Τηλεόραση|02.11.2023 19:14

Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος: «Από μικρός ήμουν θηλυπρεπής, θεωρούσα ότι μάλλον είμαι χαλασμένος» - Ποιος είναι ο πρωταγωνιστής του Milky Way

Newsroom

Η πολυαναμενόμενη σειρά «Milky Way» του βραβευμένου με Χρυσό Φοίνικα στο κινηματογραφικό φεστιβάλ των Καννών, Βασίλη Κεκάτου, κάνει πρεμιέρα στο MEGA, σήμερα, Πέμπτη 2 Νοεμβρίου στις 23:10. 

Ο Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Mega Καλημέρα» και μίλησε για τον ρόλο και τη ζωή του. «Υποδύομαι τον Τζο, τον λένε Ιωσήφ αλλά θέλει να τον αποκαλούν Τζο, είναι ένα queer gay αγόρι από την Αθήνα που η μητέρα του αποφάσισε να το στείλει στην επαρχία για να γνωρίσει για πρώτη φορά τον πατέρα του. Εκεί αντιμετωπίζει τα στερεότυπα και την ομοφοβία. Είναι πολύ ωραίος ρόλος, ευαίσθητος κι δυναμικός, είμαι χαρούμενος που με επέλεξε ο Βασίλης Κεκάτος» ανέφερε, αρχικά ο ίδιος. 

«Είναι περίεργο να λέμε ότι κάτι θα "προκαλέσει". Ίσως η σειρά προκαλέσει γιατί έχει πράγματα που το ευρύ κοινό δεν έχει συνηθίσει να βλέπει στην ελληνική τηλεόραση. Υπάρχουν παρόμοιες σκηνές στο Netflix, για παράδειγμα οι σεξουαλικές. Θα έχει διαφορετικούς ρόλους, πρότυπα της κοινωνίας που δεν έχουμε συνηθίζει να βλέπουμε και να πρωταγωνιστούν στις σειρές. Είναι δύσκολη η γνωριμία και η συμφιλίωση με τον πατέρα, αλλά το πολύ ωραίο σε αυτό το έργο είναι ότι δεν υπάρχει καλός και καλός ως ρόλος» συμπλήρωσε.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη ζωή του και στο πώς ήρθε στον δρόμο του ο χώρος της υποκριτικής, αφού ο ίδιος ασχολείται και με τον χορό. «Δεν ήθελα να γίνω ηθοποιός, ήθελα να γίνω pop star. Στη Β΄ λυκείου αποφάσισα ότι θέλω να γίνω ηθοποιός από "σπόντα", από μία θεατρική ομάδα που υπήρχε στο σχολείο. Δεν ήθελα ν' ασχοληθώ με την ιερατική σχολή που πέρασα, και είχα βάλει μοναδική επιλογή. Το έβαλα γιατί δεν ήθελα να έχουν επιλογή οι γονείς μου όταν θα τους έλεγα ότι θα γίνω ηθοποιός. Μου είπαν να πάω στην ιερατική σχολή. Εδωσα κρυφά εξετάσεις σε δραματική σχολή όπου και πέρασα, και άρχισα να πηγαίνω κρυφά» αποκάλυψε ο νεαρός ηθοποιός.

Η ομοφοβία, η αποδοχή και τα κοινά στοιχεία με τον ρόλο του

Παράλληλα, ο νεαρος ηθοποιός αποκάλυψε πώς νιώθει ο ίδιος αλλά και οι γονείς του για την επιτυχία του. «Είναι όλα καλά. Όταν ένας γονιός που δεν έχει επαφή με το θέατρο και την τέχνη βλέπει το παιδί του στην τηλεόραση, αισθάνεται πως κάτι έχει κάνει καλά το παιδί του. Τώρα που είμαι στην τηλεόραση μπορεί και να τους αρέσει». 

