Τηλεόραση|14.12.2023 15:42

Eurovision 2024: Ενοχλημένη η Μαρίννα Σάττι με δημοσιεύματα - «Ηθελα να ήξερα πώς προέκυψε αυτό»

Newsroom

Μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, η Μαρίνα Σάττι απάντησε σε κάποια δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι απέκλεισε εκατό πενήντα τραγούδια, που στάλθηκαν στην ΕΡΤ, προκειμένου να επιλέξει εκείνο με το οποίο θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στη φετινή Eurovision. Ο 68ος διαγωνισμό τραγουδιού θα διεξαχθεί στo Μάλμε της Σουηδίας‚ από τις 7 έως τις 11 Μαΐου 2024.

«Αυτό που και καλά άκουσα εγώ προσωπικά 150 τραγούδια και τα απέρριψα όλα, ήθελα να ήξερα πώς προέκυψε. O μόνος λόγος που μπαίνω στη διαδικασία να ασχοληθώ, είναι καθαρά από σεβασμό στους συναδέλφους δημιουργούς. Ξέρω πως είναι να γράφεις τραγούδια και να βάζεις, χρόνο, κόπο και ενέργεια με αγάπη για να βγάλεις κάτι από μέσα σου.

Οπότε σας λέω ότι αυτή η πληροφορία δεν ισχύει και ότι όταν ολοκληρωθεί από όλους η ακρόαση όλων των τραγουδιών που έχουν σταλεί στην ΕΡΤ θα ενημερώσουμε επίσημα, προφανώς. Ευχαριστώ προσωπικά όλους τους δημιουργούς που έβαλαν την αγάπη, τον χρόνο και τη σκέψη τους και ανταποκρίθηκαν στην ανοιχτή πρόταση της ΕΡΤ» έγραψε στις αναρτήσεις της η ερμηνεύτρια.

Η Μαρίνα Σάττι δέχτηκε με χαρά την πρόταση της ΕΡΤ να εκπροσωπήσει τη χώρα μας σε μια συμβολική χρονιά, καθώς φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από την πρώτη παρουσία της Ελλάδας στη Eurovision, το 1974. Το τραγούδι που θα ερμηνεύσει, δεν έχει ακόμη επιλεγεί. Γι’ αυτό, τόσο η ΕΡΤ και η δισκογραφική της εταιρεία, Golden Records και Minos EMI, a Universal Music Company, όσο και η ιδια, έκαναν ανοιχτή πρόσκληση προς τους δημιουργούς για να καταθέσουν τραγούδι με το οποίο θα μπορούσε να συμμετάσχει η Μαρίνα Σάττι στο Μάλμε. 

Η διαδικασία έγινε ηλεκτρονικά, μέσω αποστολής των ολοκληρωμένων προτάσεων με email eurovision2024@ert.gr. Φυσικά βάσει των κανονισμών της EBU, τα τραγούδια πρέπει να είναι πρωτότυπα και ακυκλοφόρητα, με μέγιστο χρόνο τα τρία λεπτά. Αν και δεν υπάρχει ακόμα κάποιο επίσημο στοιχείο, υπήρξαν αναφορές ότι το ενδιαφέρον των δημιουργών ήταν μεγάλο.

ΕΡΤEurovisionειδήσεις τώραΜαρίνα ΣάττιτραγουδίστριαEurovision 2024