Τηλεόραση|15.02.2024 10:35

Eurovision 2024: Η ημερομηνία και ο τρόπος που θα παρουσιαστεί η ελληνική συμμετοχή με τη Μαρίνα Σάττι

Newsroom

Σε μια έκτακτη βραδινή εκπομπή, που θα μεταδοθεί την Πέμπτη 7 Μαρτίου, στην ΕΡΤ1, με παρουσιαστές τον Φώτη Σεργουλόπουλο και την Τζένη Μελιτά, θα γίνει η παρουσίαση του τραγουδιού που θα μας εκπροσωπήσει στον 68ο Διαγωνισμό της Eurovision, ο οποίος θα διεξαχθεί στο Μάλμε της Σουηδίας στις 7, 9 και 11 Μαΐου 2024.

Ολοκληρώθηκαν τα γυρίσμα για το βιντεοκλίπ

Με φόντο εμβληματικές τοποθεσίες της Αθήνας, όπως η Ακρόπολη, η Πλάκα, το Μοναστηράκι και το Ωδείο Ηρώδου Αττικού, ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα για το βιντεοκλίπ του τραγουδιού που θα ερμηνεύσει η Μαρίνα Σάττι, εκπροσωπώντας την Ελλάδα στη φετινή Eurovision.

Για τις ανάγκες των γυρισμάτων, ο φακός εστίασε και σε άλλες χαρακτηριστικές περιοχές της Αττικής, ανάμεσα στις οποίες η Ομόνοια, ο Λυκαβηττός, η Ραφήνα, το Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Υπό τις οδηγίες του Αυστραλού σκηνοθέτη Zac Wiesel, ο οποίος έχει αναλάβει την επιμέλεια του βιντεοκλίπ, αναδεικνύονται η πλούσια πολιτισμική κληρονομιά, η ιστορία και σύγχρονα τοπόσημα της χώρας μας. Την καλλιτεχνική διεύθυνση της εμφάνισης της Μαρίνας Σάττι στη σκηνή της Eurovision έχει αναλάβει ο Φωκάς Ευαγγελινός, τη χορογραφία και το movement direction ο Mecnun Giasar (Majnoon), ενώ το art direction οι NMR

Malin Akerman - Petra Mede: Oι παρουσιάστριες της Eurovision 2024

Η πρωταγωνίστρια της ταινίας «Watchmen», Μόλιν Άκερμαν (Malin Akerman), θα είναι παρουσιάστρια της φετινής Eurovision μαζί με τη τραγουδίστρια και κωμικό Πέτρα Μιάντε (Petra Mede). «Δεν μπορώ πραγματικά να περιγράψω τα συναισθήματά μου για αυτό» είπε η Ακερμαν, η οποία έχει επίσης εμφανιστεί στις κωμωδίες «The Heartbreak Kid» και «Entourage».

«Είμαι πολύ ενθουσιασμένη και λίγο αγχωμένη, αλλά με θετικό τρόπο. Πάντα μου άρεσε η Eurovision και το να είμαι μέρος αυτού του φανταστικού σόου μαζί με την Πέτρα είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Επιπλέον, η Πέτρα είναι μια από τις πιο αστείες γυναίκες που έχω γνωρίσει ποτέ» πρόσθεσε η ίδια, σύμφωνα με το Variety.

Η Μιάντε είναι τηλεοπτική παρουσιάστρια, κωμικός και τραγουδίστρια που έχει τη δική της εκπομπή με τίτλο «Petra Mede Show». Εχει παρουσιάσει τον διαγωνισμό δύο φορές στο παρελθόν, την πρώτη φορά μόνη της, το 2013, και στη συνέχεια μαζί με τον Σουηδό σταρ της ποπ Μονς Σέλμερλεβ (Mans Zelmerlow) το 2016.

«Φανταστείτε να έχετε την ευκαιρία να παρουσιάσετε ξανά τη Eurovision! Είναι απίστευτη τιμή. Αφού πρώτα παρουσίασα τον διαγωνισμό μόνη μου και μετά μαζί με τον υπέροχο Mans Zelmerlow στο πλευρό μου, τώρα ανυπομονώ πραγματικά να συνεργαστώ με τη Μόλιν. Δεν γνωριζόμασταν από πριν, αλλά έχουμε συναντηθεί κάποιες φορές τώρα». Θα είναι χαρά να συνεργαστώ μαζί της!» ανέφερε η Πέτρα Μιάντε.

Η Μαρίνα Σάττι στον β' ημιτελικό

Τον καλύτερό της εαυτό υπόσχεται να δώσει η Μαρίνα Σάττι, διεκδικώντας την καλύτερη θέση για την Ελλάδα στη φετινή Eurovision. Πριν από μερικές ημέρες, ανακοινώθηκε, μέσα από την ψηφιακή πλατφόρμα ERTFLIX, η θέση που θα εμφανιστεί η χώρα μας στον β' ημιτελικό. 

Η κλήρωση έγινε μετά την καθιερωμένη τελετή παράδοσης - παραλαβής από την περσινή διοργανώτρια πόλη, το Λίβερπουλ, στη φετινή, το Μάλμε. Οικοδεσπότες ήταν η Pernilla Mansson Colt και η Farah Abadi. Από τις 37 χώρες που συμμετέχουν στη Εurovision 2024, προκρίνονται απευθείας στον μεγάλο τελικό πέντε χώρες, οι λεγόμενες «Big Five» (Γαλλία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία, Ιταλία), καθώς και η διοργανώτρια Σουηδία. 

Ωστόσο, αυτές οι συνολικά έξι χώρες θα έχουν δικαίωμα ψήφου σε κάποιον εκ των δύο ημιτελικών. Ως εκ τούτου, στον πρώτο ημιτελικό (Τρίτη 7 Μαΐου) δικαίωμα ψήφου θα έχουν η Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Σουηδία, ενώ στον δεύτερο ημιτελικό (Πέμπτη 9 Μαΐου) δικαίωμα ψήφου θα έχουν η Γαλλία, η Ισπανία και η Ιταλία. Από κάθε ημιτελικό θα προκριθούν στον μεγάλο τελικό οι δέκα χώρες με την υψηλότερη βαθμολογία που θα προκύψει αποκλειστικά από την ψήφο του κοινού. 

 

Η Ελλάδα θα εμφανιστεί στο πρώτο μισό του β' ημιτελικού μαζί με τις Αυστρία, Μάλτα, Ελβετία, Τσεχία, Αλβανία, Δανία, Αρμενία, Ισραήλ, Εστονία, Γεωργία, Νορβηγία, Ολλανδία, Λετονία, Σαν Μαρίνο και Βέλγιο. Η ακριβής σειρά εμφάνισης θα προκύψει από τους παραγωγούς του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision 2024, με σκοπό το καλύτερο τηλεοπτικό αποτέλεσμα. Μείνετε συντονισμένοι, ο χρόνος έχει, ήδη, αρχίσει να μετράει αντίστροφα!

Μαρίνα Σάττιειδήσεις τώραEurovision 2024Φώτης ΣεργουλόπουλοςΤζένη ΜελιτάEurovisionΕΡΤ1Σουηδία