Τηλεόραση|31.10.2023 10:30

Σασμός: Σπάραξε το Twitter με τη Βασιλική να «χάνει» τον γιο της - Τι θα δούμε στα επόμενα επεισόδια

Newsroom

Συγκλονιστικές είναι οι εξελίξεις στη δραματική σειρά του Alpha, «Σασμός». Στο επεισόδιο της Δευτέρας (30/10), ο Παύλος αρνήθηκε τις κατηγορίες της Καλλιόπης. Ο Αντώνης και ο Γιώργος ενημερώθηκαν πως ο Νικηφόρος ήταν εκτός εαυτού και κρατούσε όπλο. Επικοινωνησαν με τον Μανόλη, μήπως γνώριζε τι είχε συμβεί.

Ο Νικηφόρος μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένος στο νοσοκομείο. Αργότερα, άφησε την τελευταία του πνοή στην αγκαλιά της μητέρας του. Ο Μαθιός έτρεξε να βρει τη Βασιλική σε έξαλλη κατάσταση. Ο Αντρέας φυγάδευσε τον Λάζαρο και του είπε να μείνει κρυμμένος, μέχρι να ηρεμήσουν τα πράγματα. 

Το Twitter σπάραξε και παρακολούθησε με κομμένη την ανάσα τις εξελίξεις της σειράς. «Πραγματικά συγκλονιστικές ερμηνείες σε πολύ δύσκολες σκηνές. Συγχαρητήρια σε όλους τους ηθοποιούς, για ακόμα μια φορά απέδειξαν το τεράστιο ταλέντο τους, είμαστε τυχεροί που τους έχουμε» έγραψε κάποιος στο Twitter. 

Το «ξεψυχισμένο» «μπαμπά» του Νικηφόρου στην αγκαλιά του Μαθιού (Δημήτρης Λάλος) και το βλέμμα του τελευταίου, μας διαπέρασαν σαν δίκοπο μαχαίρι. Η εικόνα της Βασιλικής (Μαριλίτα Λαμπροπούλου), ματώνει την καρδιά: «Η Μαριλίτα μας διέλυσε» ομολογεί ένας άλλος. «Ο θρήνος της μάνας. Βασιλική μας. Συγκλονιστική Μαριλίτα Λαμπροπούλου. Χειροκροτώ όρθια».

Μια μάσκα πόνου το πρόσωπό της Βασιλικής, δάκρυα οργής και λύπης το καλύπτουν. Mε την ψυχή γεμάτη πένθος και την καρδιά βουτηγμένη στην απόγνωση σπαράζει όταν ο γιος της ξεψυχά στην αγκαλιά της. Κι ύστερα στρέφεται εναντίον της Καλλιόπης (Μαρία Τζομπανάκη) σ' ένα ξέσπασμα, μια έκρηξη που έκανε το Twitter να υποκλιθεί: «Δώστε ένα βραβείο στη Μαριλίτα για τη συγκλονιστική της ερμηνεία. Μας ανατρίχιασε όλους ο πόνος της».

Αλλά και η κραυγή της Καλλιόπης λύγισε και τους πιο ψύχραιμους, ραγίζοντας καρδιές. «Υποκλίνομαι στη Τζομπανάκη», «Θεϊκή ερμηνεία από την Τζομπανάκη» υπογραμμίζει το Twitter. 

Η βεντέτα ανοίγει ξανά 

Η Ανω Ποριά μετατρέπεται σ' έναν τόπο, όπου το μίσος και η δίψα για αίμα κυριαρχεί. Ο φόνος του Νικηφόρου από το χέρι του Λάζαρου, καθώς και το μήνυμα που κατηγορεί τον Παύλο για τον θάνατο του Βασίλη 22 χρόνια πριν, δημιουργεί πάλι σχίσμα ανάμεσα στις δύο οικογένειες και ο σασμός φαίνεται να ματαιώνεται πλέον οριστικά. Ολο το χωριό θρηνεί για τον άδικο θάνατο του Νικηφόρου, ενώ όλοι βλέπουν με τρόμο, ν' ανοίγει ένας νέος κύκλος αίματος. 

Η Βασιλική κατηγορεί την Καλλιόπη για τον θάνατο του γιου της, ενώ η Μαρίνα, προτρέπει τον Αστέρη και την Αργυρώ να φύγουν, καθώς η κατάσταση έχει βγει εκτός ελέγχου και κανείς δεν ξέρει, ποιος θα είναι το επόμενο θύμα. Η αποκάλυψη για το θάνατο του Νικηφόρου σκάει σα βόμβα στη Θοδώρα, η οποία σπεύδει να συμπαρασταθεί στη Βασιλική. Την ίδια στιγμή, η Αργυρώ προσπαθεί με νύχια και με δόντια να αποκρύψει την αλήθεια από τη γιαγιά Ειρήνη.

Ο Αστέρης ενημερώνει την Καλλιόπη για την πρόθεσή του να φύγει με την Αργυρώ στην Αυστραλία. Εκείνη, τυφλωμένη από τον πόνο και την οργή, διαμηνύει στη Μαρίνα ότι το αίμα του εγγονιού της θα πληρωθεί με αίμα.

Μαριλίτα ΛαμπροπούλουTwitterειδήσεις τώραΜαρία ΤζομπανάκηΔημήτρης ΛάλοςΣασμόςΒεντέτα