Τηλεόραση|11.02.2024 13:36

Famagusta: Η υγεία του Παύλου επιδεινώνεται με ραγδαίο ρυθμό - Τα αρνητικά σχόλια για τη σειρά

Newsroom

Το «Famagusta» έχει γίνει η νέα συνήθεια των τηλεθεατών τα βράδια της Κυριακής. Οι ερμηνείες, η μουσική, η σκηνοθεσία, οι δραματικές σκηνές καθώς και το γεγονός πως όλα αυτά βασίζονται σε μια πραγματική ιστορία, έχουν καταφέρει να συγκινήσουν τους χρήστες του Χ (πρώην Twitter). Η εμβληματική ερμηνεύτρια Μαρία Φαραντούρη δίνει τη φωνή της στο πρωτότυπο τραγούδι που ντύνει μουσικά τη νέα σειρά του MEGA, σε σύνθεση του Χρίστου Στυλιανού και στίχους της Ελένης Ζιώγα. 

Έχει περάσει μισός αιώνας από την ημέρα που η παραλία της κοσμοπολίτικης πόλης έπαψε να δέχεται λαμπερούς επισκέπτες μετά την εισβολή του «Αττίλα». Με αφορμή τα γεγονότα αυτά, η δραματική σειρά «Famagusta» έρχεται να διηγηθεί μια ιστορία αγάπης, με φόντο την ταραγμένη εποχή που οδήγησε στο «σκοτεινό» 1974.

Το τρίτο επεισόδιο έπλεξε αριστουργηματικά τις ιστορίες του παρελθόντος με τις ζωές των ηρώων στο σήμερα και οι τηλεθεατές του χάρισαν την κορυφή της prime time την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου. Συγκεκριμένα, σημείωσε ποσοστό 26,5% στο σύνολο του κοινού και άφησε πίσω τον ανταγωνισμό με τουλάχιστον 10,3 μονάδες στη ζώνη μετάδοσής της. Στο δυναμικό κοινό 18-54, παρέμεινε πρώτη με ποσοστό 18,8%. Η κάλυψη της σειράς του MEGA, άγγιξε την Κυριακή τους 2.121.000 τηλεθεατές, ενώ σε επιμέρους κοινό κατέγραψε ακόμη και 42,1%.

Η Σοφία παρακαλεί τον Αντρέα να μην εμπλακεί στη δίκη, αλλά εκείνος αρνείται

Στη σημερινό επεισόδιο, η αδερφή της δολοφονημένης Ελένης, Σιμώνη πιέζει τον Αντρέα να αναλάβει τη δίκη για τον φόνο της αδερφής της κι εκείνος, παρά τις αντιρρήσεις της Χριστίνας, δέχεται. Ο Μάικλ, που θεωρεί ότι ξεμπέρδεψε με την αστυνομία, προτρέπει την Σοφία να γυρίσει στο Λονδίνο, αλλά εκείνη αρνείται. Ο Θοδωρής ανησυχεί για την εξέλιξη της υπόθεσης και ζητά από τον Κλεάνθη ψεύτικο άλλοθι για εκείνο το βράδυ. Ο Παύλος προσπαθεί να περάσει όσο περισσότερο χρόνο γίνεται με τον γιο του και την Ιφιγένεια, η οποία δηλώνει αποφασισμένη να το παλέψει μαζί του.

Ο μικρός Μάριος αρρωσταίνει και ο Τέυκρος, ο μεγάλος αδερφός του, αναλαμβάνει να τον φροντίσει όσο νοσηλεύεται. Η επόμενη συνέντευξη του Μάικλ θα ανασύρει συγκινητικές μνήμες του παρελθόντος από το 1974. Ο Μάικλ θα τηλεφωνήσει στη Σιμώνη, ελπίζοντας πως θα καταφέρει να της πει τη δική του πλευρά. Η Σοφία θα συναντήσει τον Αντρέα για να του αλλάξει γνώμη, αλλά μάταια.

Αντρέας Γεωργίου: «Πολλά από αυτά τα σχόλια μας αδικούν»

Καλεσμένος στην εκπομπή «Ελένη» βρέθηκε ο Αντρέας Γεωργίου και μίλησε για τη νέα σειρά του MEGA. «Αυτή τη φορά μιλάμε για μία σειρά που για μένα δεν είναι μία απλή σειρά. Θα έλεγα ότι είναι μία έντιμη σειρά γιατί η προσπάθεια από όλους μας ήταν να γίνει η δουλειά με τον μεγαλύτερο δυνατό σεβασμό στην ιστορία και στους ανθρώπους που ακόμα ζουν. Ο κόσμο την περίμενε, αυτό είναι ευχάριστο γιατί δείχνει ότι δεν είναι ένα θέμα ξεχασμένο τελικά, δεν ξεχνιέται αυτό. Θεωρώ ότι αυτό που καταφέραμε με τη σειρά είναι να παρακινήσουμε τους νέους ανθρώπους που ίσως να μην ξέρουν αρκετά πράγματα, όχι να τους διδάξουμε» είπε αρχικά.

Ωστόσο, υπάρχει και ένα κομμάτι κόσμου που έκρινες αυστηρά το Famagusta: «Χαίρομαι γιατί ο κόσμος την αγάπησε και την περίμενε τη σειρά. Τώρα, υπάρχουν σχόλια όπως υπάρχουν για όλες τις δουλειές. Πολλά από αυτά θεωρώ ότι μας αδικούν από λίγο έως πολύ, όμως είναι κατανοητά, καταλαβαίνω. Εμείς οι άνθρωποι δεν είμαστε ποτέ έτοιμοι όταν κάποιος μας κουνάει το δάχτυλο».

Τα πλάνα από την εισβολή στην Αμμόχωστο που έπαιξαν στην πρεμιέρα καθήλωσαν τους τηλεθεατές. «Αρνούμαι να ζητήσω άδεια από τον οποιονδήποτε για να μπω στην πόλη που μας ανήκει, δεν ένιωθα καλά να το κάνω. Συγκεκριμένα τα πλάνα της Αμμοχώστου τα αγόρασα από κινηματογραφιστή από το εξωτερικό. Εχω βιβλιοθήκη αγορασμένη με τα συγκεκριμένα πλάνα. Όσον αφορά τις οπτικογραφήσεις, τις κάνουμε στην ελεύθερη περιοχή της Κύπρου. Οι ιστορίες των αγνοουμένων είναι αποκλειστικά από την Αμμόχωστο, αφορά τους αγνοούμενους όλης της Κύπρου. Με ρωτούν για παράδειγμα γιατί λέγεται η σειρά "Αμμόχωστος" εφόσον η Χαρίτα Μάντολες είναι από την Κερύνεια».

επεισόδιαMEGAΚύπροςειδήσεις τώραFamagustaΑμμόχωστοςΑνδρέας Γεωργίου