Και συμπλήρωσε αναφορικά με την αποδοχή από την οικογένειά του: «Δεν ήταν υποστηρικτικοί οι γονείς μου στις επιλογές μου πάσης φύσεως, αλλά όταν δεν είναι υποστηρικτική η οικογένεια και δεν υπάρχει αποδοχή, αποφασίζεις να πας παρακάτω, να συνεχίσεις τη ζωή στο και να βρεις ανθρώπους που σε βοηθούν να πας παρακάτω. Δεν αισθάνομαι κάποιο βάρος ή θλίψη. Μεγαλώνοντας κατάλαβα ότι οι άνθρωποι έχουν τα καλά και τα κακά τους ή δεν θέλουν να μπουν στη διαδικασία να καταλάβουν κάποια πράγματα. Προσπαθώ να εξηγήσω αυτή τη φοβία στο διαφορετικό. Είναι διαφορετικό από τον εαυτό μας όχι από την κοινωνία. Έχω βιώσει περίεργες συμπεριφορές από τον κόσμο γύρω μου ως γκέι αγόρι με θηλυπρέπεια. Υπήρχε μεγάλο θέμα. Επρεπε να "συμμορφωθώ", να περπατάω διαφορετικά και να μιλάω. Δεν είναι εύκολο. Όταν κάτι σου βγαίνει φυσικά από μέσα σου, και σου λέει κάποιος ότι αυτό είναι λάθος, δεν καταλαβαίνεις γιατί είναι λάθος. Όταν ήμουν μικρός ένιωθα ότι είμαι πιο ”χαλασμένος”. Το να μην φαίνεται ότι είσαι γκέι και να μην το εκφράζεις είναι φοβικό».

Ο ρόλος που υποδύεται στο Milky Way

Έρχεται στο σχολείο της Μαρίας σαν εξωτικό πτηνό, ένα πολύ διαφορετικό πλάσμα από την Αθήνα. Ο 17χρονος Ιωσήφ, που θέλει να τον φωνάζουν «Τζο» και τον έστειλε η μητέρα του σε αυτόν τον ξεχασμένο τόπο προκειμένου, έστω και αργά, έστω και λίγο πριν από την ενηλικίωσή του, να γνωρίσει τον άξεστο αλλά κατά βάθος ευαίσθητο πατέρα του. Ο Τζο είναι ένα ανοιχτά queer gay αγόρι σε μία πολύ συντηρητική κοινωνία.

Ο περίγυρος θορυβείται από το διαφορετικό στυλ του, τα βαμμένα νύχια και την φαινομενικά προκλητική συμπεριφορά του - που όμως είναι η άμυνά του για να επιβιώσει σε ένα τόσο ξένο για εκείνον περιβάλλον. Θα γίνει ο πιο καλός φίλος και σύμμαχος της Μαρίας και μαζί θα ξεκινήσουν ένα συναρπαστικό ταξίδι προς την ενηλικίωση και την ελευθερία.

«Εχουμε πολλά κοινά στοιχεία με τον ρόλο μου, έχουμε κοινή πορεία. Κατάλαβα τον ρόλο πιο πολύ με την καρδιά. Μακάρι να ήμουν σαν τον Τζο στα 17 μου. Ο Τζο είναι αυτός που θα ήθελα να είμαι στα 17 ή αυτός που θα ερωτευόμουν όταν ήμουν στα 17. Μου αρέσει η ευθύτητά του, είναι πολύ ερωτικό πλάσμα και έχει πολύ ψηλά την φιλία».

Πώς γνωρίστηκε με τον Βασίλη Κεκάτο; «Με πήραν από μία εταιρεία casting και μου είπαν ότι είμαι ανάμεσα στους δύο για τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο Milky Way. Εγώ σοκαρίστηκα. Πέρασα από ακρόαση και μόλις τελείωσε η σκηνή, μου είπε ότι ο ρόλος είναι δικός μου και ότι θέλει να το κάνω εγώ. Ηταν η πιο εύκολη ακρόαση που έχω κάνει ποτέ» αποκάλυψε ο ηθοποιός.

Ο Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Δωδέκατη νύχτα ή ό,τι επιθυμείτε» στην υπόγεια σκηνή του Θεάτρου Τέχνης, Κάρολος Κουν. Για την αίσθηση του θεάτρου ανέφερε πως «είναι κάτι διαφορετικό από τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Παίρνεις κατευθείαν το feedback του κόσμου. Κάνω και εκεί έναν queer χαρακτήρα».

