαλήνια. Τα μοντέλα έχουν καλή διάθεση ενώ η Γιέβα και η Βικτώρια ανακαλούν μνήμες από το τελευταίο πλατό και κάνουν την αυτοκριτική τους.

Η model instructor Μαίρη Βυτινάρος και ο coach Χρήστος Μπίρμπας, φθάνουν στο σπίτι με όμορφη παρέα. Η training specialist της Dust+Cream, Μαρία Γρηγοροπούλου, ήρθε για να κάνει στα κορίτσια ένα mini masterclass, μαθαίνοντάς τους τα μυστικά του σύγχρονου μακιγιάζ. Το μάθημα μακιγιάζ είναι διαδραστικό και τα μοντέλα, με την καθοδήγηση της ειδικού, κάθονται σε ζευγάρια και μακιγιάρουν η μία την άλλη, δείχνοντας ζήλο και ιδιαίτερη όρεξη για μάθηση.

Ο Τάσος Σοφρωνίου, ο Γιώργος Καράβας και ο Χρήστος Μπίρμπας, εξηγούν στα μοντέλα πως η φωτογράφιση είναι εμπνευσμένη από το στυλ της Μαρίας Αντουανέτας και πως το concept αφορά στην beauty campaign της Dust+Cream.

Η Μαίρη Βυτινάρος κάνει την εμφάνισή της ως το ζωντανό reference της εποχής, αφήνοντας τα κορίτσια άφωνα. Στη συνέχεια χωρίζονται σε τετράδες και μετά από κλήρωση τους μοιράζονται τέσσερα συναισθήματα, που θα πρέπει να εκφράσουν στη φωτογράφισή τους. Η δυσκολία μοιάζει να μην έχει τέλος, γιατί παράλληλα με τα βασιλικά ρούχα, τα αξεσουάρ και τις τεράστιες περούκες, τα κορίτσια έχουν να διαχειριστούν και σύγχρονα αντικείμενα της καθημερινής ζωής, τα οποία λειτουργούν ως props στη φωτογράφισή τους. Ο φακός της Όλγας Τζήμου πιάνει τις καλές στιγμές των μοντέλων, παρόλο που οι περισσότερες φαίνονται να δυσκολεύονται πολύ.

«Δεν είναι δυνατόν να είσαι εσύ ο Στάθης Ψάλτης με περούκα»

Η επόμενη μέρα βρίσκει τα μοντέλα στο πλατό του GNTM 5 με guest κριτή την Αρετή Ντάρμα, ιδιοκτήτρια fashion PR agency. Οι κριτές κρίνουν τα μοντέλα για την beauty campaign της Dust & Cream και για το αν κατάφεραν να συνδέσουν το styling εποχής και το εκάστοτε prop με το συναίσθημα, που τους δόθηκε να αποδώσουν φωτογραφικά.

Κάποιες υποψήφιες ακούν διθυραμβικά σχόλια, κάποιες πέφτουν στα…Τάρταρα. Η κριτική, που ασκείται στη Ζωή, προκαλεί την έντονη αντίδρασή της αφού αποχωρεί προσβεβλημένη από το πλατό, με τους κριτές, Βίκυ Καγιά, Τάσος Σοφρωνίου και Γιώργος Καράβας να την ακολουθούν, για να εξακριβώσουν τι ακριβώς έχει συμβεί. 

Ο Τάσος Σοφρωνίου της είπε πως δεν του άρεσε το αποτέλεσμα σχολιάζοντας: «Δεν είναι δυνατόν να είσαι εσύ ο Στάθης Ψάλτης με περούκα», μια φράση που την έκανε να αποχωρήσει από το πλατό. Η Βίκυ Καγιά πήγε στα παρασκήνια να βρει το μοντέλο που ένιωσε αδιαθεσία και πριν επιστρέψουν στο πλατό ο Τάσος Σοφρωνίου και ο Γιώργος Καράβας βρέθηκαν δίπλα της με τον Τάσο να της λέει πως θέλει να λύσει οποιαδήποτε παρεξήγηση.

Όταν το μοντέλο επέστρεψε στο πλατό Βίκυ Καγιά και Γιώργος Καράβας έσπευσαν να διευκρινίσουν πως δεν πρέπει να παρεξηγούνται μιας και δεν είναι προσωπικό το θέμα, αλλά πρόκειται για μια δουλειά.

Η Γρηγοριάνα και η Γεωργιάνα είχαν τις καλύτερες φωτογραφίες, αλλά τη δουλειά πήρε τελικά η Γρηγοριάνα.  «Συγχαρητήρια! Καταπληκτική φωτογραφία, καταπληκτική συμμετρία, αρμονία, γεωμετρία, δίνεις το μήνυμα όπως πρέπει!» της είπε η Βίκυ Καγιά.

Η Γιέβα αποχώρησε και λιποθύμησε

Στο bottom two βρέθηκαν η Ζωή και η Γιέβα και η Βίκυ Καγιά τους μίλησε για το θέμα της αυτοπεποίηθησης που ίσως αντιμετωπίζουν. Το μοντέλο, που είχε τη χειρότερη φωτογραφία στο επεισόδιο της Δευτέρας και αποχώρησε από το GNTM  ήταν η Γιέβα Μπονταρένκο, η οποία δεν έπεισε αυτή τη φορά τους κριτές, αν και ήταν η μόνη παίκτρια που είχε πάρει δύο φορές την καλύτερη φωτογραφία.

Η 19χρονη από την Ουκρανία όταν άκουσε την ανακοίνωση της Βίκυς Καγιά λύγισε από τα κλάματα και κοντά της έσπευσαν τα υπόλοιπα κορίτσια για να της συμπαρασταθούν. Η ίδια δεν άντεξε την πίεση και το βάρος που ένιωσε για την οικογένειά της και έχασε τις δυνάμεις της. Οι διασώστες μπήκαν αμέσως στο πλατό για να την εξετάσουν και σταδιακά επανήλθε.

«Μπορείς να κάνεις πράγματα απλά πρέπει να τα βρεις λίγο με τον εαυτό σου! Ηρέμησε, μπορεί να μην σου πηγαίνει το παιχνίδι» της είπε η Βίκυ Καγιά.  «Περίμενα να φτάσω πολύ πιο μακριά, περίμενα τελικό. Πίστευα ότι θα μπορώ. Πίστευα ότι έτσι πρέπει να γίνει. Δε θέλω να το πιστέψω ότι έχασα!» είπε κλαίγοντας η Γιέβα.

Η Γιέβα όπως είπε αργότερα έπαθε κρίση πανικού γιατί σκέφτηκε ότι η ζωή που την περιμένει έξω θα είναι δύσκολη και δε θα μπορεί να συνεχίσει τις σπουδές της. Η Βίκυ Καγιά την καθησύχασε και της υποσχέθηκε ότι θα τη βοηθήσουν όλοι.

ειδήσεις τώραΓιώργος ΚαράβαςGNTM 5GNTMμοντέλαΤάσος ΣοφρωνίουΒίκυ ΚαγιάΜαίρη Βυτινάρος