Τηλεόραση|06.04.2024 16:10

Σαν ψέμα: «Κολλήσαμε» με τη νέα σειρά του OPEN - Ενδιαφέρον σενάριο, στρωτή σκηνοθεσία και ταλαντούχοι ηθοποιοί

Άγγελος Γεραιουδάκης

Σε μια καθηλωτική εμπειρία για τους πρωταγωνιστές, συντελεστές και δημοσιογράφους εξελίχθηκε η avant premiere της νέας καθημερινής σειράς «Σαν Ψέμα», σε σκηνοθεσία του Σταύρου Ποταμάρη. Η αίθουσα Gold Class των Village Cinemas στο The Mall Athens ενθουσίασε το κοινό, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις, υποσχόμενο μια πολύ όμορφη και συναρπαστική συνέχεια.

Σε μια εποχή που η ελληνική τηλεόραση κυριαρχείται από δράματα εποχής, κακοποίηση ανθρώπων, δολοφονίες και βεντέτες, το OPEN και η εταιρεία παραγωγής Barking Well Media αναλαμβάνουν το ρίσκο να προσφέρουν μια άλλη θεματολογία, πιο σύγχρονη και τρυφερή. Το «Σαν Ψέμα», το οποίο θα κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα 8 Απριλίου στις 17:45, είναι γεμάτο από στοιχεία κωμωδίας, ανατροπές, γέλιο, συγκίνηση, ευτράπελα και φυσικά ο έρωτας παίζει τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Κατα τη διάρκεια της ιστορίας μαθαίνουμε καλύτερα τους δύο ήρωες της σειράς, αντικατοπτρίζοντας τη σύγχρονη εποχή στις ανθρώπινες σχέσεις αλλά και τον θεσμό της οικογένειας. O Πέτρος (Νίκος Πολυδερόπουλος) είναι ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας που μεγαλώνει μόνος του την κόρη του Αλίκη αφού η γυναίκα του, τους εγκατέλειψε. Για να μην στεναχωρήσει τη μικρή της λέει ένα «γλυκό» ψέμα: ότι η μητέρα της δουλεύει στην Αφρική και πως της στέλνει καρτ ποστάλ και γράμματα, τα οποία όμως γράφει ο ίδιος, ενώ τα υπογράφει ως η μητέρα της. Ο Πέτρος έχει καταφέρει να κάνει την κόρη του να πιστέψει το ψέμα του μέχρι τα έκτα γενέθλιά της, που η μικρή περιμένει οπωσδήποτε τη μητέρα της από την Αφρική.

Εντελώς συμπωματικά την ίδια περίοδο ψάχνοντας έναν χώρο για το γύρισμα ενός διαφημιστικού, ο Πέτρος γνωρίζεται με τη Ζωή (Κατερίνα Γερονικολού), μια νέα, όμορφη γυναίκα της οποίας η οικογένεια έχει ένα ιδιαίτερο καφενείο στην πόλη. Η Ζωή παρεξηγεί τις προθέσεις του Πέτρου θεωρώντας τον επίδοξο αγοραστή του οικογενειακού καφενείου τους. Όταν όμως καταλαβαίνει το λάθος της, ετοιμάζει μια τούρτα και πηγαίνει στο σπίτι του, για να του ζητήσει συγγνώμη. Εκείνη τη μέρα όμως είναι τα γενέθλια της μικρής, η οποία μόλις την αντικρύζει θεωρεί πως είναι η μητέρα της. Και από εκεί ξεκινάνε όλα!

Ειλικρινές και ρεαλιστικό σενάριο

Η σειρά γίνεται γρήγορη ή πιο αργή ακολουθώντας το σενάριο. Παρά το διαφορετικό κοινωνικό υπόβαθρο των δύο ηρώων, θα δημιουργηθεί μια βαθιά σχέση ανάμεσά τους που εξελίσσεται από κόντρα σε κάτι πιο σύνθετο και έντονο με την πάροδο του χρόνου. Από την πρώτη στιγμή που θα συναντηθούν τυχαία στο καφενείο της κοπέλας φαίνεται να μαγνητίζει ο ένας τον άλλον, ωστόσο, η σχέση τους θα περάσει από 40 κύματα. Η αφήγηση διερευνά θέματα γονεϊκής αγάπης, απώλειες, συμπτώσεις, φιλοδοξίες και την πολυπλοκότητα των ανθρώπινων σχέσεων. Εστιάζει στην εξερεύνηση της σύνδεσης των δύο πρωταγωνιστών, απεικονίζοντας στιγμές τρυφερότητας, πάθους και συγκρούσεων καθώς περιηγούνται στα σκαμπανεβάσματα της ζωής.

