Τηλεόραση|04.08.2023 21:18

Mark Margolis: Πέθανε ο θρυλικός Hector Salamanka των Breaking Bad και Better Call Saul – Η τεράστια καριέρα του

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Associated Press
Associated Press
Associated Press
Associated Press
Associated Press
Associated Press

Πέθανε ο Mark Margolis, ο Αμερικανός ηθοποιός, γνωστός για τον ρόλο του ως πρώην βαρόνος των ναρκωτικών Hector Salamanca στο Breaking Bad και στο Better Call Saul. Ήταν 83 ετών.

Ο Margolis πέθανε στο νοσοκομείο Mount Sinai της Νέας Υόρκης μετά από σύντομη ασθένεια, δήλωσε ο εκπρόσωπός του. Η σύζυγός του, Ζακλίν, και ο γιος του, Μόργκαν, ήταν στο πλευρό του.

Ο Margolis, ο οποίος κάποτε περιέγραψε τον εαυτό του ως «ηθοποιό-εργάτη», είχε ρόλους σε περισσότερες από 60 ταινίες σε μια καριέρα πέντε δεκαετιών, συμπεριλαμβανομένων των Scarface, Ace Ventura και The Wrestler. Ως Salamanca ο Margolis έφτασε αναμφισβήτητα στο ευρύτερο κοινό.

Στο Breaking Bad, ο Salamanca ήταν ένας αγανακτισμένος πρώην βαρόνος ναρκωτικών, ο οποίος επικοινωνούσε μόνο με τη χρήση ενός χάλκινου κουδουνιού που ήταν προσαρτημένο στην αναπηρική του καρέκλα και τελικά πέθανε με δραματικό τρόπο. Το 2012 ήταν υποψήφιος για το βραβείο Emmy ως εξαιρετικός καλεσμένος ηθοποιός σε δραματική σειρά.

Ο Margolis γεννήθηκε στη Φιλαδέλφεια το 1939. Αφού μετακόμισε στη Νέα Υόρκη, σπούδασε κοντά στη Στέλλα Άντλερ και ξεκίνησε την καριέρα του στη σκηνή.

Το Deadline ανέφερε ότι ο Margolis εμφανίστηκε σε περισσότερα από 50 off-Broadway θεατρικά έργα, συμπεριλαμβανομένου του ρόλου του Bernie Madoff σε μια περιφερειακή παραγωγή του Imagining Madoff το 2010.

«Ήταν μοναδικός στο είδος του. Δεν θα ξαναδούμε όμοιούς του», ανέφερε σε δήλωσή του ο Robert Kolker, μάνατζερ του Margolis. «Ήταν ένας πολύτιμος πελάτης και ένας φίλος ζωής. Ήμουν τυχερός που τον γνώρισα».

θάνατοςηθοποιόςBreaking Badειδήσεις τώρα