Τηλεόραση|07.05.2024 22:17

Eurovision 2024: Γεμάτη ενέργεια και δυναμισμό η εμφάνιση της Silia Kapsis με το «Liar» για την Κύπρο

Newsroom

Η Silia Kapsis με το «Liar» για την Κύπρο άνοιξε το διαγωνιστικό τμήμα του πρώτου ημιτελικού της Eurovision 2024 και πραγματικά εντυπωσίασε. Συνθέτης του τραγουδιού υπενθυμίζεται πως είναι ο Δημήτρης Κοντόπουλος, ενώ το εντυπωσιακό σύνολο της τραγουδίστριας, με το λευκό και διακοσμημένο με στρας τοπ και παντελόνι, ήταν δημιουργία του γνωστού σχεδιαστή Στέλιου Κουδουνάρη.

Τη συνόδευαν τέσσερις άνδρες χορευτές με cargo παντελόνια και φαρδιά λευκά μπλουζάκια. Δεν υπήρχαν σκηνικά props, αλλά πολλά πράσινα και κόκκινα γραφικά τόσο στις οθόνες LED όσο και στο δάπεδο της σκηνής. Το dance break της Silia Kapsis είναι αυτό που ξεχωρίζει από την παρουσίαση της Κύπρου αλλά και όταν τα τέσσερα αγόρια βγάζουν τις μπλούζες τους και φαίνεται το καλογυμνασμένο σώμα τους.

Με κεντρικό σύνθημα το United By Music, οι Σουηδοί διοργανωτές υποδέχτηκαν συνολικά 37 εθνικές αντιπροσωπείες και δεκάδες χιλιάδες θεατές, γιορτάζοντας επίσης την 50ή επέτειο από την πρώτη νίκη της χώρας τους στον συγκεκριμένο θεσμό, το 1974 με τους θρυλικούς ABBA και το Waterloo

Η βραδιά άνοιξε μ' ένα opening act με ελληνοκυπριακό ενδιαφέρον, καθώς οι Σουηδοί διοργανωτές επέλεξαν για την έναρξη της φετινής Eurovision τρεις καλλιτέχνες που συμμετείχαν και διαγωνίστηκαν στο παρελθόν και παρότι δεν απέσπασαν τη νίκη, ξεχώρισαν και αγαπήθηκαν από το κοινό.

Ο Σουηδός Eric Saade, που εκπροσώπησε τη χώρα του, το 2011, η περσινή εκπρόσωπος της Ισπανίας, Chanel και η δική μας Ελένη Φουρέιρα (Κύπρος, 2018) ερμήνευσαν τα τραγούδια με τα οποία είχαν διαγωνιστεί. Η Petra Mede και η Malin Akerman υποδέχτηκαν το ευρωπαϊκό κοινό, αφού η Loreen είχε νικήσει στην περσινή Eurovision, που έγινε στο Λίβερπουλ, με το τραγούδι «Tattoo».

Ο πρώτος ημιτελικός μεταδίδεται, τόσο από την ΕΡΤ1 όσο και από το Δεύτερο Πρόγραμμα της ΕΡΑ, σε σχολιασμό των Θανάση Αλευρά και Ζερόμ Καλούτα.

 

Στον πρώτο ημιτελικό θα εμφανιστεί και το μεγάλο φαβορί της φετινής Eurovision, δηλαδή ο Κροάτης Baby Lasagna. Το τραγούδι λέγεται «Rim Tim Tagi Dim» και τη δεδομένη στιγμή είναι το πρώτο φαβορί για τη φετινή νίκη, σύμφωνα με τα γραφεία στοιχημάτων. Η περσινή νικήτρια (Σουηδία) και οι χώρες των Big-5 (Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία και Ηνωμένο Βασίλειο) προκρίνονται αυτομάτως για τον μεγάλο τελικό στις 11 Μαΐου, αλλά θα εμφανιστούν στους ημιτελικούς, ως μέρος του σόου.

Οι χώρες στον Α΄ Ημιτελικό

  1. Κύπρος
  2. Σερβία
  3. Λιθουανία
  4. Ιρλανδία
  5. Ουκρανία
  6. Πολωνία
  7. Κροατία
  8. Ισλανδία
  9. Σλοβενία
  10. Φινλανδία
  11. Μολδαβία
  12. Αζερμπαϊτζάν
  13. Αυστραλία
  14. Πορτογαλία
  15. Λουξεμβούργο

Σημειώνεται ότι οι δέκα χώρες που θα προκριθούν στον μεγάλο τελικό της Eurovision, θα προκύψουν κατά 100% από ψηφοφορία του τηλεοπτικού κοινού. Σύμφωνα με τα στοιχήματα, η Κύπρος θα είναι μία από αυτές. 

Η Silia Kapsis γεννήθηκε στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας και είναι μόλις 16 ετών, o πατέρας της είναι από την Κύπρο και η μητέρα της από την Ελλάδα. Παρά το νεαρό της ηλικίας της, έχει εμφανιστεί σε πολλές τηλεοπτικές παραγωγές στην Αυστραλία, ενώ έχει διακριθεί ως τραγουδίστρια, χορεύτρια, ηθοποιός και παρουσιάστρια.

ειδήσεις τώραΜάλμεSilia KapsisEurovision 2024ΣουηδίαΚύπροςEurovision