Κλείνοντας ο Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος τόνισε ότι «η σειρά λέει στον κόσμο ν' ακούσει κάποιον πριν τον κατακρίνει. Να κρατάμε τα όνειρα και όταν μεγαλώσουμε. Θα έλεγα ν' ακούν οι γονείς τα παιδιά τους περισσότερο. Το ότι είναι κάποιος μικρός δεν σημαίνει κάτι, να ακούμε τη φύση του άλλου και να μην φοβόμαστε ότι κάποια πράγματα είναι κακά. Όλες οι πτυχές της σεξουαλικότητας δεν έχουν τίποτα κακό». 

Τι θα δούμε στην πρεμιέρα

Σε μία ανώνυμη ορεινή πόλη, η 17χρονη Μαρία, τελειόφοιτη Λυκείου, ονειρεύεται να γίνει χορεύτρια και να ζήσει το «αθηναϊκό όνειρο» μακριά από το ασφυκτικό περιβάλλον στο οποίο μεγαλώνει. Ζει με τους γονείς και τη γιαγιά της. Βαριέται σχεδόν τα πάντα, εκτός από τις τέσσερις φίλες της, την Αθηνά, την Κάτε, τη Βίρνα και τη Σία με τις οποίες χορεύουν μαζί, όταν δεν πλήττουν στην τάξη. Kάνει παρέα

και με το αγόρι της, τον Τάσο, που δουλεύει στο βενζινάδικο της περιοχής. Η άφιξη του Τζο στην πόλη, ενός queer gay αγοριού, θα διαταράξει για λίγο την σχολική ανία. Όταν η Μαρία αρχίζει να νιώθει αδιαθεσία, αποφασίζει να κάνει τεστ εγκυμοσύνης στις τουαλέτες του σχολείου κρυφά από όλους. Ο χρόνος σταματά. Η ζωή της δεν θα είναι ποτέ ξανά η ίδια.

Spoiler Alert

Στο δεύτερο επεισόδιο της σειράς, υπάρχει μια σκηνή που ξεχωρίζει και αφορά την τρυφερή σχέση που διατηρεί ο Τζο μ' ένα από τα άλογα του σπιτιού. Αυτή η σκηνή αποτελεί μια ιδιαίτερη στιγμή, που αναδεικνύει τη συμβολική σημασία του ίππου στην ανθρώπινη ψυχή. Καθώς ο Τζο βρίσκεται στο στάβλο, η κάμερα απαθανατίζει τον χορό του μπροστά από το άλογο. Η στιγμή είναι γεμάτη αγάπη και αφοσίωση από την πλευρά του πρωταγωνιστή, καθώς το συγκεκριμένο είδος ζώου αντιπροσωπεύει πολλά περισσότερα από ένα απλό κατοικίδιο. 

Κατά τον Πλάτωνα, το άλογο συμβολίζει την επιθυμία του ανθρώπου για κατακτήσεις, για να ξεπερνά τα εμπόδια και να κερδίζει τους στόχους του. Στη σκηνή αυτή, ο Τζο χορεύει μπροστά από το ζώο, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο τη θέλησή του για διάκριση και την προσπάθειά του να επιτύχει στη ζωή του. Ο ίππος, περήφανος, δυνατός και γρήγορος, αποτελεί ένα σύμβολο της ανθρώπινης δύναμης και αποφασιστικότητας. Στην ουσία, αυτή η σκηνή αναδεικνύει τη βαθιά σύνδεση μεταξύ του Τζο και του αλόγου, αλλά και την πολυσύνθετη σημασία που έχει το άλογο ως σύμβολο στην ανθρώπινη ψυχή, που του εξασφαλίζει θάρρος, επιτυχία και χαρά στη ζωή του. Αργότερα, θ' ακολουθήσει μία αρκετά τρυφερή και συγκινητική στιγμή, προβάλλοντας ένα σημαντικό μήνυμα αποδοχής και αγάπης. 

Με κινηματογραφική αισθητική, το «Milky Way» αποτελεί πρωτοπορία για την ελληνική τηλεόραση. Ο Βασίλης Κεκάτος έχει ετοιμάσει ένα έργο που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα και ανοίγει νέους δρόμους στην ελληνική μυθοπλασία. Η σειρά προκαλεί, συγκινεί και ανατρέπει στερεότυπα, αφήνοντας το κοινό ν' αναρωτηθεί και να συζητήσει για θέματα που είναι επίκαιρα και σημαντικά στη σύγχρονη κοινωνία.

Βασίλης ΚεκάτοςlgbtqMilky WayMEGAqueerπρεμιέραειδήσεις τώρα