Η ερμηνεία του Νίκου Πολυδερόπουλου και της Κατερίνας Γερονικολού αποτυπώνει τις αποχρώσεις της δυναμικής των ηρώων, απεικονίζοντας την εξέλιξη της σχέσης τους με ειλικρίνεια και συναισθηματική απήχηση. «Οι βιολογικοί δεσμοί δεν καθορίζουν την οικογένεια, αλλά η αγάπη» θα επισημάνουν οι δύο ηθοποιοί μετά το τέλος του επεισοδίου, ενώ προσθέτουν πως «όταν δεν έχεις τα κότσια να πεις την αλήθεια, τότε είναι αναπόφευκτο να μην υποκύψεις στο ψέμα, και κάθε ψέμα επιφέρει άλλο ένα, δημιουργώντας έναν φαύλο κύκλο». 

Ωστόσο, στην ιστορία κρίνεται και η ποιότητα στους δεύτερους ρόλους. Ο Χάρης Σωζος και ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης είναι εξαιρετικοί με φυσικό παίξιμο, σωστό ρυθμό στις ερμηνείες τους, αλλά και οι Μαρία Παπακώστα, Ευθύμης Γεωργόπουλος, Κατερίνα Νικολοπούλου, Παναγιώτης Κυριακού, Μαρίνα Βροντή και η μικρή Αλεξάνδρα Προυντζοπούλου αποδίδουν εκπληκτικά, συμβάλλοντας με γενναιοδωρία στην υπόθεση. 

Ανατροπές και πολλές εκπλήξεις

Η σκηνοθεσία είναι ικανοποιητική, με ατμοσφαιρικούς φωτισμούς που προσδίδουν ζωντάνια στην εικόνα, ενώ το ενδυματολογικό κομμάτι προσφέρει ενδιαφέρον. Οι ήρωες φορούν απλά, καθημερινά ρούχα που συνδυάζονται αρμονικά με το περιβάλλον που βρίσκονται, ενώ το μακιγιάζ παραμένει φυσικό, χωρίς υπερβολές. Ενδεικτικό παράδειγμα είναι όταν η Κατερίνα Γερονικολού προσπαθεί να ξυπνήσει και σηκώνεται από το κρεβάτι. Η φυσική της ομορφιά και το υπέροχο χρώμα των ματιών της μαγνητίζουν αμέσως το βλέμμα του τηλεθεατή.

Τα νέα επεισόδια της ρομαντικής κωμωδίας «Σαν Ψέμα» του OPEN υπόσχονται ανατροπές, αποκαλύψεις, απροσδόκητες καταστάσεις και έντονα συναισθήματα στους τηλεθεατές. Οπως ο έρωτας αποκαλύπτει τα γυμνά σώματα των ανθρώπων, έτσι και ο χρόνος, μέσα από τις αντιπαλότητες, τις συγκρούσεις και τις αντιθέσεις, αποκαλύπτει την πραγματική ουσία των χαρακτήρων.

Εξάλλου στην αληθινή ζωή, τίποτα δεν είναι μονοδιάστατο. Αν τη δούμε με διαφορετικη ματιά, θα διαπιστώσουμε πως συχνά συνδυάζονται τα πάντα. Γιατί δεν μπορούμε να περιορίσουμε τη ζωή μας σε μόνο δραματικές ή μόνο κωμικές εκφάνσεις. Αντιθέτως, συχνά, ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές, βρίσκουμε στοιχεία χιούμορ που μας βοηθούν ν' αντιμετωπίσουμε την κατάσταση με λίγο πιο ευχάριστο τρόπο.

OPENΚατερίνα Γερονικολούμυθοπλασίατηλεοπτική σειράΣαν ψέμαΝίκος Πολυδερόπουλος