Τηλεόραση|28.12.2022 16:50

Η μεγάλη αλλαγή που έρχεται στο Netflix το 2023: Το σχέδιο της δημοφιλούς πλατφόρμας

Newsroom

Αλλαγές ετοιμάζει το Netflix προκειμένου να συγκρατήσει την υποχώρηση των εσόδων του. Η εταιρεία, σύμφωνα με δημοσιεύματα, σκοπεύει να απαγορεύσει από το 2023 την κοινή χρήση κωδικών πρόσβασης εκτός του ίδιου νοικοκυριού.

Υπολογίζεται πως περίπου 222 εκατομμύρια νοικοκυριά που πληρώνουν μοιράζονται τους κωδικούς πρόσβασης τους με άλλα 100 εκατομμύρια νοικοκυριά, στα οποία το Netflix βλέπει πιθανούς πελάτες. 

Η εταιρεία έχει ήδη εισαγάγει μία έκδοση της πλατφόρμας με διαφημίσεις σε μια προσπάθεια να δελεάσει περισσότερους ανθρώπους κάνουν έγγραφή εν μέσω παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.

Η νέα έκδοση φαίνεται πως είναι λιγότερο ελκυστική, καθώς, όπως μεταδίδει το The Verge, μόνο το 9% των εγγραφών στο Netflix στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο συμμετείχαν στο «Βασικό πρόγραμμα με διαφημίσεις».

Παράλληλα, μόνο το 0,1% των ήδη υπαρχόντων συνδρομητών του Netflix στις ΗΠΑ άλλαξε τη συνδρομή του με το «Βασικό πρόγραμμα με διαφημίσεις», κατά τον μήνα Νοέμβριο.

Όταν τελικά το Netflix γενικεύσει την πολιτική καταπολέμησης της κοινής χρήσης κωδικού πρόσβασης, θα μπορεί να εντοπίσει αν κάποιος συνδρομητής συνεχίζει τη συγκεκριμένη πρακτική. Αυτό θα επιτευχθεί χάρη στον τεράστιο όγκο δεδομένων των χρηστών που συλλέγονται, με την κοινή χρήση του κωδικού πρόσβασης να μπορεί να εντοπιστεί μέσω διευθύνσεων IP, αναγνωριστικών συσκευών και δραστηριότητας λογαριασμού.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

χρήστεςNetflixκωδικοίειδήσεις τώρα