Τηλεόραση|19.06.2023 10:33

First Dates: Το πρώτο γκέι ραντεβού είναι γεγονός - «Ιστορική στιγμή για την ελληνική τηλεόραση» σχολιάζει το Twitter

Newsroom

Στο «First Dates» δεν υπάρχουν προκαταλήψεις και στερεότυπα. Άνθρωποι όλων των ηλικιών, από όλα τα κοινωνικά στρώματα, αγόρια και κορίτσια, άνδρες και γυναίκες που αναζητούν την αγάπη ή τη συντροφικότητα, συναντιούνται σ' ένα όμορφο, γεμάτο ζεστασιά εστιατόριο έτοιμο να φιλοξενήσει ραντεβού ανθρώπων που δεν γνωρίζονται αλλά που έχουν πολύ σοβαρές πιθανότητες να ταιριάξουν απόλυτα μεταξύ τους. 

Στο νέο επεισόδιο της Κυριακής (18/6), οι τηλεθεατές παρακολούθησαν το πρώτο ομόφυλο ζευγάρι στο «First Dates», με τον Ανδρέα από την Πάτρα και τον Αλέξανδρο από την Ορεστιάδα να συναντιούνται στο εστιατόριο προκειμένου να βρουν τον έρωτα. «Εχω μεγαλώσει σε επαρχία οπότε ήταν δύσκολα τα πράγματα. Πολύ επαρχία, πιο βουκολικά πεθαίνεις. Μεγάλωσα στην Ορεστιάδα που είναι στον Έβρο πάνω. Προσωπικά έχω αυτοπεποίθηση, δεν με ενοχλεί τόσο τι θα πούνε» είπε αρχικά, ο Αλέξανδρος.

«Εγώ ακόμα δουλεύω πάνω σε αυτό. Ιδανικά θα ήθελα να μην με ενδιαφέρει η γνώμη των άλλων. Έχω μεγαλώσει και με έναν τέτοιο τρόπο όπου άμα δεν μπορούσες να μπεις στα κριτήρια και στα κουτάκια, τα οποία θα ήθελαν να δουν οι άλλοι εσένα, θα είχες θέμα. Οπότε κατά κάποιο τρόπο καταπίεζα λίγο τις ανάγκες μου, τον τρόπο έκφρασης μου από το ντύσιμο ως τον τρόπο που μιλούσα και τα ενδιαφέροντα μου για να μπορέσω να είμαι λίγο πιο "διακριτικός". Εντάξει, τώρα, βλακείες. Όταν όμως ήμουν πιο μικρός είχα και εγώ τέτοιου είδους προβληματισμούς. Θεωρώ ότι ένα average άτομο που είναι queer στην Ελλάδα έχει παρόμοια εμπειρία στο συγκεκριμένο κομμάτι» σχολίασε με τη σειρά του ο Ανδρέας.

«Ταυτίζομαι φουλ με αυτό και γω! Η αλήθεια είναι ότι εμένα πιο πολύ με περιόριζε η οικογένεια μου παρά το τι θα πει η κοινωνία. Πιο πολύ η μαμά μου, όχι τόσο ο μπαμπάς μου αλλά εντάξει. Σε όποιον το λέω αυτό, τους κάνει εντύπωση αλλά εντάξει. Εγώ δεν έκανα coming out σε κανέναν, δηλαδή δεν το έχω πει. Δεν το έχω πει, όχι ότι φοβάμαι, απλά δεν θέλω να το πω γιατί δεν είναι κάτι που θέλω να το λέω. Από τότε που έφυγα από την Ορεστιάδα δεν βιώνω καθόλου μπούλινγκ. Με δέχονται οι άνθρωποι όπως είμαι, αγκαλιάζουν την διαφορετικότητα μου, ακόμα και τα στρέιτ άτομα, άντρες και γυναίκες. Να πω την αλήθεια με σοκάρει γιατί στην Ορεστιάδα, το να μεγαλώνεις σε μια επαρχία που και η οικογένεια σου και η κοινωνία δεν το δέχεται, είσαι λίγο πιο εγκρατής στις εκφράσεις σου» πρόσθεσε αργότερα ο Αλέξανδρος.

Πήρε «φωτιά» το Twitter

Οι χρήστες του Twitter δεν άφησαν ασχολίαστο το ραντεβού τους με τις περισσότερες αντιδράσεις να είναι θετικές. «Μπράβο στο #FirstDates για σήμερα. Ιστορική στιγμή για την ελληνική τηλεόραση και το λέω σοβαρά» σχολίασε ο Βαγγέλης Χαρισσόπουλος, με έναν άλλο χρήστη να λέει: «Θεωρώ υπέροχη πρωτοβουλία που η εκπομπή εντάσσει ραντεβού ομόφυλων ζευγαριών». 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ζενεβιέβ Μαζαρίγκέιειδήσεις τώραTwitterραντεβούομοφυλοφιλίαqueerStar TV